Tags

, , , , , , , ,

DSC_4382Ondanks dat Kim haar tweede zoontje volgende maand zijn eerste verjaardag viert, heb ik de kraampost die ik stuurde nooit uitgebreid in een logje laten zien. Afgelopen maart vulde ik een logje met zwangerschaps- en kraampost met (anijs)muisjes maar bewaarde de kraampost met een ander thema voor een volgend logje. Het raakte een beetje in de vergetelheid en nu er geen zwangere en net bevallen dames meer in mijn omgeving zijn heeft wachten op aanvulling voor dit logje ook geen zin. Hoog tijd dus om deze post, ter inspiratie, met jullie te delen!

Ik ben dol op post in thema maar wijk graag van de periode of de gelegenheid waarin je die themapost dan zou sturen. Zo heb ik Nienke wel eens paaspost in de herfst gestuurd omdat ik echt geen herfstpost meer kon zien. Ook met kraampost wijk ik graag van het blauwe of roze thema af. Nu is het grote voordeel dat Kim minstens net zo gek op het airmail thema is als ik zelf ben dus wat past er beter bij haar dan een kraamkaart in een postthema. In het vorige logje schreef ik al dat het oorspronkelijke idee eigenlijk was om Olivier zijn naam in muisjes te schrijven. Dit idee in combinatie met toch diezelfde dag nog een kaart te willen versturen zorgde voor zoveel gepriegel en stress dat ik dat idee over boord gooide en mijn gevoel volgde. Dit kaartje moest totáál anders worden!

Kraampost-002
Als basis gebruikte ik een groot passe-partout en  gestippeld blauw karton. Het mooie airmail papier op de achtergrond is eigenlijk een placemat van stevig plastic, gekocht bij Xenos. In mijn bakje met plastic en kartonnen alfabetlettertjes uit diverse oud spellen zocht ik alle namen van het kersverse gezin van vier bij elkaar. Voor de namen van de ouders koos ik bewust de rode letters op wit, voor de grote broer de witte letters op rood en voor het geboren kindje koos ik voor blauwe letters op wit karton.

 

Kraampost-003

Kraampost-004
Met de lettertang typte ik de gegevens van de geboorte van Olivier op rood tape. En ter versiering koos ik voor postzegels, airmail-stempels, -stickers en –tape. Ook mogen er natuurlijk geen hartjes stickers ontbreken.

Naast de kaart voor mama Kim en de jongste telg stuurde ik ook haar man en haar eerste zoontje een eigen kaart. Ik vind het fijn om op deze manier ook de andere leden van het gezin zich gezien en gehoord te voelen. Want hoe spannend is een bevalling ook voor de man, zijn vrouw pijn zien lijden en begeleiden in dit overweldigende moment! En dan word je als kind ineens een grote broer of een zus, wat een grote verandering… dat verdient toch een eigen kaartje!

Kraampost Kraampost-001DSC_4399

 

Voor Celine en haar zoontje Olivier koos ik een kleurencombinatie die ik normaal niet zo snel kies, maar ik wilde graag het bloemenprintje gebruiken omdat dit zo mooi bij het boek paste. Celine is dol op Beatrix Potter dus toen ik dit boek in de kringloopwinkel tegen kwam moest ik het meenemen! Ook voor deze kaart gebruikte ik als basis een passe-partout kaart. De versiering maakte ik met tape, alfabetstickers en geponste kinderwagentjes.

DSC_0795 DSC_0797 DSC_0800

 

p mijn telefoon bewaar ik screenshots van post waar ik blij van word en om me door te laten inspireren. De volgende foto’s zijn van dames die ik op Instagram volg en altijd pareltjes van kaarten maken! Mocht je ook op Instagram zitten en dol zijn op post, volg dan zeker deze creatievelingen!

Zo maakt Gerda altijd hele mooie, vrolijke kraampost en gebruikt hiervoor koekjes die je bij Hema kan kopen. Ik ben ze zelf nog niet tegen gekomen maar ik vergeet dan ook elke keer naar deze koekjes te zoeken.

Naamloos-1

Vrolijke kraampost van Gerda

Antje maakte op een hele leuke manier gebruik van uitgesneden hartjes, wenskaartzakjes (met bloemenprint, van Wibra) en confetti. En Danielle, oh Danielle is een talent in mooie kaartjes! Ik vind ze alle drie zo mooi!

sibbeldientje en danielle

Links de mooie hartenkaarten van Antje

pos van danielle

Prachtige kaartjes van Danielle

Nog meer leuke inspiratie vind je op het account van houvankaartjes. Vooral de deurhanger vind ik zo’n leuk en origineel idee dat ik hoop dat ik binnenkort toch weer kraampost mag versturen!

hou van kaartjes

creatieve kaartjes van houvankaartjes

Op zoek naar nog meer inspiratie voor kraampost of geboortekaartjes, neem dan eens een kijkje bij de volgende logjes:

Liefs, Ruchama