Tags

, , , , , , , , , ,

Screen Shot 2013-09-24 at 1.26.38 PM

Post en brieven schrijven is een papierverslindende hobby. Om die reden proberen we ook regelmatig aandacht te besteden aan hergebruik en bestaande spullen die je kunt verwerken in je post. Laatst liet ik ook al waterverf zien gemaakt met natuurlijke kleurstoffen. Vandaag wil ik aandacht besteden aan een heel andere manier waarop je met post bij kunt dragen aan een betere wereld. Bestel eens wat kaartjes bij Fairmail!

Fairmail is een bedrijf dat fair trade wenskaarten produceert met foto’s die in Peru en India gemaakt zijn. De foto’s op Fairmail kaarten zijn genomen door kansarme Indiase en Peruaanse tieners. Fairmail biedt hen fotografieles, medische verzekering en begeleiding bij het maken van hun toekomstplannen.

Elke tiener krijgt 50% van de winst van de verkoop van zijn eigen kaart om zijn huisvesting en onderwijs te betalen.

Bron: fairmail.info

In de webshop kun je uitgebreid rondkijken en zijn kaartjes voor alle gelegenheden te vinden. Van verjaardagen, tot huwelijken, tot nieuwjaarswensen. Of gewoon een blanco kaart waar je je eigen boodschap op kwijt kunt. Bij elke kaart kun je precies zien wie de foto heeft genomen en weet je dus welke tiener jij weer een beetje verder helpt!

Wat screenshots van de website om een idee te krijgen van de soorten kaarten die Fairmail verkoopt.

Uit de categorie ‘dieren’:
Screen Shot 2013-09-24 at 1.35.50 PM

Uit de categorie ‘gefeliciteerd’:Screen Shot 2013-09-24 at 1.36.10 PM

Uit de categorie ‘portretten’:Screen Shot 2013-09-24 at 1.36.25 PM

De kaarten van Fairmail zijn ook te koop in allerlei winkels in Nederland. Kijk op de website voor de verkooppunten. Zo kun je met een kaartje twéé mensen blij maken, de fotograaf én degene die het kaartje mag ontvangen. Mooi, toch?

Liefs,
Kim