Tags

, , , , , , , , , , ,

We kregen weer allerlei mailtjes met nieuwtjes en wilden zelf ook nog een paar kleine dingetjes met jullie delen. Zo is er nieuws over Cardcetera, is er een nieuwe mogelijkheid voor het laten maken van een origineel geboortekaartje bij geboortepost.nl, ontdekte Nienke weer mooie theezakjes en blikt Kim terug op moederdag en de moederdagcomplimentjes.

Mooie theezakjes

Nienke: Het theezakje blijft één van mijn favoriete kleinigheidjes om mee te sturen. Het is licht: dat scheelt in de verzendkosten. En door thee te sturen, geef je meer dan een kopje thee. Je geeft je postvriendin een stukje me-time cadeau. Of eigenlijk jullie-time, want op deze manier kan je samen theeleuten en bijkletsen op afstand!

doosjes

Alle doosjes van de Sundial lijn van ‘Shoti Maa‘.

De meeste apart verpakte theezakjes zijn al een cadeautje van zichzelf, die hebben geen inpakpapiertje meer nodig. Helaas kan je aan de buitenkant van een doosje niet zien hoe de zakjes er binnenin uitzien. Daarom kocht ik eerst twee doosjes van de nieuwe lijn van Shoti Maa. Maar kon daarna meteen terug om de andere smaakjes te kopen, want wat een leukerds zitten erin! Elke soort heeft een andere kleur, zo zijn ze makkelijk te combineren met je themapost. Ook hebben de smaakjes leuke namen, daardoor kan je ze bijvoorbeeld voor een speciale gelegenheid sturen. En niet onbelangrijk: de thee is ook nog lekker! De doosjes en de zakjes hebben op de ene kant de Engelse naam staan en op de andere kant de Duitse naam. Daarom zie je op de foto’s hieronder ook steeds twee zakjes liggen: de voor- en achterkant.

moveonpf

Move On/Mittagspause: In deze vrolijke roze zakjes zit een mix van biologische kruiden, bloemen, specerijen, limoen, kamille en rozenbottel. De Sundial lijn is gebaseerd op de natuurlijke overgangsmomenten van de dag waarin  thee een rustmomentje brengt. Deze thee heeft een verkwikkende smaak en is een ideaal drankje voor overdag.

rise

Rise/Aufgeweckt: In de gele zakjes zit thee van biologische kruiden, bloemen, specerijen, appel, citroen en gember. Met deze soort kan je je dag goed beginnen.

teatimepf

Flow/Teatime: In de groene zakjes zit Choco Chai Thee met biologische kruiden, bloemen, specerijen, cacao, kaneel en zoethout. En deze thee pept je op aan het einde van de middag. Pas wel op met zoethout! Als je te veel binnen krijgt, kan je een hoge bloeddruk krijgen. Niet te veel drinken dus!

shinepf

Shine/Vor Mittag: In de oranje zakjes zit een zoete Chai thee met biologische kruiden, bloemen, specerijen, venkel en zoethout. En is een lekker theetje als je nog een hele dag voor je hebt.

unwind

Unwind/Abendruhe: In de paarse zakjes zit Vanille Chai Thee met biologische kruiden, bloemen, specerijen, limoen, kamille en rozenbottel. Een verkwikkende thee voor overdag.

In elk doosje zitten zestien theezakjes. Naast de leuke gekleurde doosjes en zakjes zijn ook de kleine labels aan het theezakjes zelf bijzonder. Op elk kaartje staat een andere tekst. Welke je krijgt is een verrassing, net als bij een gelukskoekje.

En het goede nieuws is dat je nu 20% korting op alle Shoti Maa Thee krijgt bij ‘De Tuinen‘! Zo betaal je niet €2,99 voor een doosje, maar €2,39! Deze actie loopt t/m 31 mei.

Wil je ook mijn andere blogjes lezen over leuke meestuur-thee? Ik schreef eerder al over Yogi Tea, Clipper en over Thee-themapost.

