Tags

, , , , , , ,

Eigenlijk was ik (Kim) helemaal niet van plan om een logje te schrijven naar aanleiding van mijn verjaardag, maar naast een heel bijzonder feest ontving ik ook nog post die me heel erg raakte. De afgelopen tijd zijn we alledrie op verschillende manieren opnieuw geconfronteerd met de kracht van post, waarbij het helemaal niet gaat om hoe mooi een poststuk eruit ziet. Een poststuk is een envelopje gevuld met persoonlijke aandacht, het betekent dat iemand echt moeite voor je heeft gedaan en dat iemand jou ziet. Uiteindelijk is dat voor mij de kern van post en de grootste reden dat ik graag post verstuur en het me zo blij maakt het te ontvangen. Daarbij vind ik het leuk om creatief bezig te zijn en is post een mooi middel voor die hobby, maar mooie post is niet het doel op zich. Daarom wil ik vandaag een aantal van de poststukjes die ik voor mijn verjaardag mocht ontvangen met jullie delen, omdat ze me allemaal op hun eigen manier raakten.

kaartjesopdeschoorsteenmantel


Op mijn verjaardag zelf werd ik door mijn dierbaarste vrienden en familie enorm verrast met een groot verrassingsfeest. Mijn vriend had in het geheim alles geregeld en met hulp van lieve mensen, alles voor mij geheim gehouden. Het feest was tot in de puntjes verzorgd, met heerlijk eten, prachtige versiering, vermaak voor de aanwezige kinderen en de mooiste cadeautjes. Het meest bijzondere aan de dag was echter niet de aankleding, maar waren alle mensen die aanwezig waren. Mensen die van ver waren gekomen, die zich allemaal mooi hadden aangekleed en die daar allemaal met open armen op mij stonden te wachten. Het voelde fantastisch om bijna alle mensen waar ik van hou in één ruimte bij elkaar te hebben en dat gevoel zal ik nooit vergeten. Uiteindelijk is die liefde en die aandacht, het contact met die mensen die belangrijk zijn, hetgeen wat écht telt. En zo voelt het soms ook om post te ontvangen.

Natuurlijk kreeg ik post van mijn lieve collega’s en die post was niet alleen prachtig, maar juist ook bijzonder door wat het over mij vertelde.

Post van Nienke

Zo kreeg ik van Nienke een brievenbusdoosje met cadeautjes. Naast natuurlijk confetti, feestversiering, een kaartje, een mini-stempeltje en stickers kreeg ik ook een reep met witte chocola. Een tijdje terug deelde ik een actie van mijn vriend, die een doosje goddelijke bonbons had gehaald en vlak voor mijn neus de witte wegkaapte waar ik me juist zo op verheugd had. Nu kreeg ik van Nienke daarom een reep witte chocola, helemaal voor mij alleen. Het leukste aan zulke post is dan ook dat Nienke mijn verhaal toen gehoord heeft, het onthouden heeft en er iets mee gedaan heeft. Zo kun je met post altijd teruggrijpen op iets wat iemand aan je heeft verteld, wat de post extra persoonlijk maakt.

Post van Ruchama
Van Ruchama kreeg ik een hele vrolijke enveloppe met daarin een enórme kaart en nog een leuk cadeautje en verjaardagsversiering. Omdat Ruchama weet dat ik zo dol ben op hand lettering, ging ze hier speciaal voor mij mee aan de slag. Ze ontwierp de kaart voor mij alleen en dát maakt hem extra speciaal. Daarnaast was hij ook nog eens rood, mijn favoriete kleur. Zo liet Ruchama zien mij goed te kennen en precies te weten waar ik blij van word.

Natuurlijk hebben mijn Postfabriek-collega’s veel creativiteit gestoken in de post die ik kreeg, want dat is nu eenmaal wat wij leuk vinden om te doen. Toch is het écht niet alleen de moeite waard om post te krijgen waar iemand zoveel uur aan heeft gezeten.

Kaart van Opi en Omi
Kennen jullie dat? Dat je met je verjaardag een kaartje krijgt, maar dat daar alleen maar de naam op staat van de afzender? Ik vind dat wel eens jammer, omdat het zo vluchtig en gehaast voelt. Van mijn opa en oma kreeg ik ook een verjaardagskaart. Ze zijn al behoorlijk op leeftijd allebei en schrijven gaat dan ook wat moeizamer dan een aantal jaar geleden. Daarom waardeer ik het extra dat ze toch de moeite hebben genomen om een persoonlijke boodschap in het kaartje te schrijven. En dat ze naast felicitaties voor mijn verjaardag ook wat zeggen over mijn zwangerschap, laat me zien dat dit kaartje met echte persoonlijke aandacht is geschreven. En zeg nou zelf, die sierlijke handschriften van opa’s en oma’s.. Dat blijft toch prachtig?

