Tags

, , ,

DSC_1123Het is alweer drie maanden geleden dat Postzegel nieuwtjes III online kwam, dus tijd om de nieuwe postzegels voor jullie te verzamelen. Naast de nieuwe uitgiften heb ik ook een leuke site ontdekt met de uitgiften die niet meer verkocht worden. Genoeg leuks voor een deel IV van de Postzegel nieuwtjes!

Oude uitgiften te koop bij fqstamps

Collect Club brengt door de jaren heen heel veel mooie postzegels uit. Zoveel dat ze na zoveel tijd hun assortiment opschonen en de oudere uitgiften er weer uit gaan. Jammer want er zitten zulke fijne zegels tussen! Ik was dan ook erg blij toen ik op Instagram ineens een foto voorbij zag komen met leuke postzegels en bij de reacties de volgende website zag staan: First Quatilty Stamps.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het een Nederlandse webwinkel die postzegels van de afgelopen 150(!) jaar verkoopt! Daar gaat mijn posthart echt harder van kloppen! Natuurlijk is het grootste gedeelte van deze postzegels mooi voor verzamelaars omdat de oude Gulden-zegels  niet meer geldig zijn om mee te frankeren en ze iets te duur zijn om voor de leuk op je envelop te plakken als plaatje. Maar tussen de Euro-zegels (vanaf het jaar 2000 uitgegeven) zitten genoeg mooie postzegels om je enveloppen origineel te frankeren! Ik ging dan ook op zoek tussen alle pagina’s vol postzegels en deed een bestelling.

mijn bestelling bij FQStamps

mijn bestelling bij FQStamps

Tip! Voor je bestelt is het goed om te weten dat alleen de Euro-postzegels nog geldig zijn en je bij moet plakken tot het huidige tarief van €0.69 tot 20 gram. Zelf hou ik niet zo van moeilijk doen en zorg er voor dat ik boven de 70 cent uit kom door bijvoorbeeld twee postzegels van €0,39 te gebruiken. Mocht je heel precies willen plakken dan zijn er ook €0,02,  €0,03 en €0,10 bijplakzegels te koop. De euro zegels kan je ook als internationale zegel gebruiken door tot het internationale tarief te plakken en er losse Priority zegels bij te plakken, welke je gratis bij het Postkantoor kan halen. Ook is het handig om te kijken of je twee velletjes van drie postzegels kan kopen, daar kan je dan drie keer een kaartje mee versturen en heb je twee dezelfde stijl zegels als één geldige zegel.

Een ander punt is dat er geen ‘eindeloze’ voorraad van postzegels is. Van sommige velletjes zijn er zelfs maar één of twee beschikbaar en komen dan op uitverkocht te staan. De voorraad wordt wel weer bijgevuld maar dit kan soms even duren. Jammer? Ja, absoluut. Maar ook des te leuker als je mooie zegels hebt die je niet op elke envelop kan gebruiken omdat je er zuinig op wil zijn. Je kan altijd een mailtje sturen met de vraag of ze een die ene postzegel waar je zo weg van bent weer op voorraad krijgen of kan bestellen.

op de twee enveloppen zie je hoe je postzegels kan combineren

op de twee enveloppen zie je hoe je postzegels kan combineren

 

 

Benieuwd wat ik heb gekocht? Ik bestelde o.a. de prachtige bloemenzegels die ik al een paar keer op Instagram voorbij had zien komen. Maar koos ook bewust voor postzegels met een strand & zee thema om te gebruiken voor mijn Postfabriek op reis kaartjes. De brievenbuszegels vind ik niet eens zo heel mooi maar kon ze niet laten ‘liggen’, want voor een postthema zijn ze toch wel erg leuk. En als laatste de Aap Noot Mies zegels (die ik in de tijd van uitgifte ook al kocht en gebruikte!) omdat ik zo’n leuke bijpassende kaartenset heb.

DSC_1126

DSC_1119

Mooie zegels om te combineren met mijn Egmond stempeltje!

