Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

IKEA Papershop

De Papershop in IKEA Hengelo

De Papershop werd eerst in een paar IKEA-filialen getest. Papierliefhebbers in de buurt van Delft, Barendrecht en Amersfoort hadden geluk. Zij konden al naar IKEA gaan om deze afdeling voor papierwaren te bewonderen. Geen van deze filialen is bij mij in de buurt, er zat dus niets anders op dan geduldig wachten. Een beetje jaloers en vreselijk nieuwsgierig keek ik ondertussen naar foto’s die al in tijdschriften en blogs te zien waren. Vanaf september 2014 hebben nu bijna alle filialen een Papershop! Alleen Breda moet nog eventjes geduld hebben, daar kan je vanaf januari 2015 terecht voor al deze producten. Maar ik kon na lang wachten eindelijk naar de Papershop bij IKEA in Hengelo!

IKEApapershop

Tijdens mijn eerste bezoekje aan de Papershop wist ik niet waar ik moest kijken. Deze afdeling vol kantoorartikelen en cadeauverpakkingen is groter dan ik tot nu toe in een andere winkel heb gezien. Ik word al blij van één plank vol papierwaren, maar in de Papershop van IKEA staan meerdere stellingen vol inpakpapier, cadeauverpakkingen, decoratie en notitieboekjes. Alles ligt op kleur of thema gesorteerd. Een plek waar je als papierliefhebber blij van wordt, vol spulletjes die je ook goed kan gebruiken voor het maken van post!

 Cadeaupapier

cadeapapier

inpakpapierVreselijk moeilijk om te kiezen tussen ál die rollen cadeaupapier in verschillende kleuren én prints. Sommige rollen kan je los kopen, andere zitten per 3 of 4 in een set. Ik nam het papier op de foto hiernaast mee. Deze print is verkrijgbaar in drie verschillende tinten: groen/roze, blauw of zwart/wit. Prachtig stevig papier waar je een heleboel mee kan maken, want er zit wel 5 meter papier op één rol! Ik vind dat je nooit genoeg cadeaupapier kan hebben als postliefhebber. Je kan er bijvoorbeeld je brievenbuscadeautjes mee inpakken, maar ook enveloppen en zakjes van vouwen.

Tip! Bij IKEA vind je ook een allerlei handige producten voor je ‘postmaakplek’. Ik liet in een blogje over mijn postkamer zien dat ik deze servethouders gebruik als postvakjes. En deze ‘alleshouder‘ is ideaal om je cadeaupapier in te bewaren.

opbergen

Tape

IKEAtape

bakkiedoen

In deze setjes, ook op kleur gesorteerd, zitten verschillende breedtes washi tape. Ik gebruik deze soort tape graag om kaartjes op te hangen. Staat veel gezelliger dan doorzichtig plakband en is makkelijk te verwijderen zonder lijmresten (tape op het kaartje is niet van IKEA, is alleen als voorbeeld bedoeld). Met washi tape kan je ook heel simpel je enveloppen en kaartjes opleuken. En Ruchama liet zelfs een manier zien waarop je er stickers mee kan maken!

Paperclips

IKEApaperclips

Cijfers, sterretjes, vierkantjes, pijltjes en tekstwolkjes. Deze paperclips zijn niet alleen handig, maar staan ook gezellig! Ik gebruik ze graag om meerdere velletjes briefpapier bij elkaar te houden of om zakjes dicht te maken. In een blogje over het verpakken van meestuurcadeautjes vertelde ik dat ik mooie zakjes graag opnieuw gebruik. Een sluitsticker kan een zakje beschadigen. Maar met een paperclip kan je een zakje steeds opnieuw openen en sluiten, zonder het papier te beschadigen.

IKEApaperclipIKEApaperclipcijfers

Tip! De paperclips in de vorm van een cijfer zijn leuk op een verjaardagscadeautje! Schuif de leeftijd van de jarige met deze paperclips op een zakje!

Pompoms

IKEApompom

Papieren honeycomb-bollen zijn leuke meestuurcadeautjes. De ontvanger kan ze ophangen als feestversiering of woonaccessoire. Stuur ze los mee of bevestig ze aan de binnenkant van een kaart. In deze set zitten 8 stuks, in drie verschillende maten en diverse kleuren. Ook leuk om op een cadeauverpakking te plakken!

Labels

IKEAlabels

Labels kan je zelf maken, maar een voorraadje van deze leuke labels is altijd handig! Je kan ze gebruiken als adreslabel of als extra versiering bij het samenbinden van je poststuk.

Zijdepapier

zijdepapier

IKEAzijdepapierdoosje

Met zijdepapier kan je je cadeautjes extra luxe inpakken. Geef kwetsbare spulletjes er een extra laagje mee voordat je ze in een ander papiertje verpakt. Of maak er een soort van kussentje van in een brievenbusdoosje. Er zitten 16 velletjes zijdepapier in een pakje en je kan kiezen tussen groen, zwart, roze of blauw.

 

Stickers

IKEAstickers

Deze zwart/witte stickers zijn leuk bij je zwart/wit post of om je kaartjes mee te versieren. Naast het setje dat je op de foto hierboven ziet, kan je ook nog uit andere afbeeldingen of etikettenstickers kiezen.

Lintjes

IKEAblauw

Per kleurcategorie heb je lintjes van verschillende materialen: Raffia, stof en papier. Niet alleen leuk om je cadeautjes mee te versieren, maar ook handig om je poststuk mee samen te binden.

Naast alle producten die ik je nu heb laten zien, is er nog veel meer! Nóg meer kleuren en printjes, maar ook andere spulletjes als notitieboekjes, schrijfblokjes, cadeautassen en ga zo maar door. Je kan de producten van de Papershop van IKEA niet online kopen, maar wel online bekijken. Omdat er zoveel leuke dingen zijn, vond ik het fijn om vooraf te bekijken wat ik wilde gaan kopen. En nóg wist ik niet waar ik moest beginnen tijdens mijn eerste bezoekje. Eenmaal thuis bedacht ik me pas dat ik iets toch graag had willen kopen. Gelukkig zit er een IKEA-winkel in mijn woonplaats en kan ik er gauw weer naartoe rijden. Heb jij al een Papershop bezocht? Wat vond jij ervan? En welke spulletjes van IKEA gebruik jij graag voor je post?

Lieve groetjes, Nienke.