Tags

, , ,

Kleine kaartjes uit Happinez Magazine

Ook bij kaartjes: klein maar fijn!

Post is meer dan een stukje papier. Met post kan je iemand steunen als er grote dingen in het leven gebeuren. Maar het is ook een mooie manier om iemand ‘zomaar’ te laten weten dat je hem of haar bijzonder vindt. Door iemand een kaartje te sturen, geef je een stukje aandacht. Dát kan op elk moment verstuurd worden én op elk moment uitgepakt worden. Het is een momentje van samenzijn, zonder daarbij een gezamenlijke afspraak te hoeven plannen.

To send a letter is a good way to go somewhere without moving anything but your heart

Met deze uitspraak vat Phyllis Theroux prachtig samen wat de kracht van post is. Je zoekt een kaart uit of maakt iets voor iemand en door het op te sturen, ben je even heel dichtbij de ontvanger. Je overbrugt grote afstanden (met een beetje hulp van de postbode) en kan bij iemand zijn zonder zelf te reizen. Je steunt iemand vanaf je eigen schrijftafel. Én je stuurt meer dan die eerste beleving bij het openen! Door de woorden nog eens te lezen of langs het kaartje op de kast te lopen, kan het stukje aandacht steeds weer opnieuw uitgepakt worden. Zo vertelde ik in mijn blogje over troostpost hoe ik de doos vol rouwkaarten er steeds weer bij pak als ik ze nodig heb. De woorden die meer dan twee maanden geleden zijn gestuurd kunnen me steeds weer opnieuw steun geven en troosten. En dat voelt heel bijzonder!

What do I care how much it may storm? I’ve got my love to keep me warm

Soms moet een kaart lekker groot zijn; die staat opvallend op je kast te pronken om je steeds weer dat jarige gevoel te geven. Maar ook klein is fijn! Het zinnetje hierboven komt uit een liedje van Billy Holiday. Ik heb het op mijn prikbord gehangen, omdat het voor mij symbool staat voor hoop, troost en steun. Een kaartje kan natuurlijk niets aan een moeilijke situatie zelf veranderen, maar de liefde die erin is gestopt houdt je toch warm tijdens zo´n ´storm´. Dát gevoel draag ik het liefst bij me en daarvoor zijn kleine kaartjes ideaal. Ze passen in je jaszak, portemonnee of agenda en daardoor neem je deze kaartjes makkelijker met je mee! Zo kan een poststuk je, óók als je van huis bent, steeds weer een fijn gevoel geven. Ze bieden bijvoorbeeld hoop, troost en steun bij spannende afspraken. Denk daarbij aan sollicitatiegesprekken of ziekenhuisbezoekjes. De ontvanger kan je woorden van steun nog een keer lezen in de wachtkamer en daarmee geef je het gevoel dat iemand er niet alleen voorstaat. Met kleine kaartjes reist iemand met je mee, zonder zelf te hoeven reizen. Zo kan je een soort van compacte, tastbare versie van vriendschap bij je dragen!

Op deze kleine kaartjes van de Flow kalender lees je mooie voorbeelden van aandacht schenken.

Mooie voorbeelden van aandacht schenken op de kleine kaartjes van de Flow Kalender.

Deze prachtige andere voorbeelden van aandacht geven, kwam ik deze maand tegen in de ‘365 dagen flow-kalender’. Deze scheurkalender zit in Flow Magazine nummer 8-2014. En zoals koekjes die met liefde zijn gebakken écht lekkerder smaken, zo maak je met liefde en aandacht echte post van een stukje papier! Dat herken je vast als postliefhebber: het gaat er niet om wat je stuurt, maar wel de manier waarop!

Inspiratie

Paperclip snapt het! Ook bij kaartjes is het zo: klein maar fijn!

Kleine kaartjes van Paperclip

Ik liet me inspireren door deze lieve kaartjes van ‘Paperclip’. Ze komen uit de ‘Focus’ lijn en ik kwam deze kaartmolens tegen bij verschillende filialen van o.a. V&D en Bruna. Ook deze kaartjes zijn klein, maar fijn! Daarnaast vind ik de foto’s en de teksten erop erg mooi.

kleinekaartjeslettertang

Uit tijdschriften en oude boeken knipte ik verschillende kleine plaatjes, die ik voor de stevigheid op (gekleurd) karton heb geplakt. En met behulp van mijn lettertang maakte ik er tekstjes op.

kleinekaartjesuil
Tip! Hou je kleine strookjes papier over tijdens het knutselen? Niet weggooien! Die reststukjes zijn ideaal om er kleine kaartjes van te maken!

pinterest

Op zoek naar mooie teksten voor op je kaartjes? In het mapje ‘mooie teksten‘ die je tussen mijn borden op Pinterest kan vinden, heb ik er al een heleboel verzameld. Ik deel graag mooie quotes van anderen, omdat ik het vaak zelf niet beter had kunnen zeggen! Eén zinnetje kan soms al genoeg zijn om een groots gevoel te kunnen overbrengen.

Waardebon

kleinekaartjeswaardebon

Hoe geef je iemand nou iets cadeau dat niet tastbaar is? Rust en begrip zijn niet te koop en je kan moeilijk je eigen handen opsturen om ‘een handje te helpen’. Ik werd geïnspireerd door deze waardebonnen uit Happinez!

kleinekaartjesenvelopb

Zo gaf ik iemand wat tijd voor zichzelf cadeau. Ik vond waardebonnen een leuke manier om dit tastbaar te maken. Ook kan een waardebon natuurlijk ‘ingeleverd’ worden als het uitkomt. Je hoeft daarmee niemand iets op te dringen. En dat is ook fijn!kleinekaartjesvragen

Of geef een goed gesprek! De vragen op de kaartjes die je op de foto hierboven ziet, kan je geven als opening van een gesprek op papier. Je kan deze kaartjes in een special van Flow vinden over: Hoe leef je het leven.

kleinekaartjesgebundeld

Omdat kleine kaartjes ook sneller kwijt kunnen raken tijdens de reis naar de ontvanger, besloot ik ze te bundelen. Ik maakte een enveloppenboek met daarin vier envelopjes. En vulde de enveloppen met verschillende kleine kaartjes. Op deze manier geef je niet alleen kleine kaartjes, maar ook kan iemand langer genieten van hetzelfde poststuk. Door de envelopjes te ‘verzegelen’ met een sticker, zorg je ervoor dat het poststuk niet voor ‘eenmalig gebruik’ is. De envelopjes kunnen geopend worden op andere momenten.

Wat doe jij met kaartjes die je krijgt? Draag je ze ook weleens bij je?

Lieve groetjes, Nienke.