Tags

, , , , , ,

De pakjes van Nikki Dotti doen iets bijzonders. Die zijn zo mooi dat het eigenlijk zonde is om ze uit te pakken. De verpakking is een cadeautje op zich. Geïnspireerd door haar werk ging ik aan de slag met oud en nieuw materiaal; een combinatie van kringloopschatten en papieren moois van Vlinders in je buik. In dit blog deel ik een heleboel foto’s en linkjes naar producten én vind je een kortingscode voor al het moois van Vlinders in je buik. Kijk je mee?

Boekenpost voor Ruchama

Met Ruchama deel ik de liefde voor mooie, oude afbeeldingen. En daarom gunde ik haar een paar kringloopvondsten die ik dubbel had. In dit pakketdoosje van Action stuurde ik haar drie boeken uit de serie ‘Reis door de natuur’. Ik versierde het doosje met drie verschillende tapes: één met een postthema, één met een bloemenprint en één uit een set van Tim Holtz. De etikettensticker komt uit een Flow Book for Paper Lovers. De vogels knipte ik uit een boek. De zwarte pijl is een sticker van Vlinders in je buik. En ik gebruikte ook nog drie verschillende stempels: This side up is van Knoopworks en komt van MeerLeuks, Mail more Love is van Baum-Kuchen en komt van Cafe-Analog en ‘By air mail with love’ komt uit een setje dat ik in een kringloopwinkel vond.

De basis van het pakje is dit mooie gestippelde papiertje van Vlinders in je buik. Het papier is aan twee kanten bedrukt. Om beide kanten aan de buitenkant zichtbaar te maken heb ik de rand van het papier twee keer gevouwen. Zo ontstaat er een band. Ik heb het dichtgeplakt met een groot stuk washi-tape. Daarop plakte ik een afbeelding uit Filatelie. Over dit blad voor postzegelverzamelaars schreef ik eerder al een blog. Op de afbeelding van het poststuk plakte ik een afbeelding van een merel. Dat knipte ik uit het boek over bosvogels uit de serie ‘Reis door de natuur’. Naast de merel zie je een tekst die ik uit Flow Magazine knipte. Tot slot gebruikte ik nog wat andere kringloopschatten: de postzegel en de stempels.

De basis van dit pakje is het mooie papier met de kreet ‘Blah Blah Blah’. Dit papier is ook aan twee kanten bedrukt. De achterkant is groen. Ook bij dit papier heb ik de rand omgevouwen en de band die daardoor ontstaat is de basis van mijn collage. En ook hier gebruik ik tape, een afbeelding uit Filatelie, een afbeelding uit een oud dierenboek, een kop uit een magazine en een stempel. Het tape is van Tim Holtz en komt van MeerLeuks. Ik schreef er al eens over in dit blog. De afbeelding van het vogelbekdier komt uit ‘De natuur’ van Rebo Productions. Ik vond het in een kringloopwinkel. En de stempel met de tekst ‘Trust the process’ is van Baum-Kuchen. Ik kocht hem bij Café Analog.

De basis van dit pakje is bruin pakpapier waarvan ik nog een stukje had liggen. Dichtgeplakt met dit tape en tape uit deze set van Tim Holtz. Daarop plakte ik afbeeldingen uit Filatelie, een poezieplaatje, een kop uit Happinez en een oude postzegel en versierde dit met verschillende stempels. De stempel van de vulpen kreeg ik eens cadeau van Ruchama en het sterretje is van Miss Honeybird. De stempel van de postzegel, waar je slechts een stukje van ziet, kocht ik een tijd geleden bij Nikki. Onder de postzegel zit een gouden ster, die sticker bestelde ik bij Vlinders in je buik.

Deze vaantjes-stickers zijn ideaal als sluitsticker voor je pakketdoosjes! In mijn vorige blog over pakketjes versturen liet ik deze stickers al eens zien. Daar gebruikte ik drie andere varianten met de tekst Jij bent goud waard, Lieve jij en Hier open maken. De sticker op de foto hierboven is nieuw!

Boekenpost voor Kim

Voor Kim maakte ik ook een pakketje met boeken. Het pakketdoosje van Action beplakte ik met afbeeldingen uit Filatelie. En ik gebruikte wederom de stempels die ik ook voor het pakketje van Ruchama heb gebruikt.

