Tags

, , , , , ,

In het adventsblogje van afgelopen donderdag lieten we jullie al kort weten dat we zo dankbaar zijn voor alle mooie reacties die we krijgen. Elke reactie is zo bewust, doordacht, oprecht en met aandacht geschreven. Er komen mailtjes binnen, privé berichtjes op Facebook, reacties via Instagram, kaartjes via de post, comments op de blogjes… allemaal met zoveel onvoorwaardelijke liefde! En wat ons ook opvalt: het is zó persoonlijk! En het sluit aan bij wie wij zijn en wat we met de Postfabriek willen uitdragen. Wat een eer om te mogen ontvangen. Heel bijzonder!

Dag 5

In het vijfde vakje van onze kalender kon je een pakketje winnen met producten waar we zelf graag mee werken of die we zelf met liefde hebben gemaakt. Je kon het pakketje winnen door een gedichtje van tenminste 4 regels over de Postfabriek te schrijven. Toen we die opdracht verzonnen, hadden we niet verwacht dat we zúlke leuke gedichten zouden ontvangen. Het minimum aantal regels werd ver overschreden en de inhoud was hartverwarmend! Op een liefdevolle, grappige manier werd over ons, onze blogs en het effect ervan verteld. We voelden ons daardoor gezien en gewaardeerd. Dat geeft een warm gevoel!

Dag 6

In het daarop volgende vakje kon je niet alleen kaartjes voor jezelf winnen, maar tegelijk iemand anders blij maken.

Er zijn genoeg mensen die iets extra’s verdienen, misschien omdat ze een moeilijk jaar hebben gehad, misschien omdat de feestdagen eenzaam zijn voor hen of misschien juist omdat ze een mooi doel hebben bereikt waarvoor ze in het zonnetje gezet mogen worden.

We vroegen jullie om in een reactie of een mailtje te vertellen wie er volgens jou vier extra kerstkaarten op de deurmat verdient dit jaar. En om daarbij iets over deze persoon te vertellen, zodat we er een persoonlijk kaartje van konden maken. De verhalen die door deze win-actie met ons werden gedeeld, deden veel met ons. Ontroerd door de verhalen en in ons hart geraakt door de persoon die een ander ziet en iets gunt. Hoe konden we uit deze reacties nou een winnaar kiezen? Na overleg met Astrid van Cardcetera hebben we besloten om al die mensen een kaartje te sturen. Om tastbaar te maken dat aan deze mooie mensen wordt gedacht. En weet je wat Astrid zei? ‘Eventueel wil ik ook gewoon iedereen dat extra setje sturen – het is tenslotte kerst – en ik vind het ook bijzonder dat deze mensen allemaal wat bijzonders willen delen.’ Wauw!

Inspiratie

Ken je dat speciale gevoel? Dat iemand je lievelingseten voor je kookt, je favoriete liedje voor je opzet of op een andere manier laat weten dat er aan jóu wordt gedacht? Die moeite wordt speciaal voor jou genomen. Een fijne bevestiging dat iemand ziet wie je bent, wat je doet of wat je doormaakt. Het kan in hele kleine dingen zitten. Het cliché ‘kleine moeite, groot gebaar’ is zo waar! Ook bij een poststuk is dat voelbaar. Een kaartje dat bij iemand past, een berichtje dat aansluit bij het contact met de ontvanger… Als iets persoonlijk is, komt het écht binnen.

Er zijn verschillende manieren om je post persoonlijk te maken, om aan te sluiten bij je contact met de ontvanger. Als je je kaartje of berichtje schrijft, bedenk je dan:

  • aan wie je schrijft
  • wat jij die persoon wil vertellen.

Jullie verbinding maakt het contact uniek. Alleen jij kan deze plek opvullen. Vaak is het een beetje eng om je kwetsbaar op te stellen en is het makkelijk om voor de bekende weg te kiezen. Maar met jouw openheid maak je tegelijk ruimte voor de ander om hetzelfde te doen. Volg je hart, want dat klopt! In het derde blogje van deze Adventskalender kan je bijvoorbeeld lezen hoe Kim en ik ons hart hebben gevolgd. We besloten gehoor te geven aan een impuls. Hoe spannend ook!

Als je een kaartje stuurt om er eentje terug te krijgen, geeft dat een ander gevoel dan een kaartje waarin je je liefde en waardering uit. Bedenk niet wat de ander zou willen horen, maar schrijf vanuit het gevoel dat jou iets laat sturen. Dat maakt het iets persoonlijks ván jou. Maar denk daarbij wel aan de ontvanger, zodat het ook aansluit bij wie hij/zij is. Hoewel ik echt een hekel heb aan kerst, vind ik het wel fijn om in deze periode kaartjes te ontvangen. En het maakt me nóg blijer als iemand dat weet en uit. Zo voelt het een beetje gek als iemand die me goed kent me hele fijne kerstdagen wenst. Maar als iemand de moeite neemt om de kerstwens aan te passen, maakt zelfs het meest kerstige kaartje me blij!

Soms zouden we wel een camera mee willen sturen met ons poststukje om te zien hoe deze ontvangen wordt. Kim kreeg dit laatst cadeau, ze vertelt erover:
“In oktober en november zijn mijn zoontjes jarig. Mijn opa en oma zijn in de 90 en kunnen niet zelf meer op bezoek komen, maar sturen elk jaar een cadeau per post. Mijn zoontjes waren allebei ontzettend blij met hun cadeau en er wordt volop mee gespeeld. Om hen te bedanken, stuurde ik mijn opa en oma een kaartje via Greetz met foto’s van de kinderen, een persoonlijke boodschap erop en ook een persoonlijke postzegel met een foto van de jongens op de enveloppe. Mijn tante filmde hoe mijn oma de kaart open maakte. Het filmpje duurt bijna drie minuten. Mijn oma bekeek élke foto op de kaart uitgebreid, praatte over wie de jongens zijn en hoe oud ze zijn en wie ik ook alweer precies ben, ze las kalmpjes de boodschap in de kaart en merkte daarna ook de postzegel op de enveloppe nog op. Het was zo ontroerend om te zien hoe zoiets kleins als een kaartje met foto’s zo bewust door haar werd beleefd.”

De verhalen die door de win-actie in samenwerking met Cardcetera met ons gedeeld werden, maakten ons opnieuw bewust van de kracht van een kerstkaartje: hoeveel een simpel kaartje voor iemand kan betekenen. We staan stil bij iedereen die een dierbaar, geliefd persoon extra moet missen op deze dagen. Of voor wie kerst, zonder daarvoor te kiezen, nooit meer hetzelfde zal zijn. Het sturen van een persoonlijk kaartje in deze decembermaand kan ervoor zorgen dat iemand zich minder alleen en eenzaam voelt. Kleine moeite, groot gebaar! Denk je nu aan iemand? Het kan nog, hoor!

Lieve groetjes,

Nienke

PS De afbeeldingen die je in het blog ziet, zijn de Cardcetera Quotes Cards