Tags

, , , , , ,

Het verhaal van de verboden liefde tussen Romeo & Julia, wie kent het niet? In het plaatsje Verona in Italië worden de twee leden van de rivaliserende families Capulet en Montague verliefd. Op het balkon van het huis van Juliet verklaren de twee elkaar de liefde. Het verhaal eindigt uiteindelijk tragisch in de zelfmoord van zowel Romeo als Juliet, maar ligt aan de basis van vele romantische verhalen en verfilmingen. En zo ligt het ook aan de basis van het Casa di Giulietta, “het huis van Julia”. Dit huis staat vandaag de dag nog altijd in Verona en is omgedoopt tot het huis van Juliet, een plek waar vele toeristen komen om hun liefde te vieren. Toeristen van over de hele wereld laten er brieven achter voor Julia, maar ook per post komen er brieven die kant op. En het mooiste? Alle brieven worden met de hand beantwoord!

Bron: http://www.npr.org/2013/04/16/177027206/letters-of-heartbreak-find-some-love-in-verona-italy

Bron: http://www.npr.org/2013/04/16/177027206/letters-of-heartbreak-find-some-love-in-verona-italy


Gesubsidieerd door de stad Verona is er een team van vrijwilligers die alle brieven die Julia ontvangt beantwoordt. De brieven komen, vooral van vrouwen, van over de hele wereld. Soms vertellen ze een verhaal, andere keren vragen ze dringend om advies.. Maar allemaal gaan ze over hetzelfde onderwerp: de liefde.

Letters to Juliet
Het klinkt allemaal erg romantisch en zo was Il Club di Giulietta dan ook de inspiratiebron voor de romantische film Letters to Juliet. In de film vindt een Amerikaanse journaliste een brief van vele jaren geleden in de muur bij het huis van Juliet. Ze beantwoordt de brief en deze bereikt de schrijfster ervan, waarna ze samen met diens kleinzoon op een zoektocht gaan naar liefde door het prachtige Italië.

letters_to_juliet

Als je houdt van brieven en van romantische films, is deze zeker even de moeite waard!

Ook brieven beantwoorden?
Het bijzondere is dat het ook mogelijk is om zelf actief te zijn voor de Juliet Club. Je kunt bij de Juliet Club solliciteren voor een traineeship van 2 weken tot maar liefst 12 maanden! Kosten voor de reis en verblijf komen voor je eigen rekening en het werk doe je op vrijwillige basis, maar mij lijkt het erg bijzonder. Als ik ooit de ruimte ervoor heb, ga ik zeker solliciteren om voor een periode brieven te beantwoorden uit naam van Julia. Wil je meer weten? Kijk dan hier: http://www.julietclub.com/en/

Zelf een liefdesbrief versturen
De liefdesbrief blijft toch wel iets heel bijzonders en iets wat niet zoveel meer geschreven wordt. Vandaag de dag hebben we vele andere manieren om elkaar de liefde verklaring. Voor mij blijft een liefdesbrief of een liefdesverhaal beschreven in een brief toch iets heel bijzonders en een kunst die ik graag zou beheersen. Daarom fascineert de Club van Juliet me ook. Wat zouden mensen allemaal schrijven aan Julia?

Heb je zelf een liefdesverhaal op het hart wat je graag kwijt zou willen? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om Julia te schrijven! Het adres:
Juliet
Via Galilei 3
Verona 37100
Italy

Het balkon bij Casa di Guilietta

Het balkon bij Casa di Giulietta

Mocht je een keertje in Verona zijn in Italië, neem dan zeker even een kijkje en laat ons weten hoe het was. Er schijnt bij het pleintje waar het balkon aan grenst ook een museumpje te zijn waar je allerlei brieven die naar Julia gestuurd zijn kunt bekijken. Ook dat lijkt mij zeker de moeite waard. Is iemand van jullie er al eens geweest?

Met een liefdevolle groet,
Kim