Tags

, , , , , , , , , , ,

Cadeau ingepakt met producten van Vlinders in je buik

Cadeau ingepakt met producten van Vlinders in je buik

Door de jaren heen ben ik het begrip post breder gaan zien. Post is voor mij zoveel meer dan kaartjes en brieven. Een poststuk is een pakketje gebundelde aandacht, een manier om iets over te brengen. En daar waar woorden tekort komen, probeer ik andere middelen te vinden. Zo kan een cadeautje dat met liefde is ingepakt me datzelfde fijne postgevoel geven. Als iets met aandacht en liefde is ingepakt, voel je dat! 

Vlinders in je buik

Happy wrapping met Vlinders in je buik

Happy wrapping met Vlinders in je buik

Corina herkent die liefde voor papier en iets met aandacht verpakken. Zij heeft een webwinkel vol moois dat je kan gebruiken bij het inpakken van je cadeautjes. Ze wil alleen maar producten verkopen waar je op slag verliefd op wordt en gaf haar webwinkel daarom de passende naam ‘Vlinders in je buik’. Ik werd vooral verliefd op de verschillende cadeauzakjes die ik ook weleens als envelop gebruik. En ik miste de mogelijkheid om die bij Vlinders in je buik te bestellen toen Corina tijdelijk de deuren van haar webshop sloot. Maar er is goed nieuws voor alle papierliefhebbers: Vlinders in je buik is terug! Afgelopen zomer nam Corina de beslissing om na elf jaar afscheid te nemen van haar baan in het onderwijs en zich fulltime te richten op haar gezin én webshop.

Op de foto hierboven zie je van links naar rechts de volgende cadeauzakjes:

Feestdagen

Cadeaupapier uit de nieuwe feestdagen collectie

Bij Vlinders in je buik vind je nu ook mooie nieuwe papiertjes speciaal voor de feestdagen. Op de foto hierboven zie je een selectie uit het cadeaupapier voor Sinterklaas en Kerst. Ben je benieuwd hoe ik dit gebruik? In dit blog laat ik je een paar voorbeelden zien én vind je een leuke kortingscode. Kom je kijken?

Op de foto hierboven zie je van links naar rechts het volgende mooie cadeaupapier:

Zakjes vouwen

Zakjes vouwen van cadeaupapier van Vlinders in je buik

Zakjes vouwen van cadeaupapier

Mijn poststukken bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal. Lege verpakkingen, oude boeken en magazines tover ik om tot post. En af en toe verwen ik mezelf met nieuwe postspulletjes. Ik hou van die mix van oude en nieuwe materialen. In mijn postkamer staat een grote mand vol rollen ‘vers’ cadeaupapier. Dat papier gebruik ik natuurlijk om cadeautjes mee in te pakken, maar ik vouw er ook enveloppen en zakjes van. De meeste mallen die ik daarbij gebruik zijn gemaakt voor papier op A4-formaat en dat werkt prima als je ze op de gewone manier gebruikt. Maar ik gebruik de malletjes ook voor mijn zakjes met een voorvakje. Voor die zakjes is het papier uit boeken en tijdschriften te klein. En daarvoor is papier op rol ideaal!

Op de foto hierboven zie je van boven naar beneden de volgende mooie cadeaupapiertjes:

Een zakje met een voorvakje, gemaakt met producten van Vlinders in je buik

Een zakje met een voorvakje

Het malletje op de foto kan je vinden bij MeerLeuks. Daar heb ik dit zakje met een voorvakje mee gemaakt.

Zakje met een voorvakje van papier van Vlinders in je buik

Zakje met een voorvakje

Door eerst een vouw in het papier te maken, ontstaat er een extra vakje op je zelf gevouwen envelop. In dit vakje kan je bijvoorbeeld kleine kaartjes schuiven. In het blogje over het zakje met een voorvakje, laat ik stap voor stap zien hoe je dat doet.

Voor een zakje met een voorvakje waar een grotere kaart in past, heb ik zelf een grote mal ontworpen.

Stickers

Stickers van Vlinders in je buik

Stickers uit de nieuwe feestdagen collectie

Deze stickers zijn niet alleen een prachtige versiering voor je cadeautjes, je kan ze ook gebruiken als sluitzegel voor je envelop.

Hierboven zie je van links naar rechts:

Stickers uit de nieuwe feestdagen collectie van Vlinders in je buik

Stickers uit de nieuwe feestdagen collectie

Hierboven zie je van links naar rechts:

Hierboven zie je:

Sticker als sluitzegel

Een brief bewaar je soms voor een moment dat je de ruimte hebt om met volle aandacht te lezen. Dat kan je met een cadeautje ook! Op die manier kan je je erop verheugen en geniet je er langer van. De sluitsticker op het zakje dat je op de foto hierboven ziet, vraagt je zelfs tot kerst te wachten!

Labels

Post is een prachtig middel om te onthaasten en écht tijd te nemen voor elkaar. Daarbij denk ik vaak terug aan de uitpakbrief van Kim waar ze een brief in meerdere laagjes verpakte. Met dat beeld in mijn hoofd probeer ik ook naar cadeautjes te kijken. Je kan iemand naast de inhoud ook een stukje beleving cadeau geven. Door een speciaal papiertje te kiezen, door meerdere laagjes te gebruiken, door mooie stickers of labels te gebruiken en andere extra’s toe te voegen.

De verschillende producten zijn zo mooi te combineren! Door een sticker, label of lintje als detail toe te voegen, kan je hetzelfde cadeaupapier een andere uitstraling geven. Dat is ook een manier om iets persoonlijk te maken.

Lintjes

Op de foto hierboven zie je van boven naar beneden de volgende lintjes:

Lint en sticker gecombineerd op de achterkant van een zakje. Producten verkrijgbaar bij Vlinders in je buik.

Lint en sticker gecombineerd

Lint kan cadeautjes nog sierlijker maken, maar ik gebruik het ook graag om brieven mee samen te binden of in combinatie met een sluitzegel.

Kortingscode

Cadeaulabels met liefdevolle tekst van Vlinders in je buik

Cadeaulabels met liefdevolle tekst ‘Hug you loved ones a litte tighter‘ en ‘Give, believe & sparkle

Zelf aan de slag met Vlinders in je buik? Met de code ‘Postfabriek15’ krijg je deze week 15% korting! De code is geldig van zondag 14 oktober t/m vrijdag 19 oktober. Naast al het moois dat ik in dit blogje heb laten zien, wil ik je ook graag even wijzen op mijn persoonlijke favorieten, ontworpen door Geertje Aalders. Zoals dit vloeipapier met botanische print en deze cadeauzakjes met insecten: om verliefd op te worden!

Lieve groetjes,

Nienke

PS De feestdagencollectie is ook heel handig bij het maken van een Adventskalender per post. Als je die ook wil maken, is dit misschien een mooi moment om daar alvast mee te beginnen.