Kaartje met BuddhaEen paar dagen na mijn verjaardag viel er toch nog een kaartje op de deurmat. Een kaartje hoeft niet altijd op tijd te zijn, sterker nog.. Soms is het juist wel leuk om NA je verjaardag nog post te krijgen! Zo kun je dat feestelijke gevoel extra lang vast houden. Mijn ene tante is ook graag creatief bezig en maakte dan ook een kaartje zelf, volgens mij met embossing poeder. Een zelfgemaakt kaartje uit onverwachte hoek vind ik altijd erg leuk en de bijzondere vorm van dit kaartje ook! Het kaartje zat in driehoek vorm ingepakt in een cadeaupapiertje, waardoor het me op de deurmat al super nieuwsgierig maakte. Heel leuk dus!

ballonnenkaartjeAchterkantballonnenkaartVan een andere tante kreeg ik dit kaartje. Gewoon een kaartje met ballonnen, maar wel met persoonlijke tekst achterop. Ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik van deze tante een kaartje kreeg, maar mijn familie weet natuurlijk van de Postfabriek. En zo nam mijn tante de moeite om niet gewoon een facebook felicitatie te versturen, maar toch een kaartje op de bus te doen. Dat raakt me dan extra en maakt me heel gelukkig. Het mooiste was dat ik vlak voor ik een dag voor het kaartje aan kwam, per ongeluk de bos met helium opgeblazen ballonnen die mijn zoontje van het feest had meegenomen, had laten meenemen door de wind. Hij was woest op me en erg verdrietig dat de ballonnen nu kwijt waren. Het kaartje kwam en ik liet het hem zien “Kijk eens? De ballonnen zijn helemaal naar mijn oom en tante gewaaid! Ze hebben ze gevangen en er een foto van gemaakt”. Het was weer helemaal goed.

Doosjebuitenkant

Inhoud pakketje
Een dag na mijn verjaardag kon ik ineens een pakje afhalen wat bezorgd was bij de buren. Het was ingepakt in cadeaupapier en zo raakte ik meteen even aan de praat met de buurman. Hij feliciteerde me met mijn verjaardag en wenste me veel plezier met uitpakken. Ik was ontzettend nieuwsgierig, van wie zou dit pakje toch zijn? Het bleek van een lieve vriendin te zijn, die zelf niet op het feest aanwezig kon zijn. Het doosje had ze versierd, er stond onder andere “fijne verjaardag” in het Fins op. Ik werd hier meteen blij van, want woonde een jaar in Finland en heb dus wel iets speciaals met dat land. In het pakje zaten allemaal knutselspulletjes. Weer iemand die weet waar ik blij van word (zie je de wiebeloogjes en de kaartzakjes?) en de moeite neemt om dat te laten zien. Ik vond het helemaal geweldig!

NijlpaardmeteenglitterhoedOp het feest zelf kreeg ik bij de cadeautjes ook nog een aantal kaartjes. Ik wil daar één kaartje uit pikken om te laten zien. Van een vriendin, die een heel end gereisd had om bij het feest te zijn, kreeg ik namelijk deze fantastische kaart. Vroeger spaarde ik Nijlpaarden en het zijn nog steeds mijn favoriete dieren. Dat is een feitje wat niet veel mensen die ik vandaag de dag ken, over mij weten. Deze vriendin ken ik echter al 10 jaar, dus zij wist dit wel en heeft dit opgeslagen. Al maanden geleden kocht ze deze mooie kaart!

Natuurlijk zou ik de mensen die mij iets stuurden een smsje kunnen sturen om te bedanken, maar het leek me veel leuker om dat ook eens per post te doen. Op de eerste vrije dag na mijn verjaardag ben ik dan ook aan het schrijven geslagen en heb een aan een aantal van hen een persoonlijk kaartje geschreven. Ik wilde hen laten voelen hoe fijn dat is, als iemand die moeite voor jou doet.

uitgaandepost

Al deze post raakte mij zo, omdat uit de post blijkt dat het speciaal voor mij is verstuurd. De post laat zien dat mensen mij opmerken, dat ze opslaan wat ik leuk en mooi vind, dat ze me de moeite waard vinden om blij te maken. En dat is en blijft, net als al die mensen die op dat verrassingsfeestje waren, een heel speciaal gevoel.

Op het feestje zelf kreeg ik ook nog een erg bijzonder cadeau. De beste vriendin van mijn ouders toen ik opgroeide, was voor mij een tweede moederfiguur. Ik heb met haar altijd een speciale band gehad en zij is altijd al ontzettend creatief geweest. Nu ik zo bezig ben met de Postfabriek, inspireerde dat haar om ook weer post te gaan maken en brieven te schrijven en zo wisselen we sinds kort post uit met elkaar. Heel fijn en bijzonder! Op mijn verjaardag kreeg ik een zelfgemaakte map om de correspondentie in te bewaren en de map was al gevuld met zelfgemaakte labels, té mooi om niet even te delen! Hier ben ik ook erg van onder de indruk hoor, qua knutselkunsten!

De buitenkant van de map

De buitenkant van de map

Binnenkant van de map

Binnenkant van de map

De labels

De labels

Heb jij nou ook een bijzonder verhaal over post en wat voor verschil dit voor jou heeft gemaakt bij een gebeurtenis? En zou je dat verhaal wel willen delen met de lezers van de Postfabriek? Er is de ruimte om je op te geven voor het lezersverhaal (zo zijn eerder dit en dit verhaal al gedeeld). Mail ons op info@postfabriek.nl voor meer informatie!

Liefs,
Kim

PS Ruchama schreef al eens een logje vol inspiratie om verjaardagskaartjes te versieren, erg leuk om nog eens te bekijken.