Tags

, , , , , ,

IMAG4305

Wie mij (Ruchama) op Instagram volgt kan het niet zijn ontgaan – ik was een aantal dagen van de zee aan het genieten! En wie de Postfabriek al langer volgt, weet ook dat ik altijd graag een stapel vakantiekaartjes stuur. Het is grappig om te zien hoe ik per vakantie een andere stijl heb van kaartjes versieren. Zo gebruikte ik in Mei ’14 veel de witte permanente pen en de wiebeloogjes bij het versieren van typische strandkaartjes, terwijl ik in September ’14 weer voor mijn subtiele stempeltje i.c.m. KieKkaarten ging.

Zoals elke keer als ik naar zee ga, begint de voorpret al wanneer ik mijn etuitjes er bij pak en moet kiezen welke spulletjes ik dit keer mee neem. In welke tapeje heb ik dit keer zin, wat voor stickers en ga ik voor hand lettering (dus zwarte pennen) of voor kleurige pennen. Als je een stempeltje maar twee keer per jaar kan gebruiken moet die sowieso mee en dan ook een (permanent) inktkussen. Verder koos ik voor een airmail tapeje omdat daar de ‘Postbode Bedankt’ stickers zo mooi bij passen en nam ik mijn speciaal bestelde postzegels mee.

IMAG4312

Wanneer ik dan in Egmond ben aangekomen is het één van de eerste dingen die ik doe: naar de boekhandel in het dorpje en tussen alle kaartenmolens te neuzen. Ze hebben er lekker veel staan dus genoeg keuze. Vaak eindig ik met een stapel van 20 ansichtkaarten in mijn handen omdat ik bij iedereen een eigen kaart kies of vind passen. Ik leg er dan wel braaf weer wat terug want hé, het moet wel leuk blijven!

Per vakantie verschilt het of ik de kaartjes op het strand in het zonnetje schrijf & versier, of juist op een ochtend waar ik even bij kom van alle strandwandelingen en voor ontspannen kaartjes schrijven ga. Deze vakantie had ik de kaartjes al wel gekocht maar kwam het er maar niet van om ze te schrijven en ook nog op tijd te versturen. Ik was gek genoeg veel te druk met mijn leuke hondje 😉 Maar het is gelukt en grappig om te zien dat ik weer voor een bepaalde stijl ben gegaan!

 

IMAG4307

kaartjes schrijven in het zonnetje

Ik heb het dit jaar eigenlijk heel simpel gehouden. Om de kaartjes aan de voorkant te versieren heb ik niet meer gebruikt dan mijn antieke ‘Groeten uit Egmond aan Zee’ stempeltje en af en toe een hartjessticker. Omdat de postzegels van zich al zo mooi zijn heb ik ze alleen gematcht met onze eigen ‘Postbode Bedankt’ stickers en een Airmail tapeje. Een simpel maar mooi effect!

IMAG4325

hetzelfde kaartje voor mijn beide collega’s

IMAG4332 IMAG4320 IMAG4319

Post ontvangen op mijn vakantieadres

IMAG3843

Het leuke aan een vast vakantieadres is dat je zelf ook post kan ontvangen! Op dinsdag opende ik de brievenbus en lagen er al twee enveloppen in. Een brief van Nienke maar ook mijn bestelling van Sandie, die ze speciaal naar mijn vakantieadres heeft gestuurd. Sandie staat bekend om haar prachtige vilten figuurtjes die ze met bijna elke themapost mee stuurt. Inmiddels is ze door haar eigen liefde en door de liefde van alle ontvangers voor deze vilten figuurtjes ook haar creaties gaan verkopen. Zo kan je een ‘lieffie’ (een vilten gelukspopje in een bedje van een luciferdoosje) bestellen om bijvoorbeeld naar een lieve postvriendin te sturen, maar ook de ‘brossies’ zijn een groot succes. Bij het zien van een mooi ‘brossie’ van een ander hondje moest en zou ik er eentje van Lupa hebben voor haar opvangouders. En die maakte Sandie! Kijk nou zo lief en prachtig? Een custom made ‘brossie’ van mijn hondje met al haar typische kenmerken. Op haar Facebookpagina of Instagram account vind je alle informatie en de te bestellen en op bestelling gemaakte ‘brossies’ en andere vilten creates van Sandielicious.

postfabriekopreisfotos (2)

Lupa showt het ontvangen ‘brosse’ van Sandie

 

Later in de week kreeg ik ook nog dit mooie kaartje van Kim, waarbij ze alfabet stickers gebruikte om het kaartje te versieren!

IMAG4675

Kaartjes in de brievenbus

IMAG4710Uiteindelijk had ik de kaartjes op tijd klaar om nog vanuit Egmond te versturen maar ik kwam er simpelweg niet aan toe. Een beetje suf is het dus wel dat ik de kaartjes pas in Castricum op de bus deed en de kaartjes aan komen terwijl ik alweer thuis was. 😉

Maar nog veel suffer is het dat ik bij het verzamelen van de gemaakte foto’s voor dit logje, er achter kwam dat ik op een kaartje het adres ben vergeten te schrijven. Dat is dus bij deze een vakantiekaartje voor de postsorteerders hihi.

IMAG4708 IMAG4707 IMAG4706 IMAG4705 IMAG4704

En als je dan uiteindelijk thuis komt en zo’n mooi kaartje in je brievenbus vindt met allemaal details op de envelop, ben je blij met zoiets bijzonders en leuks als het versturen van post! Dank je wel Irene!

postfabriekopreisfotosLiefs, Ruchama