Tags

, , , , , , , , , , , ,

Zaadjes als meestuurcadeautje.

Bloemenzaden voor mijn penvriendin

Naast post maken hou ik ook van tuinieren. Mijn enthousiasme hiervoor deel ik graag met anderen. Dus als ik zelf begin met zaaien, dan stuur ik ook graag wat zaadjes naar mijn penvriendinnen. Bij de post op de foto hierboven stuurde ik zonnebloemzaden mee.

zonnebloemzaden

Het heeft voor mij iets magisch dat uit één klein zaadje een prachtige bloem van 2 tot 3 meter hoog kan groeien. Ik geniet van begin tot eind: het zaaien, het zien groeien, de prachtige bloem en daarna de zaden. Op deze foto kan je goed zien hoeveel zaden er van één zonnebloem komen. Een deel laat ik voor de vogeltjes zitten, maar de rest bewaar ik tot de volgende lente om opnieuw te zaaien en een heleboel brievenbuscadeautjes te maken. Ik stop ze in zelfgemaakte zakjes en stuur ze mee met de post. Ook voor mensen zonder tuin erg leuk. Denk aan guerrilla gardening! Je kan de zaadjes bijvoorbeeld op weg naar je werk op verschillende plekken in de grond stoppen, zo maak je je omgeving een stukje mooier en kunnen nóg meer mensen ervan genieten.

zakjes met malBij deze post maakte ik zakjes van papieren GFT-zakken omdat ik het zo leuk vond passen bij de post die ik aan het maken was. Maar je kunt natuurlijk allerlei soorten papier gebruiken. Denk aan restjes behang, bladmuziek, oude prentenboeken, landkaarten, tijdschriften, enzovoorts. Met deze zakjes kun je op een leuke manier kleinigheidjes meesturen met je post. Ik gebruikte voor het maken van de zakjes een houten mal, die kun je o.a. bestellen bij Meer Leuks. Maar als je meteen aan de slag wilt na het lezen van dit artikel kun je bij “om te printen” ook een mal vinden. Even uitprinten op stevig papier, uitknippen en gaan met die banaan! Malletje op papier naar keuze leggen, omtrekken met potlood, uitknippen, vouwen, dichtplakken en klaar! Een plastic placemat is trouwens ook ideaal voor het maken van malletjes. Het materiaal is mooi stevig en blijft langer mooi dan karton.

Liefs, Nienke.