In het pakketje voor Kim zaten twee boeken, ieder apart ingepakt. Voor het pakje dat je op de foto hierboven ziet, gebruikte ik als basis inpakpapier van Hema. Daar omheen maakte ik een band van een pagina uit een register dat in een hele oude atlas zat. De afbeeldingen van de poststukken komen uit Filatelie en daarop plakte ik twee ronde plaatjes. Dit zijn afbeeldingen uit Happinez en Flow Magazine die ik met behulp van een cirkelpons heb uitgeknipt. In een blog over mijn favoriete basismaterialen vertel ik meer over deze pons.

Het jute touw kocht ik bij Søstrene Grene. Ik verzegelde het pakje met een lakzegel die ik van Ruchama heb gekregen. De stempels op het pakje kocht ik lang geleden bij De Stempelwinkel in Deventer. De hartjesstickers bestelde ik bij Vlinders in je buik. En op de foto hierboven zie je verschillende vloeipapiertjes. De binnenkant van het pakketdoosje heb ik bekleed met kraft/zwart panterprintpapier en tussen de twee pakjes in ligt een effen roze papiertje.

Ook het tweede pakje heb ik verzegeld met een lakzegel. Meer informatie over de materialen die ik daarvoor heb gebruikt, kan je in dit uitgebreide blog over lakzegels van Ruchama vinden.

Het inpakpapier met sterren kocht ik onlangs bij HEMA. De afbeelding van het jongetje en het meisje knipte ik uit een oude ‘Gouden Horizon’ encyclopedie die ik eens uit een papiercontainer heb gevist. Het blauwe touw, de zwarte pijl en de goudkleurige sticker bestelde ik bij Vlinders in je buik.

Aan het touw heb ik een belletje bevestigd. Ik zag dat eens op een bestelling van Vlinders in je buik en gebruik dit nu regelmatig. De belletjes kocht ik jaren geleden eens bij HEMA. De kleine, gekleurde sterretjes die ik eroverheen heb gestrooid, vond ik ook in een kringloopwinkel.

Het panterprint papier waarmee ik de binnenkant van het pakketdoosje bekleedde, heb ik om de pakjes gevouwen. En ik gebruikte een kaartje uit een oud memoryspel als label. De tekst knipte ik uit een Flow.

Ook op dit pakje zit deze vaantjessticker als sluitzegel en een sticker met onze stempel van de Stempelfabriek.

Voor mama

Dit pakje voor mijn moeder heb ik ingepakt met inpakpapier van HEMA en daarom omheen maakte ik een band van een pagina uit een oude atlas. De ronde afbeeldingen knipte ik uit een Happinez met behulp van één van mijn cirkelponsen. De gele hartjes en roze sticker met goudkleurige tekst komen van Vlinders in je buik.

Op de foto hierboven zie je glitters in de lakzegel. Die heb ik er kort na het maken van de afdruk overheen gestrooid. Zodra de zegel is uitgehard, kan je de rest eraf blazen. Het was een experiment en ik vind het eindresultaat prachtig! De glittertjes komen uit een potje met verschillende kleuren, dat ik ooit cadeau kreeg.

Voor Anke

Als basis voor dit pakje heb ik dit cadeaupapier met wieberprint gebruikt. Dit papier is één van mijn nieuwe favorieten van Vlinders in je buik. Inmiddels herken je vast de stempel, tape en afbeeldingen die ik voor mijn collage heb gebruikt.

Voor dit pakje heb ik ook het cadeaupapier met sterren van HEMA gebruikt. De afbeelding van de uil knipte ik uit een boek. Het blauwe koord is elastisch en bestelde ik bij Vlinder in je buik. Ik maakte er een gouden belletje aan en een goudkleurige sterrenflikker.

Blokbodemzak

De kunstwerkjes van Nikki Dotti zijn een eye-opener voor me geweest. Dat iemand zoveel aandacht besteedt aan het verpakken van een cadeautje, geeft een extra speciaal gevoel. Elk pakje is uniek en een cadeautje op zich! Om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten, liet ik de pakjes van Nikki vaak nog even ingepakt. Een bijzondere ervaring voor iemand die nieuwsgierig is! Vind je het toch jammer dat je pakjes niet intact blijven? Dan zijn de blokbodemzakken misschien wel iets voor jou. Je kan ze versieren en behouden, ze blijven mooi als het cadeautje eruit is.

lakzegel crème

Naast glittertjes op mijn lakzegels, gebruikte ik ook voor het eerst lakzegel crème. Ik bestelde twee verschillende kleuren bij Scrittura Elegante. Op de foto hierboven zie je de goudkleurige lakzegel crème. Als je een beetje crème op je vinger doet en daarmee over de afdruk wrijft, wordt de afbeelding duidelijker. Een prachtig resultaat! Het cadeautje op de foto hierboven heb ik in een bladzijde uit de ‘Gouden Horizon’ encyclopedie gepakt. Het touw op de foto bestelde ik bij Vlinders in je buik.

