Tags

, , , , , , , , ,

USB-stick in de vorm van Takkie, gekocht bij HEMA.

Bij deze USB-stick in de vorm van ‘Takkie’ maakte ik zwart/witte post.

In onze laatste brieven schreven Kim en ik elkaar over mooie muziek en inspirerende beelden. Alleen erover schrijven was niet voldoende, we wilden de liedjes en filmpjes graag aan elkaar laten horen en zien. Een voordeel van elektronische post is dat je een bijlage mee kan sturen. Natuurlijk kan je voor papieren post foto’s afdrukken. Maar hoe doe je dat dan met een filmpje? Of met muziek? Kim stuurde mij alvast een linkje in een e-mail en liet weten dat ze er meer over zou schrijven in haar volgende brief. Dat was al een hele slimme oplossing. Toch geeft een mailtje mij een ander gevoel dan echte ‘ouderwetse’ post. Mailtjes lees ik vaak gauw tussendoor, ik neem er niet echt de tijd voor. En daardoor mis ik de kracht van een papieren brief die ik bewaar voor een goed moment. Er moest toch een manier zijn waarop je een filmpje tegelijk met je brief kan versturen. Zodat je er, net als bij een brief, tijd voor maakt en met volle aandacht naar kijkt. Kort daarna kwam ik bij HEMA hele leuke USB-sticks tegen. Dat was dé oplossing! Ik kocht ‘Takkie‘ en ging ermee aan de slag.

Deze USB-stick in de vorm van een hondje kost €8,00. Misschien een beetje te duur om zomaar als cadeautje op te sturen. Maar het hoeft geen cadeautje te zijn voor je postvriendin. Je kan met elkaar afspreken dat het ook weer teruggestuurd wordt. Zo kan je je postvriendin vaker kennis laten maken met mooie muziek en andere digitale bestanden. En bouw je samen niet alleen aan geschreven herinneringen, maar ontstaat er ook een gezamenlijke ‘mixtape‘! Op deze manier kan je ook vakantiefoto’s met je reisgenoten delen. Met een digitale camera maak je meestal meer foto’s dan je kan afdrukken. Door ze op een stick te zetten en op te sturen, kan je per post vakantieherinneringen ophalen en delen. Je vrienden kunnen nu zelf een selectie maken en ze ook nog op Facebook plaatsen.

Verschillende bijzondere USB-sticks van HEMA. Leuk om mee te sturen met je post!

Bijzondere USB-sticks te koop bij HEMA

Je kan bij HEMA ook nog andere bijzondere USB-sticks vinden: bijvoorbeeld een lippenstift, een tompouce, een rookworst of een bolletje wol. Ik koos voor het hondje, omdat deze platter is dan de andere vormen en dat maakt het makkelijker om te versturen.

Tip! Meet een stick eerst op en controleer of hij door een brievenbus past. Voor een pakketje dat niet door een brievenbus past, betaal je veel meer verzendkosten!

toffifee

Een Toffifee verpakking beplakt met een bladzijde uit een tijdschrift als brievenbuspakketje.

Ik koos ervoor om de USB-stick in een doosje te versturen, dat geeft meer stevigheid dan een envelop. Het zou toch zonde zijn als deze leukerd uit een envelop ‘ontsnapt’! In ‘van verpakking tot brievenbusdoosje‘ leg ik uit dat je sommige verpakkingen opnieuw kan gebruiken als brievenbusdoosje. In dat blogje kan je lezen aan welke voorwaarden een doosje moet voldoen en geef ik allerlei inspiratie-tips. Voor deze post gebruikte ik een doosje van Toffifee chocolaatjes. Het formaat van dit doosje is ongeveer 17,5 cm lang, 11 cm breed en 2 cm hoog en past dus makkelijk door een brievenbus. Omdat de USB-stick die ik kocht zwart/wit is, ging ik op zoek naar materiaal in dezelfde kleuren. En versierde het doosje ermee.

Dit brievenbuspakketje is helemaal in zwart/wit thema. Een Toffifee doosje bekleed met zijdepapier van de Papershop van IKEA, daarin een brief verpakt in cadeaupapier van housedoctor en een touwtje van HEMA er omheen gebonden. De kaartjes op de foto komen uit de KIEK serie van BIRI.

Ook voor de inhoud van het pakketje zocht ik allerlei zwart/wit materiaal bij elkaar.

Op de foto hierboven zie je hoe ik de binnenkant van het doosje met zijdepapier heb bekleed. Dit papier kocht ik in de papershop van IKEA. Omdat ik de brief al had geschreven op papier in een andere kleur, verpakte ik hem in een zwart/wit cadeaupapiertje en bond er een touwtje omheen. De kaartjes op de foto komen allebei uit de KIEK-serie van BIRI.

Zelfgemaakte sluitzegel. Als basis gebruikte ik hiervoor een sticker en versierde deze met restjes papier.

Detail van de ingepakte brief. Dichtgeplakt met een zelfgemaakte sluitzegel. In het derde deel van een blogjesreeks over zoveel mogelijk van een tijdschrift hergebruiken, zie je hoe je deze stickers kan maken.

Om de inhoud van het pakketje tijdens de reis naar de ontvanger te beschermen, pakte ik de binnenkant van het doosje in met doorzichtige folie.

De binnenkant van het doosje, ingepakt in doorzichtige folie.

Deze verpakking bestaat uit twee delen. Het binnenste deel schuif je in het buitenste deel om het doosje dicht te doen. Om de inhoud te beschermen, verpakte ik het binnenste deel in doorzichtige folie. Op de zijkant stond de productnaam gedrukt, daarom plakte ik er tape overheen.

Een doosje van Toffifee chocolaatjes wordt een postpakketje. Om de inhoud te beschermen is het binnenste deel eerst verpakt in doorzichtige folie en wordt daarna in het buitenste deel geschoven.

Het binnenste deel van de verpakking schuif je in het buitenste deel.

Bij zwarte witte post horen ook zwart/witte postzegels

Zelfs het adres en de postzegels zijn zwart/wit.

Als je helemaal tevreden bent, is het tijd om je pakje verzendklaar te maken. Ik maakte voor de zekerheid de twee delen van de verpakking nog aan elkaar met tape. Het adres schreef ik met een lettertang en gaf het lint uit de tang nog een extra plaklaagje met wat dubbelzijdige tape, zodat het er niet af zal vallen. En bij zwart/witte post horen natuurlijk ook zwart/witte zegels! Op het velletje kinderpostzegels 2014 zit één zwart/witte zegel! En nu naar de brievenbus!

En wil je nog meer inspiratie opdoen voor je zwart/witte post? Ruchama schreef er ook eens een heel leuk blogje over. Veel postplezier!

Lieve groetjes, Nienke.