Tags

, , , , , , , , ,

Als je in de winkel postzegels koopt, heb je vaak een beperkte keuze en krijg je vooral de standaard Bea of nu Willem-Alexander zegels. Zonde, want er bestaan zoveel mooie en bijzondere postzegels! Overigens blijken ze als je er naar vraagt, soms ook best andere mooie zegels te hebben om uit te kiezen. Even vragen is dus zeker de moeite waard. Deze week bestelde ik weer een paar velletjes bij de PostNL Collect Club. Kijk je mee?

BestellingCollectClub

Via de Collect Club kun je zien welke postzegels er de komende tijd uitgegeven gaan worden en de postzegels die er nu zijn, bestellen. Je betaalt €2,95 aan verzendkosten (bij een bestelling vanaf €25,- zijn de verzendkosten zelfs gratis!) en krijgt de postzegels dan netjes verpakt geleverd. Ik kreeg in een enveloppe de stevige witte enveloppe met daarin de velletjes met postzegels. De witte enveloppe is ook weer leuk her te gebruiken bij het maken van post als je hem mooi versiert! Ik bestelde de volgende velletjes en ze waren stuk voor stuk prachtig:

BurgerZoo

Bij het 100 jarig bestaan van Burger Zoo werd dit prachtige velletje met dieren postzegels uitgebracht.

Postzegels die zijn uitgebracht wegens de heropening van het Rijksmuseum

Postzegels die zijn uitgebracht wegens de heropening van het Rijksmuseum

Prachtige postzegels met het thema "seizoenen"

Prachtige postzegels met het thema “seizoenen”

Bij je eerste bestelling van het kwartaal krijg je ook nog een klein velletje met gratis postzegels en vier ansichtkaarten! Ik kreeg dit setje mee geleverd:

Postzegels5

Het is dus zeker de moeite waard om in elk geval eens per kwartaal je postzegelvoorraadje aan te vullen. Omdat postzegels tegenwoordig geen prijs, maar een klasse erop hebben staan (Klasse 1 staat voor de waarde van één postzegel, klasse 2 is twee postzegels waard), blijven ze ook na een prijsverhoging geldig. Hoogstwaarschijnlijk zal de postzegel na 1 juli weer duurder worden (zie dit nieuwsbericht), dus het kan heel gunstig worden om nog deze maand een bestelling te plaatsen!

Edit: Annemarie wees mij er in de comments op dat de postzegel per 1 augustus duurder wordt, hij gaat dan 60 cent kosten. Zie dit nieuwsbericht!

Wat is jouw favoriete Nederlandse postzegel?

Liefs,
Kim