DSC_1117

DSC_1118 DSC_1121

Ik ben erg te spreken over deze webwinkel! Het zoeken tussen alle postzegels en veel postzegels uit de tijd dat ik begon met post maken zoals ik nu doe terug zien gaf me een fijn, nostalgisch gevoel! Daarnaast is de service erg prettig. De postzegels worden gelijk na betaling (en boven de €10,- ook nog eens gratis!) verzonden. De Ot & Sien postzegels had ik niet besteld maar waren per ongeluk verwisseld met de strandpret zegels. Ik heb een mailtje gestuurd en kreeg gelijk de andere postzegels opgestuurd en mocht de Ot & Sien zegels houden. Complimenten dus voor het aanbod en de service!

Tip! Om het eindeloos zoeken te voorkomen, kijk bij de frankeerzegels vanaf het jaar 2000 tot nu. Deze postzegels kan je nog voor je post gebruiken en hier zitten ook de meest leuke tussen! Hierbij een lijstje met linken naar de postzegels die ik bestelde:

Ze verkopen niet alleen de oude postzegels met bedragen er op en waar je dus bij moet plakken. Maar ook de postzegels waar een ‘1’ op staat en je gewoon kan blijven gebruiken, zelfs na een tariefsverhoging. Zo hebben ze bijvoorbeeld mijn lievelingspostzegel met roze details en een zwart vogeltje ook te koop. Maar ook alle andere mooie uitgiften van de afgelopen jaren als de Rijksmuseum, Eekhoorn, Circus, Koeien en Beleef de Seizoenen.

bij elke bestelling krijg je een gratis velletje oude Gulden postzegels.

bij elke bestelling krijg je een gratis velletje oude Gulden postzegels.

Nieuwe uitgiften Collect CLUB

Heel soms word ik een beetje gek van alle postzegels die worden uitgegeven want ze zijn zo mooi maar ook zo duur als je ze allemaal wil kopen. Daarom moet je keuzes maken en is het extra fijn als er postzegels naar je smaak worden uitgegeven!

Flora & Fauna van het Naardermeer

Zo ben ik ontzetted dol op Flora & Fauna zegels. Niet alleen geïllustreerd maar ook met mooie foto’s. Dit postzegelvel van 10 zegels voor €6,90 (normaal tarief) ga ik dus zeker kopen.

Flora en Fauna van het Noordermeer, te koop vanaf 28 april 2015

Vlinders in Nederland

Maar ook deze Vlinderset met in totaal 12 zegels voor €9,95 is erg mooi! Ik heb zelf een soortgelijke dierenset van vorig jaar en daar ben ik ook zo blij mee.

Postzegelnieuwtjes III

Speelgoed van Toen & Nu

Wat kan het toch lastig zijn om voor mannen post te sturen! Het meeste postmateriaal is toch zoet, mooi of stoer in een vrouwenstijl. Er is maar weinig echt stoers en moois voor mannen. Maar deze postzegels zijn dan wel weer heel leuk om voor mannenpost te gebruiken! Het Speelgoed van Toen is een internationale zegel en het Speelgoed van Nu is een nationale zegel.

Postzegelnieuwtjes III

Nieuw ontwerp Liefdeszegels

351162_z
Onlangs hebben ze de Geboortezegel opnieuw ontworpen en ook de liefdeszegel kon niet achterblijven. De twee bekende rode hartjes op groen/blauwe achtergrond zijn verleden tijd en nu is het een vrolijk roze hartje.

 

Gratis Rie Cramer Postzegel+Kaarten setje bij je bestelling

Gratis bij je bestelling

Als laatste nieuwtje is deze banner die groot op de Collect Club staat, een gratis postsetje bij je bestelling! Leuk! Want voorheen was het gebruikelijk dat je elk kwartaal een mooi post-setje gratis kreeg maar dat doen ze tegenwoordig niet meer. Mocht je weg zijn van deze postzegels en kaarten, je hebt ook de Januari en Februari set!

Postzegelnieuwtjes III1

Voor vandaag zijn dit weer meer dan genoeg postzegels! Helaas is er nog geen nieuwe kortingscode voor het maken van je persoonlijke postzegels. Zodra die er is laten we je het natuurlijk weten. Leuk om te vertellen is dat mijn nichtje voor haar 11e verjaardag heel graag postzegels wilde hebben, van haar met mijn hondje Lupa samen op de foto. Wie had nou verwacht dat een kind van 10 ooit nog postzegels voor haar verjaardag zou vragen hihi. Ik heb ze natuurlijk laten maken en ze was er erg blij mee!

Liefs, Ruchama