Tags

, , , , , , , , , ,

media_xll_2347914

© Novo/WSG Klinkhamer.

Afgelopen dinsdag zagen we een ontzettend lieve oproep voorbij komen op Facebook. Hierin werd gevraagd om een kaartje te sturen naar Sikko Smit, een eenzame man in een centrum voor begeleid wonen, die afgelopen donderdag 80 jaar is geworden. Medebewoner Harm Post (wat een prachtige toepasselijke achternaam!) wilde ervoor zorgen dat deze verjaardag onvergetelijk zou worden. Maar Sikko heeft geen familie meer die langskomt of een kaartje stuurt. Daarom startte Harm een actie op Facebook, om ervoor te zorgen dat zijn buurman een stapel kaarten zou krijgen.

Wij deelden deze oproep op onze Facebookpagina en stuurden zelf natuurlijk ook een kaartje. En we waren niet de enigen! Veel mensen waren geraakt door dit hartverwarmende berichtje. De stapel kaarten die Harm zijn vriend zo ontzettend gunde, groeide uit tot 18 postzakken vol met met naar schatting 12.000 brieven en pakketten voor Sikko! Daarnaast kreeg de jarige 7 bossen bloemen, kilo’s chocolade, mooie ballonnen met helium gevuld, heel veel andere cadeautjes en maar liefst drie taarten, liet een woordvoerder weten. Toen wij deze vrolijke berichten lazen ging ons hart een beetje gloeien. We zijn ontzettend blij voor Sikko en vinden het heel erg fijn om te zien dat er zoveel meelevende, lieve mensen iets gestuurd hebben. Toch willen we ook even stil staan bij alle andere mensen die eenzaam zijn. Er wonen meer mensen in zorginstellingen die geen familie meer hebben en nooit bezoek krijgen. Wat zou het fijn zijn als ál die 12.000 mensen vaker een kaartje zouden sturen naar iemand die zich eenzaam voelt! Misschien kan je even stil staan bij je eigen omgeving. Kijk eens met andere ogen naar de mensen die je dagelijks tegenkomt. Buurtbewoners, collega’s, kennissen, familieleden, enz. Iedereen voelt zich weleens eenzaam en soms kan je met een kleine moeite het gevoel verminderen of zelfs wegnemen. Harm Post is een prachtig voorbeeld hiervan! Hij nam de moeite om iets te organiseren voor een vriend en raakte hiermee zoveel mensen dat het uitgroeide tot iets dat onbetaalbaar is. Het liet ons glunderen, want precies dít is de kracht van post!

Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je nog nooit de nacht doorgebracht met een mug in je slaapkamer

Deze actie en de gevolgen ervan zijn aanstekelijk! Het maakt je duidelijk dat je met een kleine moeite iemand veel bijzondere aandacht kan geven. Wij vinden dat elk kaartje met liefde gemaakt, geschreven en verstuurd die bijzondere aandacht in zich heeft. Kriebelt het bij jou ook iemand in het zonnetje te zetten? Doen!!! Je hoeft natuurlijk niet meteen te denken aan een actie van deze grootte, maar wie weet wat er gebeurd? Harm Post wist van tevoren ook niet wat zijn oproepje zou opleveren!

Heel veel postplezier!

Lieve groetjes,

Ruchama, Kim en Nienke.