Tags

, , , , , , , , ,

Vorig jaar Herfst werden we door een lezeres getipt over het tijdschrift Blos, een uitgave van Libelle. Ik kocht het en maakte er enthousiast post mee, om met jullie delen. Vervolgens wachtte ik wat te lang met het logje maken.. En was het tijdschrift al niet meer te koop! Maakte het ook een beetje zinloos om jullie lekker te maken met een logje, waar niks meer van kwam. Maar een week geleden liep ik ineens weer tegen de Libelle Blos aan, dus ik heb hem mee gepakt en ben er weer mee aan de slag gegaan. Het is het najaarsnummer en al knutselend uit de Blos, bekroop me voor het eerst dat fijne Herfst-gevoel: Knus binnen zitten met warme thee, wat lekkers en de regen en de wind buiten lekker hun gang laten gaan.

LibelleBLOSss

Libelle Blos is een echt feelgoodtijdschrift en neemt je mee door het aankomende seizoen, reist door de natuur en wijst de mooiste plekken in Nederland aan. Verhalen over wonen, koken, mode, mensen, schoonheid, cultuur en natuur. Over geluk van elke dag. Libelle Blos is zuinig op cultureel erfgoed en gelooft in bewust leven. Blos is romantisch, blos is blij.

Blosvoorkant

Blos is een tijdschrift met niet alleen artikelen, maar ook allerlei mooie plaatjes en foto’s die een heel fijn sfeertje neer zetten. Het enige nadeel aan het tijdschrift is eigenlijk de kwaliteit van het papier. Als je de Libelle kent, weet je ook dat het papier slap en dun is en het papier van Libelle Blos is niet anders. Het scheurt dus snel en je moet er voorzichtig mee zijn, wanneer je aan het knutselen slaat. Maar in combinatie met stevig papier of karton is er prima mee te werken! Om een idee te geven van Libelle Blos heb ik een paar willekeurige bladzijdes op de foto gezet.

Blosbladzijde3

Met deze herfsttip zijn wij het natuurlijk helemaal eens!

Blosbladzijde5

Blosbladzijde6

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik het tijdschrift niet heb gelezen, voordat ik de schaar erin heb gezet, dus of de artikelen leuk zijn durf ik je (nog) niet te vertellen. Als ik op dit moment moet kiezen tussen lezen en knutselen, en dat moet ik door de beperkte tijd die ik heb, kies ik voor het laatste. En ik wilde natuurlijk niet wéér te laat zijn met het logje!

Allereerst heb ik van de plaat aan de binnenkant van de kaft een enveloppe gemaakt. Omdat de kaft natuurlijk wat steviger is, is dit papier wel geschikt voor een enveloppe. Toch heb ik de enveloppe een regenjasje aan gegeven ter bescherming en verpakt in een kaartenzakje. Nog wat parapluutjes confetti erin en bijpassende postzegels erbij en klaar!

Blosenveloppe

Ook heb ik iets uitgebreidere post gemaakt. Thema’s voor post die voor de hand liggen zijn dieren, een bepaalde kleur of de natuur. Ik vind het soms wel leuk om een heel gek onderwerp te kiezen en toen ik voorbij een artikel over de trenchcoat kwam, besloot ik dit tot een thema te verwerken. Ik heb van één bladzijde een enveloppe gemaakt. De trenchcoats op de andere bladzijdes heb ik allemaal uitgeknipt. Van de twee grote heb ik kaarten gemaakt. De kleintjes heb ik verwerkt tot mini kaartjes, hier kun je op de achterkant bijv. een mooie quote of een kleine bijpassende anekdote op schrijven. Van één mini kaartje heb ik vervolgens nog een label gemaakt.

Trenchcoatpost

En zo kun je met de mooie plaatjes in de Libelle Blos eigenlijk alle kanten op. Vandaag heb ik voor de zekerheid nog even gekeken in de supermarkt en ja hoor, hij ligt er gewoon. Libelle Blos komt vier keer per jaar uit, elk seizoen een keertje, en is hier ook online te krijgen voor €3,85.

Liefs,
Kim