Tags

, , , , , , ,

Op zoek naar originele vakantiekaartjes? Je kan bestaande zomerse kaartjes natuurlijk ook pimpen!

Zomerse post

In mijn vorige blogje laat ik zien dat ik als thuisblijver toch vakantiekaartjes verstuur. Met een beetje hulp van de kaartservice van Greetz ontwerp ik ze bijvoorbeeld zelf. Maar er zijn natuurlijk veel meer opties. Zo schreef Ruchama een aantal inspirerende blogjes over haar vakantiekaartjes. Daarin vertelt ze dat ze altijd knutselspullen inpakt om kant en klare vakantiekaartjes persoonlijker te maken. Geïnspireerd door haar leuke ideeën én bij gebrek aan souvenirshops, surf ik op het net op zoek naar leuke kaartjes om te pimpen. In dit blog vind je een overzicht van zomerse kaartjes en blogs die je wellicht inspireren. Kom je kijken?

Ijsjes

Zomerse kaartjes met ijsjes van Teken-ing, byBean en Envy Cards.

Ijs ijs baby!

Het zal vast te maken hebben met al die warme dagen, maar op zoek naar zomerse kaartjes, viel ik vooral voor kaartjes met ijsjes erop!

 1. Kaart met verschillende kleurrijke ijsjes van Teken-ing
 2. Ijs ijs baby! Kaart van byBean
 3. Kaart met ijsje van Envy Cards

Een stempeltje, tape en cadeauzakje met ijsjes om je zomerse post mee te pimpen!

Ik vond zelfs tape en een stempeltje om de zomerse kaartjes mee te versieren! En een cadeauzakje dat je ook als envelop zou kunnen gebruiken.

 1. Tape eco paper met ijsjes van Engelpunt
 2. Ministempel waterijsje van Miss Honeybird
 3. Kadozakje met ijsjes via byBean
Gooi de gekleurde verpakkingen van je ijsjes niet meteen weg! Maak er bijvoorbeeld een label van!

Label van ijsverpakking

En kijk ook eens met post-ogen naar de verpakking van de ijsjes die je eet! Het label op de foto hierboven maakte ik van zo’n verpakking. Maar je kan er natuurlijk ook kaartjes van maken! Met behulp van een postcard label sticker bijvoorbeeld.

Ga je mee op avontuur?

Avontuurlijke kaarten en stickers van Teken-ing, Miekinvorm en Hipgemaakt

Avontuurlijke kaarten en stickers

Nodig eens iemand per post uit om samen op avontuur te gaan!

 1. Kaart Let’s go anywhere van Teken-ing
 2. Kaart Let’s go on an adventure together van miekinvorm.nl
 3. Stickers And so the adventure begins via hipgemaakt.nl

Als je met een andere blik naar je eigen omgeving kijkt, valt er zoveel te ontdekken! Daarvoor hoef je niet speciaal naar een ver vakantieoord. Zo gaan Ruchama, Kim en ik weleens op harts-tocht. We laten ons op die momenten leiden door toevalligheden en komen zo op onverwachte plekken.

In dit filmpje zie je hoe een groep zich laat leiden door dobbelstenen.

Wanderlust? Nodig iemand per post uit om samen op avontuur te gaan!

En wat dacht je van een DIY Wander game?

 1. Postkaart Wanderlust van Studio Draak

Zie het leven door een zonnebril

Kaarten van anne.sara studio en StudioHoeked, stempel van StudioMaas

 1. Stempel Zonnebril van StudioMaas
 2. Kaart Zonnebril van sara.anne studio
 3. Kaart Hello Gorgeous van StudioHoeked

It is something to be able to paint a particular picture, or carve a statue, and so make a few objects beautiful; but it is far more glorious to carve and paint the very atmosphere and medium through which we look. To affect the quality of the day – that is the highest of arts.

De aandachtige manier van bezig zijn die ik van post geleerd heb, is voor mij een manier van leven geworden. We vinden een heleboel dingen vanzelfsprekend en normaal. Maar als je er bij stilstaat, geeft het vaak ineens een heel ander gevoel. Ik merk het bijvoorbeeld bij het schrijven van een bedankkaartje. Door zorgvuldig woorden te kiezen, ervaar ik het gevoel van dankbaarheid nog intenser. Ik neem de tijd om in woorden te vatten wat iemand voor me betekent, wat er zo fijn was aan dat waar ik voor bedank en voel mezelf daarna ook een nog grotere bofbips!

