Tags

, , , , ,

Vandaag, vakje 9 alweer, is het hoog tijd dat jullie kennis gaan maken met Café Analog, mijn favoriete shop van het moment. Café Analog is een online Stationery Café, een community met eraan gekoppeld een webshop: dé plek in Nederland waar je de mooiste Japanse Stationery, de nieuwste pennen, de laatste stempels en unieke washi- tape vindt. Zo’n zes keer in het jaar organiseert Café Analog het Stationery Cafe waar ik hier al uitgebreid over heb geschreven. Café Analog is de ideale plek waar je like-minded personen ontmoet, om samen de passie van Stationery mee te kunnen delen. Mensen die je meteen snappen en ook happy worden van mooie pennen en washitape. 

Over Désirée, het gezicht achter Café Analog 

Desiree Oude Groothuis

“Mijn naam is Desiree Oude Groothuis, een 54 jarige onderneemster en creatieveling uit Huizen/NH. Ook wel bekend als CherishedByDees op Instagram. Na bijna 20 jaar succesvol Alles Kids te hebben gerund, kriebelt het om nog 1 x iets nieuws op te zetten.

De motivatie om Cafe-Analog te beginnen komt eigenlijk voort uit mijn levenslange passie voor papier, notebooks, schrijfwaren, (Japanse) stationery, typemachines, postzegels, penvrienden, kaarten, inkt, stempels en planners. Mensen die dezelfde passie delen wil ik nu samenbrengen, op gezellige plekken in Nederland, zowel online als fysiek.”

Mijn favoriete producten uit de webshop

Désirée ken ik al jaren via Instagram en volg ik al die tijd met plezier en bewondering. Het is Désirée die me van mijn postpadje heeft doen af wijken en aan het journalen heeft gekregen. De bladzijdes in haar journals zijn ware kunstwerkjes van papier en andere mooie materialen als tape en stempels. Die mooie producten verkoopt ze tegenwoordig in haar webshop en geloof me, eigenlijk wil je deze shop niet ontdekken want oh wat heeft Désirée mooie merken in haar winkeltje! Ze kiest de producten met zorg uit, gaat voor kwalitatief goede merken en zoekt altijd naar hetgeen waar je blij van wordt. Daarnaast is je bestelling in je brievenbus vinden elke keer weer een feestje. Mooie stempels op je enveloppen, alles met liefde bij elkaar gezocht en verstuurd. Dat Désirée haar droom aan het verwezenlijken is voel je aan alles wat uit haar handen komt! ♥

Stamp Shammy stempeldoekje
shammy

Het handige Shammy doekje

Ik laat je graag een aantal producten zien waar ik zelf fan van ben en in mijn postkamer liggen te pronken! Om te beginnen een heel simpel maar oh zo fijn product als je veel of graag stempelt. Maak je net als ik nooit je stempels schoon omdat je liever stempelt dan schoonmaakt of doe je dat juist met die handige babydoekjes die dan weer uitdrogen of er door heen vliegen? Bij Café Analog koop je de Stamp Shammy voor €9,95.

Een blauw hard doekje wat wat weg heeft van een zeem en zacht wordt als je hem nat maakt. De eerste keer moet je hem even goed door laten weken met warm water, de keren daarna is koud water genoeg om hem weer zacht te krijgen. Knijp je doekje goed uit en hij is klaar om te gebruiken. Hoe? Heel simpel! Druk je net gebruikte stempel op het doekje, soms is een aantal keer op het doekje duwen of stempelen nodig en je stempel is weer schoon! Let op dat je niet ruw gaat vegen of schrobben met het doekje, daar is het niet voor gemaakt. Alleen maar je stempel er in duwen moet al genoeg zijn. Zitten er (net als bij mijn stempels ;-)) veel oude lagen inkt dan gaat misschien de kleur niet meer van je stempel maar zal je aan de afdruk zien of hij schoon is.

