Tags

, , , , , , , ,

In hartje Middelburg loop je op het marktplein tegen de Drvkkery aan; een boekwinkel met net een beetje meer. Het is één van mijn favoriete winkels in heel Zeeland. Natuurlijk kun je bij de Drvkkery terecht voor boeken, maar dat is lang niet het enige. Ze verkopen vele kaarten en in allerlei hoekjes van de winkel zijn leuke dingen te ontdekken die je kunt gebruiken als en voor post.

De Drvkkery in Middelburg

De Drvkkery in Middelburg is een heerlijke snuffelwinkel

De Drvkkery in Middelburg

De winkel is groot en ruim opgezet en heeft een heerlijke sfeer

Allereerst kun je in de Drvkkery heel goed terecht voor leuke (ansicht)kaarten in allerlei stijlen. Zo rond de Kerst ga ik er vaak kijken voor bijzondere kerstkaarten, maar ook door het jaar heen is er genoeg moois te vinden. Je vindt er wenskaarten, maar ook blanco kaarten die je zelf kunt pimpen of gebruiken voor een passende gelegenheid.

Een wand vol kaartenrekken

Een wand vol kaartenrekken

Daarnaast verkopen ze in de Drvkkery ook allerlei papierwaren en stationary. Je kunt er mooie, luxe pennen vinden maar als je de kast goed doorkijkt kom je nog veel meer leuks tegen. Denk aan stempels en stempelinkt, briefpapiersetjes, memoblokjes en meer van zulke dingen. Leuke cadeautjes, maar ook leuk om jezelf mee te verwennen. Zelf kocht ik er ook een ergonomische pen die fijn schrijft als ik lange brieven wil schrijven. De producten variëren van wat exclusiever en duurder tot bekend, vertrouwd en goedkoper. En ben je naar iets speciaals op zoek, dan denkt het personeel graag en actief met je mee.

Een kast vol stationary

Een kast met o.a. allerlei stationary producten en papierwaren in verschillende prijscategorieën

Stationary

In de kast vond ik o.a. stempelkussens en masking tape

Het leukst vind ik echter dat er op de toonbanken bij de kassa’s altijd weer leuke dingen te ontdekken zijn. De kassa’s bevinden zich in het midden van de winkel in een rondje aan alle kanten en bij elke kassa staan andere leuke producten.

Ieniemienie stempeltjes bij de kassa

Ieniemienie stempeltjes te koop op de toonbank bij de kassa

Ansichtkaarten van PLINT in een kaarmolentje op de toonbank bij de kassa

Ansichtkaarten van PLINT in een kaartmolentje op de toonbank

Houten ansichtkaarten uitgestald bij de kassa

Houten ansichtkaarten uitgestald bij de kassa

Ook op de tafels rondom de kassa’s zijn leuke producten te ontdekken. De tafels worden altijd ingericht naar bepaalde thema’s en wat er op uitgestald staat is dan ook elke keer weer anders. Hierdoor blijft het leuk om een kijkje te nemen, elke keer is er iets nieuws te ontdekken.

Bijzondere kaarten

Op de tafels rondom de kassa’s zijn ook vaak leuke dingen te vinden op postgebied, zoals deze bijzondere kaarten om te bouwen tot houdertje voor een waxinelichtje

En ben je na al dat winkelen een beetje dorstig of hongerig, dan zit er in de Drvkkery ook nog een heerlijk binnenpleintje waar je lekker kunt eten en drinken én met regelmaat iets cultureels georganiseerd wordt zoals boeklezingen of intieme muziekoptredens.

De gevel van de Drvkkery

De gevel van de Drvkkery

Kortom, ben je eens in Middelburg, dan is de Drvkkery absoluut een bezoekje waard voor elke postliefhebber!

Liefs,
Kim