Krijtbord geboortekaartjes

Van geboortepost.nl ontvingen we een bericht om te laten weten dat zij een nieuw ontwerp in de webshop verkopen voor originele geboortekaartjes. We hebben het even bekeken en de kaartjes zijn inderdaad wel erg leuk. In de shop kun je uit een aantal ontwerpen van Anna Eftimie uit de Amerikaanse Cute Moments Photography serie kiezen. Je stuurt de shop een foto van jouw eigen baby en deze foto wordt zonder meerkosten professioneel in het ontwerp geplaatst. Je kunt ook voor een kaartje met een “standaard” baby kiezen. Voor één kaartje betaal je inclusief drukkosten en enveloppe €1,50 en ze zijn al te bestellen vanaf vier stuks.

Geboortekaartje uit de cute moments serie van geboortepost.nl

Een dubbele kaart uit de cute moments serie, waarbij je ook een foto van je eigen baby in de kaart kunt laten plaatsen!

Geboortekaartje uit de Cute Moments serie op geboortepost.nl

Nog een leuk ontwerp uit de Cute Moments serie, verkrijgbaar op geboortepost.nl

Cardcetera

Een tijdje terug schreven we een blogje over de webshop Cardcetera, een webshop die allerlei denkbare (ansicht)kaarten verkoopt. Cardcetera bestaat vier jaar! Er zijn kaarten te koop uit de eigen kaartenlijn, maar ook allerlei kaarten van andere merken. Je kunt de kaarten per stuk bestellen, maar er zijn ook themasets te koop. Een leuke shop voor de echte postliefhebber dus. En er is goed nieuws: tot nog toe was de shop er alleen in het Engels, voor sommige mensen blijkt dit echter toch een drempel. Daarom is de gehele webshop nu ook beschikbaar in het Nederlands! Voor de gelegenheid is er een nieuwe kaart uitgebracht en zijn er een aantal nieuwe merken te verkrijgen, zoals Two Bad Mice. Het thema deze maand is Nederland, dus een goed moment om voor Postcrossing weer wat kaarten in te slaan. Zeker de moeite waard om weer een kijkje te nemen, dus!

Moederdag

Kim: het blogje over moederdag was er eentje waar ik best over twijfelde. Ik zou er wat meer delen van mezelf en mijn ervaring met het moederschap en wilde ik dat wel? Uiteindelijk besloot ik het toch te doen, omdat ik geloofde dat er ook moeders zouden zijn die het fijn zouden vinden dat van mij te lezen. Uit de reacties bleek dat er inderdaad veel herkenning was en ook dat er aardig wat mensen van plan waren om wat moedercomplimentjes op de bus te doen voor moederdag! Geweldig! Hier en daar was er ook een ander geluid van moeders die zich er helemaal niet in herkenden en dat mag ook, want we zijn allemaal anders. Wat ik vooral wilde is dat we oordeelvrij naar elkaar kunnen kijken en kunnen zien dat de meeste mama’s gewoon hele lieve, goede, leuke, zorgzame mama’s zijn die doen wat voor hen en hun kindjes het beste is. Zelf stuurde ik een aantal moedercomplimentjes op. Ik had er nog veel meer kunnen uitdelen, maar helaas tijd te kort om voor iedereen een kaartje te schrijven. Ik koos ervoor om een aantal mensen tegen wie ik het hardop nog niet gezegd had of waarvan ik wist dat het ze goed zou doen een kaartje te sturen. Wat ik terug kreeg waren hele warme en blije reacties en daar was het me nu nét om te doen.

Bedank kaart

Als reactie op een moederdagcomplimentje kreeg ik een heel leuk en lief kaartje terug!

Zelf mocht ik ook een speciaal moederdagcomplimentje ontvangen van Ruchama, die na mijn blog meteen enthousiast aan de slag gegaan was om ookal is ze zelf geen moeder, de moeders om zich heen een complimentje per post te sturen. Mijn vriend had het kaartje verstopt en tijdens het moederdagontbijt kwam het tevoorschijn. En ja, het voelde echt heel fijn en dierbaar om een kaartje te lezen met alleen maar positieve dingen over mij als moeder! Samen met de geknutselde cadeautjes die ik kreeg van mijn kinderen en de heerlijke chocola van Chocstar die ik kreeg van mijn man was mijn moederdag helemaal geslaagd. Dankjewel Ruchama!

Moederdagcadeautjes

Met moederdag werd ik heerlijk verwend

Tot zover weer de nieuwtjes!

Liefs,
Nienke, Kim en Ruchama