Vakantiegroeten uit eigen tuin

De leukste zomerse kaartjes voor vakantiegroetjes uit eigen tuin. Link naar verkooppunt vind je in het blogje.

 1. Ansichtkaart uit de KIEK-lijn van BIRI, via MeerLeuks
 2. Claire Kaart via De Zinnige Zaak
 3. Kaart van Inkognito, via Postzegelerop.com

Fleurige zakjes voor bijvoorbeeld bloemzaden: een prachtig souvenir uit eigen tuin!

In de afgelopen week heb ik zaden van mijn stokrozen verzameld. Ik laat ze even drogen en stuur ze daarna graag mee als kleinigheidje: een prachtig souvenir uit eigen tuin! Deze cadeau-zakjes zijn daar zo leuk voor! Ik vond ze bij Vlinders in je buik. Deze webshop is trouwens weer terug van weggeweest. Langzaam aan worden er weer steeds nieuwe artikelen aan toegevoegd.

Tips over het meesturen van zaadjes kan je lezen in mijn blog over zaadjes.

Groeten uit Holland

Groeten uit Holland met de leuke kaartjes van Pimpelmees

Toeristische kaartjes saai? Nee joh! Wat dacht je van deze leukerds van Pimpelmees?

 1. Verlies je hart aan Holland
 2. Neem een duik in Holland

Hippe toeristische kaarten van Mingface

Of deze van Mingface?

 1. Kaart Rijksmuseum Amsterdam via hollandsekaart.nl
 2. Kaart Amsterdamse Bos via happy-postcrossing.nl
 3. Kaart De Poezenboot via hollandsekaart.nl

Als ik kaarten van Mingface zie, denk ik automatisch terug aan mijn blog over wiebeloogjes. Niet alleen leuk om op je kaart te plakken, maar ook leuk voor eyebombing.

F*cking groetjes

De f*cking groetjes! Een eerlijke kaart om te delen hoe vakantie ook kan voelen

Als we het hebben over échte post, dan gaat dat over méér dan brievenbus post versus digitale berichtjes. Het gaat ook om de post zelf, waarin we niet polijsten maar elkaar vertellen hoe dat écht gaat.

Kim vertelt in F*cking groeten hoe ze met haar vakantiekaartjes deelde hoe de vakantie écht voor haar was. Door precies op te schrijven wat ze dacht en voelde en haar boosheid naar het papier te verplaatsen, kreeg ze ineens ruimte in haar hoofd. Ook dát is de kracht van post. Het kan een ongrijpbaar gevoel tastbaar maken. De kaart die je hierboven ziet, is heel typisch voor hoe vakantie ook kan zijn.

 1. Kaart van Inkognito via postzegelerop.com

Vakantieperiode

Ook webshop eigenaren gaan in deze periode vaak zelf op vakantie. Let goed op eventuele mededelingen op de websites als je er zeker van wil zijn dat je je bestelling op tijd ontvangt. Een voordeel is dat sommige webshops (bijvoorbeeld HipGemaakt) een leuke kortingscode hebben als dank voor je geduld.

Inspiratie

Pimp bestaande kaartjes en maak ze zo nog persoonlijker, bijvoorbeeld met alfabetstickers

Kaartje personaliseren

Heb je leuke vakantiekaartjes gevonden en zoek je inspiratie voor een persoonlijke toevoeging?

Pas je deze vakantie op het huis, de plantjes of huisdieren van een vriend(in)? Hét moment om post ín huis te bezorgen!

Wil je meer zomerse vakantiekaartjes bekijken? Op Pinterest maakte ik hiervoor speciaal twee mapjes aan!

Ben jij op zoek naar leuke kaartjes en andere postspulletjes binnen een speciaal thema of voor een bijzondere gelegenheid? We willen graag meer van dit soort blogjes maken! Laat in een reactie onder dit blog achter waar jij inspiratie voor zou kunnen gebruiken en wie weet zie je het terug in een volgend blog. Heb jij een webshop en zou je je producten graag onder de aandacht brengen via onze Postfabriek? Stuur ons dan een mailtje!

Lieve groetjes,

Nienke