Tags

, , , , , , ,

Naar de brievenbus!

Post vind ik niet zomaar leuk, het is echt een onderdeel van mijn leven geworden. Ik voel me gelukkig wanneer ik post krijg én maak. Het is zo fijn om voor iemand iets te maken en te weten dat je de ander daar blij mee maakt. Ook om dit andersom te ervaren is echt een stukje geluk.

Maar mijn liefde voor post gaat zelfs verder dan zelf versturen en ontvangen. Ik word blij van alles dat met post te maken heeft! Ik ervaar zelfs geluk wanneer ik een ander mag helpen met het uitzoeken van een kaart. In de cadeauwinkel waar ik werk wordt me regelmatig gevraagd naar een speciale kaart. Niet zomaar een kaart voor een jarige, maar bijvoorbeeld één met een drumstel, omdat een kleindochter is begonnen met drumlessen. Dat iemand moeite doet om een kaart te vinden die echt bij iemand past, maakt mij ook blij!

Buiten let ik altijd op postbodes en brievenbussen. Zelfs het geluid van een een brievenbus, het geklepper, maakt me meteen nieuwsgierig en enthousiast. Zo ben ik ook begonnen met foto’s maken van het moment dat ik mijn post in de brievenbus gooi. Het laatste moment dat ik de envelop of kaart nog in mijn handen heb, en het daarna de reis naar de ontvanger begint. Eerst voelde het een beetje onwennig. De brievenbus in mijn buurt is naast een drukke parkeerplaats bij een winkelcentrum. Er wordt dan wel eens vreemd naar me gekeken. Maar al gauw werd het een gewoonte en ga ik niet meer naar die brievenbus zonder camera. Deze foto is een verzameling van foto’s die ik in meer dan een jaar maakte. Je kan het ook volgen op instagram. Ik gebruik de tag #brievenbuskonien. En voor de brievenbusfoto’s van Ruchama zoek je op #brievenbusruch.

Het is fijn de liefde voor post te kunnen delen met andere postgekken. Al meer dan 5 jaar met Ruchama en Kim, maar ook met andere penvriendinnen, op instagram en nu ook in de Postfabriek! En ik zou het ook heel leuk vinden om te horen wat jou nou zo blij maakt op postgebied!

Liefs, Nienke.