Tags

, , , ,

Joehoe! We zijn er weer! Allereerst wensen we jullie allemaal een héél gelukkig nieuwjaar! Vanaf vandaag kunnen jullie weer (bijna) elke woensdag en zaterdag een blogje van ons verwachten. Vandaag trap ik (Kim) af met het showen van mijn papieren jaarverslag. Via een facebookgroepje rondom post deed ik namelijk mee aan een postronde waarbij iedereen één iemand post mocht sturen met daarin jouw papieren jaarverslag van 2014. Iedereen mocht voor zich weten hoe je het precies zou vormgeven en dus ben ik lekker aan de slag gegaan. Ik was een beetje te laat met het versturen van het verslag, maar heb er heel veel plezier in gehad. Misschien kan het jullie inspireren om je (schrijf)vriend(in) ook een papieren jaarverslag van jouw jaar te sturen, want ik ontving er zelf ook al eentje en het is érg leuk om te lezen!

Brievenbusdoosje met mijn papieren jaarverslag

Benieuwd wat ik in dit brievenbusdoosje deed? Lees verder!


Voor het papieren jaarverslag ging ik aan de slag met een brievenbusdoosje, een notitieboekje wat bij een eerdere editie zat van Flow, prachtig papier van Return to Sender van de HEMA en glimmende lettertjes die ik eens cadeau kreeg!

Mijn papieren jaarverslag samenstellen

Alle spulletjes die ik gebruikt heb bij het samenstellen van mijn papieren jaarverslag

Van het prachtige papier heb ik 12 envelopjes gevouwen, voor elke maand uiteraard eentje. Van tevoren heb ik voor mezelf een lijstje gemaakt met alle maanden en het hoogtepunt van iedere maand. Zo was dat in Mei het concert van Brett Dennen en in November natuurlijk de geboorte van mijn tweede zoontje. In het notitieboekje ben ik per maand over elk hoogtepunt gaan schrijven en heb dat thema ook steeds iets breder getrokken, waardoor ik o.a. heb geschreven over liefde, vriendschap, werk en het moederschap om zo een compleet plaatje van mijn jaar te schetsen. In het envelopje voor December heb ik een algemene terugblik gestopt én de doelen opgeschreven voor 2015. Nadat het schrijfwerk klaar was, was het tijd om de envelopjes te vullen!

Envelopje Augustus

De inhoud van het envelopje voor Augustus

Al een tijdje geleden heb ik glimmende lettertjes gehad en nu kon ik ze eindelijk eens gebruiken! Ik strooide een heleboel lettertjes uit op tafel en toen was het zoeken maar. Ik plakte op elk envelopje de naam van die maand in glimlettertjes. Het was een héél gepriegel!

Glimlettertjes

Het was flink zoeken naar de juiste lettertjes

De maanden in glimletters

De maanden in glimletters

Alle envelopjes op een rijtje

Alle envelopjes op een rijtje

In elk envelopje stopte ik uiteraard de beschrijving van het hoogtepunt van de bijbehorende maand. Maar daarnaast heb ik in elk envelopje een klein extraatje gestopt, passend bij dat hoogtepunt. Zo deed ik in het envelopje met als hoogtepunt onze vakantie een droogbloem van die vakantie en in het envelopje met de verjaardag van mijn oudste een klein fotootje van hem.

In het brievenbusdoosje legde ik wat vloeipapier en daar de envelopjes in. Daarop legde ik een kaart waarin ik de ontvanger nog even persoonlijk schreef. Ik hoop dat zij alles met veel plezier heeft opengemaakt en gelezen!

Kaart erbij

Ik plakte een ansichtkaart op een dubbele kraftkaart en schreef er nog een persoonlijke boodschap in

Het brievenbusdoosje versierde ik met winterse Masking Tape en zo ging het geheel op de bus! Het was erg leuk om eens op deze manier terug te blikken op mijn jaar. Er zo bewust mee bezig zijn en alles uitschrijven, hielp me om te zien wat een mooi en goed jaar het is geweest!

Natuurlijk kun je een jaarverslag op vele manieren vormgeven. Ik had het geluk dat er ook elke maand echt een hoogtepunt was, waardoor deze vorm goed werkte. Anderen in de postronde hebben bijv. een boekje gemaakt, een fotoverslag of een enveloppe gevuld met verwijzingen naar hun gehele jaar. Allemaal even leuk!

Wat was jouw hoogtepunt van 2014?

En mocht je zelf nog aan de slag gaan met een papieren jaarverslag (in januari kan dat nog prima, vind ik!) wens ik je veel plezier!

Liefs,
Kim