Tags

, , , , , , ,

Bestellingen van Nikki Dotti worden altijd als een cadeautje ingepakt

De liefde die Nikki in haar pakjes stopt, is voelbaar!

Als je een bestelling bij Nikki Dotti plaatst, krijg je de producten als een waar kunstwerkje thuisgestuurd. De eigenaresse van deze webshop pakt namelijk élke bestelling met heel veel liefde en aandacht in. En daarvoor gebruikt ze vintage papier, postzegels, stickers, stempels, oude afbeeldingen en zelfs lakzegels! Je begrijpt vast dat alleen al de verpakking een feestje is: het is een cadeautje op zich. Heb jij inspiratie nodig voor de feestdagen? In dit gastblog vertelt inpakkunstenaar Nikki van Mil meer over haar prachtige pakjes. Kom je ze bewonderen?

Inpakken als vorm van kunst

Detail van een kunstwerkje van Nikki

Ik hou van mooi ingepakte cadeautjes. Niets is leuker dan een vrolijk versierde kerstboom met daaronder heel veel verschillende, mooi ingepakte cadeautjes. Je kunt aan de buitenkant niet zien wat er in zit en je kunt jezelf amper bedwingen om stiekem naar de onderkant te kijken, waar de naam voor de gelukkige op staat.

En dan komt het moment dat de cadeautjes mogen worden uitgepakt. Het liefst zonder te scheuren, want dat is zonde van de mooie buitenkant. Eigenlijk wil je het cadeautje helemaal niet uitpakken, want de buitenkant is een kunstwerkje op zich. Een kunstwerkje waar de kunstenaar al zijn liefde heeft ingestopt. Dus je doet het heel voorzichtig en als het even kan, bewaar je het papiertje dat om je cadeautje heen zat. Want eigenlijk was de buitenkant je echte cadeau.

Een magisch moment vasthouden

Ik hou enorm van het krijgen van mooi ingepakte cadeautjes, maar nog leuker vind ik het inpakken ervan. Door het inpakken van de bestellingen in mijn stationery webwinkel Nikki Dotti krijg ik hier elke dag de kans voor. Ik mag me helemaal uitleven, met een mooi (vintage) papiertje, oude postzegels, gekleurd touw, stickertjes, washi tape en uiteraard een wax seal stempel. De klanten hoeven in mijn webwinkel niet aan te geven of ze hun bestelling verpakt als cadeautje willen ontvangen, dat krijgen ze sowieso. Want wat is nou leuker dan die saaie postdoos open te maken en een fraai ingepakt pakketje in je handen te krijgen? Ik stel me de verraste gezichten voor terwijl ik aan het inpakken ben, dat geeft me nog meer plezier. Ik hoor van klanten dat ze mijn pakjes eerst even aan de kant leggen, zodat ze er nog een tijdje naar kunnen kijken. Het lijkt wel alsof ze dat magische moment willen vasthouden. Ook zijn er klanten die de buitenkant bewaren in hun journal, omdat het ze inspiratie zou geven. Dit zijn echt de mooiste complimenten die ik als inpak-kunstenaar mag ontvangen.

vintage en Mysterieus

Papier met teksten in verschillende talen maakt het cadeautje nog mysterieuzer!

Ik begin altijd met het zoeken van het juiste inpakpapier. Vrijwel nooit gebruik ik daar écht inpakpapier voor, maar meestal kraftpapier (dat vaak in je postdozen gepropt zit als opvulmateriaal) en bladzijden uit een oud boek uit de kringloop. Heel vaak koop ik daar bladmuziek voor een paar centen. Ook struin ik het internet af. Via Etsy heb ik meerdere malen pakketten met vintage papier en plaatjes gekocht. Op die manier krijg ik papier met teksten in verschillende talen en dat maakt het cadeautje nog mysterieuzer. Oude postzegels van verschillende landen koop ik ook via Etsy. Ik gebruik ze eigenlijk als leuke plaatjes op het inpakpapier. Wat ik onmisbaar vind, zijn de plaatjes uit oude boeken. Deze plaatjes knipte ik voorheen met een schaar, maar tegenwoordig gebruik ik hiervoor de Gyro-cut die ik kocht bij Café Analog. Dit is een onmisbaar stuk gereedschap geworden!

Finishing touch

Een stempel met zegellak maakt het cadeautje helemaal af!

Een stempel met zegellak maakt het cadeautje helemaal af!

Ik versier mijn pakjes met stempels, washi tape, touw en last but not least: een wax seal. Een stempel met zegellak maakt het cadeautje helemaal af. Het geeft het pakje iets mysterieus en iets middeleeuws. Vroeger gebruikte men echt kaarsvet om een brief te verzegelen, maar tegenwoordig heb je daar echt zegellak voor. Dit is minder vet en dringt niet door het papier heen. Je wilt natuurlijk geen vette vlekken op je cadeautje!

Bij het inpakken van een cadeautje geldt zeker niet: less is more. Nee, zeker niet, hoe meer laagjes hoe beter!

Hopelijk heb ik je wat inspiratie geven voor inpak-kunst. Maak er wat moois van en geniet van de feestdagen!

Groetjes,

Nikki

PS Wil je nog meer mooie pakjes van Nikki bekijken? Op haar Instagram account vind je nog veel meer inspirerende foto’s!