Tags

, , , , , , , , , ,

Het is weer tijd voor een blogje met nieuwtjes. Zo kregen we hele mooie kaarten uit de nieuwe Lifestyle collectie van Hallmark, komt Koningsdag er weer aan, is er een nieuwe liefdespostzegel uitgebracht door PostNL en is er een nieuwe Maak Magazine uit die ook leuk is voor postliefhebbers.

Lifestyle kaarten van Hallmark

Van Hallmark ontvingen we een aantal hele mooie kaarten uit de nieuwe Lifestyle collectie. In deze collectie combineert Hallmark postkaarten met de inrichting van je huis. De kaarten zijn namelijk gemaakt van echt hout, karton of metaal.

Een houten kaart uit de hallmark lifestyle collectie

Een kaart gemaakt van echt hout met daarop een mooie quote

Op deze manier combineert Hallmark een kaart met een woonaccessoire en kun je iemand dus een cadeautje en kaart in één sturen. Ik vind de kaarten zelf heel erg leuk en vernieuwend! De quotes op de kaarten maken dat er veel situaties zijn waarvoor ze toepasselijk zijn als wenskaart en daarbij is het weer eens iets anders dan de normale wenskaart.

Kartonnen felicitatiekaart uit de Lifestyle collectie van Hallmark

Een kartonnen felicitatiekaart met mooie hanger

Achterkant van de kartonnen kaart

Achterkant van de kartonnen kaart

Niet alleen de voorkant van de kaarten is mooi. Ook aan de binnenkant en/of achterkant van de kaarten is aandacht besteed.

Metalen kaart uit de Hallmark Lifestyle collectie

Een kaart met metaal

De kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera, AKO, The Read Shop, Cigo, Vivant en de betere wenskaartenwinkel en kosten €5,95 per stuk.

Een kaart met houten hanger uit de Hallmark Lifestyle collectie

Een kaart met houten hanger van uitgesneden letters

Koningsdag

Aanstaande maandag is het weer zo ver, het is koningsdag! Met de komst van onze koning is er aan deze oranje feestdag ook een en ander veranderd, maar gelukkig is de vrijmarkt op veel plaatsen in stand gebleven. Het struinen over de vrijmarkt voelt voor ons namelijk een beetje als schatzoeken zonder schatkaart! Ter voorbereiding op de vrijmarkt van dit jaar delen we graag onze tips met jullie!

  • Er is zóveel te zien, je kunt onmogelijk alles bekijken wat op alle oranje kleedjes uitgestald ligt. Het helpt om van tevoren een paar dingen bij jezelf in te prenten die je graag zou willen vinden. Je kunt dan de kleedjes snel scannen op deze voorwerpen.
  • Neem de moeite om soms even te graven als het in eerste instantie niets lijkt, vooral als het op papierwaren aan komt. Zo vond Kim ooit een oud schoolschriftje vol met postzegels, wat van de buitenkant niets leek maar opviel doordat er een postzegeltje uit stak.
  • Ga zo vroeg mogelijk! De mooiste spullen zijn er dan nog en het is vaak nog iets rustiger, zo kun je rustig kijken.
  • Zorg voor vervoersmogelijkheden van je spullen! Zo moest Ruchama ooit de fiets op klimmen met een kaartenmolen en dat was best een uitdaging.
  • Hou het leuk: als je zoekt en niks moois vindt kan dat best frustrerend zijn, dus bedenk voor jezelf hoe lang je wil kijken en hou het leuk voor jezelf. Loop jezelf geen blaren op je voeten omdat je iets móet vinden.
  • Denk eraan voldoende contant geld mee te nemen en ook vooral muntgeld!
  • Snuffel tussen de boeken! Op de vrijmarkt zijn soms de meest prachtige boeken te vinden die mooi zijn om te gebruiken voor post. Denk aan prentenboeken, plantenboeken en dierenboeken.
  • En tot slot: lees onze blogjes van vorig jaar en het jaar daarvoor om inspiratie op te doen rondom de schatten die te vinden zijn op de vrijmarkt. Mochten we dit jaar toe komen aan de vrijmarkt zullen we onze schatten uiteraard weer met jullie delen!

Nieuwe liefdespostzegel PostNL

Na een nieuwe postzegel voor geboortepost brengt PostNL nu ook een nieuwe liefdespostzegel uit! We nemen afscheid van de oude vertrouwde kusjes en ruilen deze in voor een stippelhartje in roze en blauw.

De nieuwe liefdespostzegel van PostNL

De postzegel is ontworpen door Marenthe Otten, die ook de geboortezegel al ontwierp. Een vel met 10 postzegels kost €6,90 en kun je hier bestellen. De postzegel komt uit op 28 april maar is nu al te bestellen.

Maak magazine: stempels

De nieuwe MAAK magazine is alweer even uit, dit keer met het thema stempels. En stempelen is iets wat ook heel leuk met post te combineren is. Daarom wilden we ook deze editie zeker weer even onder de aandacht brengen. Het magazine staat weer vol met allerlei leuke tips en inspiratie om te stempelen en zelf stempels te maken. Het kost €6,95 en hier kun je zien waar het te koop is! Overigens kun je het magazine sinds kort ook in echte winkels tegenkomen, zo spotte ik het magazine in de winkel Lievelings in Middelburg, waar ik er natuurlijk ook eentje mee heb genomen. Erg leuk!

MAAK magazine stempeleditie

Zaterdag volgt er meer informatie over onze Postbode Bedankt actie!

Liefs,
Kim