Op deze foto zie je de zilverkleurige lakzegel crème. Het cadeautje op de foto hierboven pakte ik in met een roze pagina uit Flow Magzine. Deze pagina’s noemde ik al eens in een ander blog. De goudkleurige sticker komt van Vlinders in je buik.

Pergamijn zakjes

Uit ervaring weet ik dat sommige dingen gewoon tijd nodig hebben. Als er moeilijke dingen op mijn pad komen die ik niet kan veranderen, probeer ik een manier te vinden om die een plekje te geven. Soms helpt het om praktische manieren te vinden om iets draagbaar te maken of om erover te praten of te schrijven. Maar in sommige gevallen lukt ook dat niet. En dán knip ik graag plaatjes of vouw ik enveloppen. Ik schreef er eerder al over in mijn blog Verwerken door maken. Ik heb weer een paar stressvolle weken achter de rug en probeerde meerdere keren rust te vinden door plaatjes te gaan knippen. Het is een eenvoudige handeling die niet te veel nadenkwerk vraagt, maar wel één waarbij ik rustig kan zitten en die me afleiding geeft. Als ik na een poosje knippen naar het bakje vol plaatjes kijk, geeft me dat een goed gevoel. Ik zet die nare stress om in het maken van iets moois en op deze manier maak ik dat zichtbaar.

De plaatjes die ik uitknip, gebruik ik voor mijn cadeauverpakkingen en poststukken. Of ik deel ze met andere paper lovers! Deze pergamijn zakjes zijn er een prachtige verpakking voor.

Op de foto’s hierboven combineerde ik de zakjes met een witte sticker met goudkleurige letters en een roze sticker met goudkleurige hartjes.

Label van domino

Ik ontdekte dat de Give Love sticker op een kaartje van een oud dominospel past. En ik maakte er een label van met een elastisch koord.

Door het elastieke koord kan je het label er heel envoudig op- en afschuiven. En dus ook hergebruiken!

Patroonpapier

Deze vaantjesstickers zijn niet alleen handig als sluitsticker op pakketdoosjes, maar ook een prachtige versiering voor je pakjes. Het cadeautje hierboven pakte ik in met patroonpapier uit een handwerktijdschrift en versierde het met een doily en twee plaatjes die ik heb uitgeknipt met een cirkelpons.

Nog meer pakjes

Je kan eindeloos combineren met deze materialen en maakt steeds weer iets unieks. Op de foto hierboven gebruikte ik een roze pagina uit Flow en een pagina uit een oud woordenboek als cadeaupapier. En versierde ze met tape en verschillende afbeeldingen die ik heb uitgeknipt. De stickers komen van Vlinders in je buik. De roze sticker met de tekst ‘Thanks a lot’ combineert mooi met het roze papier. Op het andere pakje zit een roze sticker met goudkleurige hartjes.

Ijsjespapier

Voor dit pakketje voor twee jarige zussen, gebruikte ik o.a. dit zomerse ijsjespapier. Op het ene pakje zit een bronskleurig hartje, op het andere een gele.

Onder de cadeautjes in het ijsjespapier zitten deze gestippelde pakjes met een roze sticker. De binnenkant van het pakketdoosje bekleedde ik met een ander gestippeld papiertje.

Op de foto hierboven zie je als ondergrond de binnenkant van het gestippelde papier. Met daarop een cadeautje in dit vloeipapier met dit lintje en een roze sticker met goudkleurige tekst ‘Thanks a lot’.

Kortingscode

Voor alle tweedehands spulletjes heb je een beetje kringloopgeluk nodig. Wie weet kom je ze eens tegen! Al het papieren moois van Vlinders in je buik bestel je daarentegen heel eenvoudig én met korting! Met de code ‘Postfabriek20’ krijg je tot en met zondag 26 mei 20 % korting op je bestelling! Vergeet niet tussen de nieuwe producten te kijken; er is regelmatig aanvulling te bewonderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit prachtige pauwenpapier?

Lieve groetjes,

Nienke