Tags

, , ,

Het is alweer drie maanden geleden dat ik je de nieuwste postzegels liet zien en afgelopen donderdag zijn de uitgiftes voor de komende maanden bekend gemaakt. Daar zit weer heel wat leuks bij!

NIEUWE UITGIFTEN VAN DE COLLECT-CLUB VOORJAAR 2017

Het blijft leuk om de nieuwe “Collect” (het digitale blad van de fijne webwinkel: PostNL Collect Club) in de mail krijgen en heel snel door bladeren naar de nieuwe uitgiftes! Op het ene vel moet je wat langer wachten dan het andere vel maar oh wat hebben we toch leuke postzegels in Nederland! Ben je nog niet bekend met de PostNL Collect Club? Dit is het verkooppunt van alle postzegels die PostNL in het jaar uitgeeft. Bruna en het Postkantoor verkopen nog wel de een deel van de nieuwe uitgiften, maar bij de Collect Club kies je uit de meest mooie postzegels!

Bedreigde zoogdieren Serie
Reuzenpanda

Reuzenpanda postzegels

Wie heeft het de laatste tijd niet iets gehoord over de twee reuzenpanda’s die sinds kort in Nederland verblijven? Natuurlijk springt PostNL in op de actualiteit en brengt een hele reeks met bedreigde zoogdieren uit. Eén daarvan is een vel internationale postzegels met de bedreigde reuzenpanda.

Naast de panda zijn er nog drie vellen met bedreigde diersoorten namelijk de Savanneolifant, blauwe vinvis en Iberische Lynx. Ook dit zijn internationale postzegels en kosten €7,50 per vel. Je kan alle vier de vellen hier vinden. Mijn favoriet? De prachtige blauwe vinvis!

Blauwe vinvis

Blauwe vinvis

 

 Rode kruis
rode kruis

150 jarig bestaan van het Rode Kruis

Het rode kruis bestaat dit jaar 150. “Op 19 juli 1867 tekende Koning Willem III op Paleis het Loo het koninklijk besluit nr. 60. Het eerste artikel van dit besluit luidt: “Er zal zijn eene Nederlandsche Vereeniging tot het verleenen van hulp aan zieke en gewonde krijgslieden in tijd van oorlog, hetzij Nederland er al dan niet in betrokken is.” Dit maakte de oprichting van het Rode Kruis in Nederland mogelijk. De missie van het Rode Kruis is menselijk lijden te voorkomen en te verzachten, levens en gezondheid te beschermen en het respect voor de mens te waarborgen.” Het vel met 6 postzegels is vanaf 22 mei hier te koop voor €4,68.

Mooi Nederland: Beek- en rivierdalen
Mooi Nederland

Mooi Nederland zegels

Ook op 22 mei komt dit nieuwe vel uit de ‘Mooi Nederland’ reeks uit. Wat ik zo leuk vind aan deze reeks is dat het van die mooie kleine postzegels zijn! “Op de postzegels is een deel van de kronkelende loop van vijf beken en rivieren weergegeven. Van links naar rechts zijn dat de Dommel, de Reest, de Linge, de Geul en de Drentsche Aa. Alle vijf de afgebeelde gebouwen – een veerhuis, een kerk, een fort, een vakwerkhuis en een boerderij – zijn rijksmonumenten.” Het vel met vijf zegels is voor €3,90 hier te bestellen.

Zomervogels
Zomervogels

Zomervogels

Ben jij ook zo weg van de reeks postzegelvellen met de winter- en lentevogels? Ik wel en verheug me dan ook al op de zomerreeks die op 6 juni uitkomt. Nog heel even geduld maar wat zijn ze mooi hè! Je kan ze hier alvast bestellen voor €7,80 per vel.

Nederlands Lekkernijen
Nederlandse Lekkernijen

Nederlandse Lekkernijen

Mijn favoriet onder de nieuwkomers door de felle kleuren en de heerlijke afbeelden: de Nederlandse Lekkernijen. Hoe leuk zijn deze postzegels ook niet voor Postcrossing of buitenlands penpals! Bij het postkantoor kan je gratis ‘Priority’ zegels halen waardoor je twee nationale postzegels kan gebruiken als één internationele postzegel. Vanaf 19 juni zijn de postzegels te koop maar ze zijn al wel hier alvast te bestellen.

Museum Voorlinden
Voorlinden

Museum Voorlinden

Niet mijn stijl maar wel vrolijk van kleur en waarschijnlijk wel de smaak van anderen zijn deze postzegels met kunstwerken uit de collectie van dit nieuwe particuliere museum in Wassenaar. Het postzegelvel bevat een collage van beelden van het museum zelf, stockmateriaal en natuurfoto’s die gemaakt zijn door grafisch ontwerper Gerard Hadders. Vanaf 19 juni zijn ze hier  te koop voor €7,80 per vel.

Leven in de Noordzee
Leven in de Noordzee

Leven in de Noordzee

Oh wat vind ik het jammer dat deze postzegels pas ná mijn weekje zee uitkomen want ze zouden perfect op mijn vakantiekaartjes passen! “Het postzegelvel Leven in de Noordzee besteedt aandacht aan het werk van het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Naturalis beheert inmiddels ruim 42 miljoen natuurhistorische objecten. De collectie een rijke bron voor onderzoek, om zo het leven op aarde en in de zee steeds beter te kunnen beschrijven, begrijpen en verklaren. Deze kennis draagt bij aan een gezondere leefomgeving en belangrijke inzichten in maatschappelijke vraagstukken als klimaat, voedsel en geneesmiddelen” Vanaf 17 juli kan jij ze op je vakantiekaartjes gebruiken door ze hier te kopen.

Gratis bij je bestelling
Gratis bij je bestelling

Gratis bij je bestelling

Bestel je vaker bij de Collect Club dan verheug je je vast ook op welk setje postzegels we nu weer krijgen bij een bestelling. Dit kwartaal krijg je dit mooie setje van Janneke Brinkman!

SPECIAL SALE

Waar we de vorige keer FQStamps al tipten voor het kopen van oude uitgiften hebben we deze keer een soortgelijke tip, namelijk SpecialSale. Ook zij nemen oude collecties van PostNL juist graag in hun assortiment op. Sommige uitgiftes zijn uitverkocht maar het is de moeite waard om in de gaten te houden.

POSTZEGELS MET KORTING

Zijn de normale postzegels toch wat te duur voor jouw budget, neem dan eens een kijkje op postzegelsmetkorting.nl. Hier verkopen ze oude eurozegels die niet meer gedrukt worden maar nog wel geldig zijn. Zolang je omgerekend maar het huidige tarief op plakt. Bij je bestelling krijg je netjes een omreken overzichtje meegestuurd dus dat is erg simpel! Het leuke aan deze postzegels is dat je verschillende postzegels krijgt!

Tot over drie maanden wanneer we gaan zien hoe de kinderpostzegels van dit jaar er uit zien! Ik ben nu al benieuwd! 😉

Liefs, Ruchama