Tags

, , , , , , ,

Deze zomer had ik de eer om een weekje in het huis van een bekende van mijn vriend vakantie te mogen vieren, terwijl zij zelf naar hun vakantiehuis waren. Aangezien wij zelf geen tuin hebben en deze mensen wel, was het volop genieten voor ons én onze jongens om lekker een weekje buiten te leven. Om onze afwezige gastheer en gastvrouw te bedanken, besloten we hen te verwelkomen wanneer zij zelf thuis kwamen van hun vakantie. En wel met… Post in huis! Niet alleen was het heel leuk om te verzinnen en uit te voeren, ook was het voor hen extra leuk thuiskomen. Ik geloof dat we nog wel eens terug mogen komen 😉

Post in huis ontvangen is gewoon geweldig leuk! Zo kwam ik laatst thuis op een zondag en verwachtte natuurlijk geen post. Op de deurmat lag echter een prachtig ingepakt cadeautje van een lieve vriendin van mij, wat ze persoonlijk in de bus had gegooid. Zo leuk!

Cadeautje persoonlijk bij mij in de bus bezorgd

Ook ik kreeg post zonder tussenkomst van een postbode

Terug naar de post in huis op vakantie! We moesten het doen met de middelen die we hadden en ik had helaas geen post-spulletjes bij me. We zaten vlakbij Deventer, dus hebben daar één en ander gekocht. De bedoeling was dat als zij thuis zouden komen, ze gedurende de dag op steeds meer plekken “sporen” van ons zouden ontdekken, waarbij de eerste hint bij binnenkomst direct te vinden was. Zo liepen ze bij binnenkomst meteen met hun hoofd tegen ballonnen met daarop de tekst “Welkom thuis” en op tafel stond een kaartje klaar met een persoonlijk bedankje van ons.

Welkom thuis ballonnen

Zeg het met ballonnen: welkom thuis!

Welkom thuis kaartje

Zeg het met een kaartje: welkom thuis!

Maar dat was nog lang niet alles!

Zo lieten we op een paar plekjes ook cadeautjes achter in huis, voor ieder gezinslid eentje. Eentje voor de man, eentje voor de vrouw en eentje voor de hond!

Cadeautje

Een cadeautje “verdekt” opgesteld in een kast.

Cadeautje

Met wat confetti en slingertjes staat het extra feestelijk.

Cadeautje voor de hond

Ook de hond kreeg een bedankje en wat lekkers!

Niet alle verrassinkjes hoeven echter een gekocht cadeautje te zijn. Zo is het ook al heel leuk om gewoon een briefje te verstoppen, zoals we deden in de servieskast.

Briefje verstopt in de servieskast

Ook een briefje verstoppen geeft al een leuk verrassingseffect

Ik was in de vakantie ook nog jarig geweest, dus was het huis versierd geweest en lagen er overal ballonnen. Al die ballonnen hebben we in de mand met haardhout gedaan, wat een vrolijk effect gaf.

Een mand vol ballonnen ipv hout!

Een mand vol ballonnen ipv hout!

Wat er nu nog echt ontbrak, was iets lekkers! In de koelkast lieten we daarom een enorme chocoladereep achter met de tekst “Bedankt” die we kochten in Deventer.

Chocoladereep met bedankt erop

Zeg het met chocola: bedankt!

Een beetje humor erin kan ook heel leuk zijn. Zo waren we die week een dagje naar de dierentuin geweest, dus in de welkom thuis kaart hadden we een vaag berichtje over een mogelijke verstekeling achter gelaten. Die “verstekeling” was een enorme opblaaskrokodil die we in het bed onder de deken hebben gelegd!

Een grote opblaaskrokodil

Zeg het met een opblaaskrokodil!

Ook hebben we in een fotolijstje met nog een leeg plekje in de kast een vrolijke foto van ons viertjes gestopt. Dit was het verrassinkje wat ze ook als allerlaatste opmerkten. Gelukkig konden ze er inderdaad om lachen.

Foto van ons viertjes.

Als grapje lieten we een foto van ons viertjes achter in een lijstje wat er al stond.

We wilden op een originele manier onze dankbaarheid laten blijken. Daarbij is thuiskomen van vakantie niet altijd even leuk. Je moet alle spullen uitpakken, wassen draaien en weer omschakelen naar het dagelijks leven. Door post in huis achterlaten, wilden we ervoor zorgen dat deze routine een beetje doorbroken werd en thuiskomen een feestje bleek met kleine verrassinkjes. Maar zoiets als dit is natuurlijk heel vaak toe te passen: denk aan die vrienden bij wie je de kat eten geeft of de plantjes water geeft als zij op vakantie zijn? Zorg bijvoorbeeld voor een goed gevulde koelkast bij thuiskomst of zelfs alleen al een “welkom thuis!” kaartje kan heel erg fijn zijn voor de vakantieganger. Maar denk ook aan andere gelegenheden. Hoe stil is het bijvoorbeeld soms om thuis te komen als je net iets héél leuks of groots hebt gedaan? Zoals je scriptie presenteren, trouwen, een eerste date, noem maar op. Of juist na een verdrietige gebeurtenis? Een begrafenis, je geliefde die 6 maanden weggaat naar het vliegveld gebracht hebben, thuiskomen nadat je je neefje bezocht in het ziekenhuis. Ook dan kan een huis leeg voelen en symbool staan voor het alledaagse, terwijl je je niet zo alledaags voelt. Door dat alledaagse te doorbreken, kan je iemand zich enorm gezien laten voelen.

Thuiskomen en daar ontvangen worden met een beetje liefde en aandacht, kan zó warm zijn. En heb je de huissleutel niet? Dan is er natuurlijk altijd de ouderwetse brievenbus, want een kaartje op de deurmat of in de bus vinden waarop wat aandacht is voor datgene wat je net hebt meegemaakt is minstens zo fijn. Of laat aan de buitenkant van het huis wat verrassinkjes achter, zoals een pot met een plantje, een briefje op de deur geplakt of een cadeautje aan de deur gehangen.

Heb jij deze zomer nog post ín huis bezorgd?

Liefs,
Kim