Het is even spannend de eerste keer maar je doekje gaat echt vies worden. Met heet water gaat er nog wel wat inkt uit het doekje maar schoon wordt je doekje nooit meer na de eerste keer gebruiken. Dus hup, gewoon gebruiken! 😉

nat doekje

Maak het doekje nat om te gebruiken

doekje

Schone stempels na het doekje te gebruiken

InkT ‘Bonen’ van Soramame

Oké, het klinkt een beetje gek maar als je ze eenmaal hebt gezien snap je waarom ze liefkozend ‘inkt boontjes’ heten. Café Analog is de eerste Nederlandse webshop die de Soramame mini inktkussen sets van €7,95  verkoopt. In een set zitten vier plastic houdertje, een soort vingerhoedje, met inktkussentjes in de vorm van een ‘Sodamame’, een tuinboon. De kleine inktkussentjes zijn heel handig om precies te stempelen en om verschillende kleuren inkt te combineren. Is je stempel groter dan het inktpadje? Dan stempel je waarschijnlijk je stempel op je inktpad. Het is namelijk de bedoeling dat je dit net andersom doet, leg je stempel op zijn kop en druk je inktpad op je stempel. Zo voorkom je dat er ook inkt op de randjes komt en kan je grotere stempels beïnkten.

De sets zijn in meerdere kleurencombinaties te koop en zijn met de houdertjes aan elkaar te plakken waardoor je een heel rijtje boontjes kan sparen! De kleuren zijn mooi en dekkend. Ik heb zelf twee setjes gekocht en gebruik ze met plezier! Je kan er mee stempelen op stof, hout en papier.

inktboontjes

Stempelen met de inktboontjes

inktboontjes

Inktboontjes van Soramame

(Seizoenen) stempels

Stempels, oh ik ben dól op stempels. Stempels die ik járen geleden heb gekocht gebruik ik nog steeds met plezier en daar kom je op het punt van kwalitatief goede producten kopen. Natuurlijk zijn stempels van Action of Aliexpress leuk voor er bij maar de écht mooie stempels… je ziet verschil bij je afdrukken, voelt het wanneer je de stempels in je handen hebt en merkt het na zoveel jaar als de stempel het nog net zo goed doet. Sinds Café Analog is heopend heb ik mijn liefde voor stempels herontdekt en is mijn stempelcollectie flink gegroeid. Twee weken terug heb ik nog een hele reeks prachtige stempels gekocht van mijn eindejaarsuitkering hihi. Maar ook de vulpen stempel is sinds ik hem heb echt mijn favoriete stempel – zo mooi gedetailleerd! Onder de foto’s vind je een lijstje met een aantal mooie stempel met linkjes er bij.

stempels gekocht

Mooie stempels gekocht bij Café Analog

cafe analog

Mijn stempelcollectie met grotendeels Café Analog stempels

Zoveel moois hè? Hieronder een aantal linkjes naar de stempels die nog op voorraad zijn. Want één ding moet ik je wel vertellen – de producten in Désiréé haar shop zijn populair en gaan hard. Zie je iets moois, wacht dan niet te lang. Sommige producten zijn Limited Edition en komen niet meer terug maar de meeste producten worden gelukkig wel weer aangevuld. Kijk voor alle stempels hier.

postzegeldragers

In mijn journal maak ik graag gebruik van de stempels die Désirée verkoopt. De seizoenen stempels zijn prachtig om te gebruiken en ook vind je altijd de mooiste tape voor elk seizoen in haar webshop. Misschien valt het je op dat je tape ziet die je ook op Aliexpress kan kopen voor nog geen euro. Dat klopt maar Désirée wees me op het feit dat wat op Aliexpress (China) zo goedkoop wordt verkocht namaak is van de échte Japanse tape. Ze zijn daar zo sluw in dat de tape en soms zelfs verpakkingen precies lijken alleen het merkje ontbreekt. En het merkje en daarmee dus de prijs is wat het verschil maakt – kwaliteit en eerlijke handel. De prachtige katoenbollen tape van BGM vind je hier in de webshop.

journal

Een spread in mijn journal

Kortingscode

Naast al dit moois vind je nog veel meer leuks in de webshop maar daarvoor moet je maar lekker gaan neuzen. Wil je wat bestellen? Dan hebben we een leuke kortingscode voor je! Met de code ‘Postfabriekadvent’ krijg je 15% korting op je bestelling, de code is geldig tot en met 10 december! Veel plezier met shoppen, laat vooral weten wat je hebt gekocht voor jezelf of voor een ander! Via deze link ga je direct naar de shop.

Je kan Café Analog volgen op Facebook, Instagram of via de nieuwsbrief op de site. Via deze media zie je vaak als eerste wat er nieuw is in de webshop maar ook de aankondigingen van de Stationery Boxes die 4 tot 6 keer per jaar in een beperkt aantal worden uitgebracht en natuurlijk de Stationery Café’s.

Liefs, Ruchama