Tags

, , ,

Een liefdesbrief, is het niet één van de prachtigste brieven om te krijgen of te ontvangen? Ik schreef eerder al over mijn persoonlijke beleving van liefdesbrieven. In dit vervolg wil ik je graag kennis laten maken met een prachtige documentaire, een heerlijk instagram account en een boekje om je liefdesbrieven in neer te pennen.

Liefdesbrieven op 2doc

In onze generatie heeft de liefdesbrief geen groot plekje meer. Toen ik mijn vriend leerde kennen, woonde ik in Finland en hij in Nederland. Het eerste deel van onze relatie was er dan ook een flinke fysieke afstand. We overbrugden die afstand met Skype, e-mail en bellen. Maar ook stuurden we elkaar post. Ik kreeg met regelmaat een kaartje van hem en in mijn klas stond hij bekend om zijn post. Mijn huisgenootje had zelfs eens een ruzie met haar vriendje, die ook ver weg woonde, waarom zij nou toch nooit eens een brief van hem kreeg! De post die we stuurden was lief, maar ook vooral heel grappig. Mijn vriend stuurde me hele overlevingspakketjes en heel eerlijk gezegd, denk ik dat die kaartjes en brieven er absoluut aan bij hebben gedragen dat ik destijds voor hem viel. De moeite die hij erin stak die haalde mijn onzekerheid over de afstand weg. Ruim dertien jaar later zijn we nog altijd samen.

We zijn gelukkig niet de enige mensen voor wie de post een rol speelde in de liefde. In de 2doc documentaire ‘Liefdesbrieven’ van KRO-NCRV laat filmmaakster Tara Fallaux vijf jonge mensen zien die hét ook deden: liefdesbrieven schrijven. Het is alweer een documentaire uit 2017, maar lezeres Anne herinnerde me pas weer aan het bestaan ervan en hij is toch echt te mooi om niet te laten zien!

Liefde van Toen

Ooit was de liefdesbrief heel gewoon en wilde je iets afspreken, was een appje niet aan de orde. Mensen gebruikten daarom contactadvertenties wanneer ze elkaar een kort bericht wilden sturen. Op de geweldige Instagram account Liefde van Toen deelt Mark Traa de vaak geweldige contactadverenties.

In 2017 verscheen ook het boekje Steeds blijf ik u beminnen met daarin ongeveer honderd liefdesoproepen. Ik volg het instagram account al een tijdje met heel veel plezier!

Brievenboekje vol liefdesbrieven

In een blog schreven we al eens over de leuke brievenboekjes van Lea Redmond, waaronder het boekje Brieven aan mijn lief. Het leuke aan dit boekje is dat je op allerlei verschillende momenten in het jaar, of zelfs jaren, een brief kunt schrijven.

Zelf heb ik het boekje liggen en heb ik er inmiddels een brief in geschreven in 2016, in 2017, in 2018 en nu eentje in 2019. Uiteraard weet ik zelf niet meer wat er in de brieven uit voorgaande jaren staat, wat het extra speciaal maakt als ik het uiteindelijk aan mijn vriend kan geven. Het leek me zo een mooie tijdscapsule van onze relatie! In de brieven schrijf ik bewust ook hele dagelijkse momentjes, zoals wat we allebei aan het doen zijn op het moment dat ik schrijf. Of dat onze zoontjes net ruzie maakten over wie er als eerste de trap op mocht lopen. Over iets liefs wat hij me zei die dag. Of ik schrijf een appje over wat ik hem stuurde. Het zijn namelijk precies dat soort kleine momentjes die we later vergeten zijn, maar die zo tekenend zijn voor de liefde.

Wat schrijf jij in een liefdesbrief?

Liefs,
Kim