Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Naast het linken naar ons nieuwste logje gebruiken we onze Facebook pagina vooral als verlengstuk van ons blog. We delen daar alles wat we leuk vinden op postgebied maar wat te klein is voor een eigen logje op de Postfabriek. De ene keer is dit een foto van inkomende of uitgaande post, een andere keer juist weer van een bestelling die we hebben gedaan of een leuke tip. Daarnaast delen we ook regelmatig andere leuke logjes of artikelen.

Omdat lang niet iedereen van onze lezers op Facebook zit, willen we in deze logjesreeks eens in de zoveel tijd onze gedeelde foto’s, artikelen en tips hier verzamelen. Het eerste logje gemist? Kijk dan hier. Dit keer delen we berichten over van wel hele lieve postbodes, laten we nieuwe kaartjes van Hema zien en nog een heleboel andere post-nieuwtjes! Kijk je mee?

Lieve PostbodeS

Deze postbode ging na meer da twintig jaar met pensioen en besloot een laatste, bijzondere brief aan alle bewoners van zijn vaste route te schrijven. Dit hartverwarmende gebaar bleef niet alleen op zijn route maar ging viral over het internet. Carina deelde het filmpje met ons, je kan het hier terug zien.

Wij wisten al dat Sierou echt de leukste en liefste postbode heeft omdat hij naast het heel trouw bezorgen van Sierou haar vele poststukken, ook heel vriendelijk zwaait en zelfs wel eens wat op het elastiekje van een bundel post schrijft. Onlangs is Sierou bevallen van haar tweede zoontje en bezorgt de postbode allemaal lieve en leuke kraampost en niet alleen met een postbode-elastiek er om heen… Nee postbode Johan plukt zelfs een bloemetje voor tussen het elastiek. Daar smelt ons posthart nou van. Wat een ge-wel-dig lieve, trouwe en attente postbode is Johan toch!

11037113_958356937562287_3480632345736433028_n

11986559_958356940895620_706553071397703985_nOok van het volgende verhaal kregen wij kippenvel… Mathew van twaalf is dol op reclamefolders. Waarom? Omdat hij graag leest en hij en zijn ouders helaas het geld niet hebben om boeken te kopen. Mathew vroeg zijn postbode om wat extra reclamefolders zodat hij toch wat te lezen had. De postbode was zo geraakt door deze vraag dat hij op Facebook een oproep deed, waardoor hij Mathew kon verrassen met wel honderd boeken! Wil je het hele artikel lezen, dat kan hier.

Poesjes krijgen post

Sinds september kan je elke zondagochtend genieten van “de avonturen van een poezenfamilie, die in een groot poppenhuis woont op de Kattenlaan 9. Moederpoes Mimi woont daar samen met haar kittens; Django, Kaat, Lotje en Patrick. Vader Lucas werkt in het buitenland als muizenvanger. Als moeder Mimi elke ochtend naar haar werk gaat, belooft de luie oom Boudewijn op zijn nichtjes en neefjes te passen. Als dat maar goed gaat…”

In aflevering twee krijgen de poesjes post, een heuse brief van hun papa Lucas!

Flow weekly over brievenliefde

Het thema van Flow Weekly nummer 37 was ‘brievenliefde!’ Op hun blog schrijven ze het volgende: “Maar één ding missen we oprecht, en dat is de brief. Dat geluid van de brievenbus… Dat handschriftje op de voorkant van een envelop. Het openscheuren en daarna openvouwen van de brief. En dan die woorden, speciaal voor jou geschreven. In onze bureaulaatjes liggen ze nog, bijeengehouden met een lintje: liefdesbrieven, post van penvriendinnen of jolige ansichtkaarten uit landen rond de Middellandse Zee. Gelukkig is het weer een beetje terug: het versturen van post.”

brievenliefde

Kerstkaart versturen wordt duurder

Naast alle leuke postgerelateerde mededelingen is er ook minder leuk nieuws: Het wordt dit jaar duurder om een kerstkaart te versturen. PostNL mag de prijs van de Decemberzegel verhogen van €0,59 naar €0,64.

 

Nieuwe kaarten bij Hema

We vinden het altijd leuk als lieve vriendinnen of lezers ons tippen dat Hema weer nieuwe kaartjes in de molens heeft staan. Vaak is Nienke één van de eerste die de kaarten ontdekt en moeten Kim en Ruchama even wachten tot onze Hema’s ze ook hebben. Maar dit keer was Dana er vroeg bij! Hebben jullie deze mooie, aquarelachtige kaartjes al bij Hema gespot?

11949326_954061217991859_457834290667250121_n

Flessenpost

Speciaal voor de #beterpost actie

Dromen we er allemaal niet van… het vinden van flessenpost! Onlangs is er meer dan honderd(!) jaar oude flessenpost gevonden!

Iets minder oud maar minstens zo leuk, is het zelf maken en versturen van flessenpost. Kijk eens in dit logje over flessenpost per brievenbuspost of verstuur je juist reuze flessenpost met de pakketpost.

Onze eerste ontmoeting

Op 5 augustus 2010, alweer vijf jaar geleden, zagen Kim, Nienke en ik elkaar voor het eerst na al ruim twee jaar brieven met elkaar te hebben geschreven. We ontmoetten elkaar in Almere om in een grote hobbywinkel af te spreken. (Helaas bestaat deze winkel niet meer) Wat was het leuk om voor het eerst met iemand te shoppen en toch precies de spulletjes aan te kunnen wijzen die de ander leuk vond. We kochten een hele winkelwagen vol leuk spul! (oké, onze tassen lagen er onder hihi)

Ook onstond de traditie om Kim (die helaas eerder weg moest) een kaartje te sturen wanneer Nienke en ik samen waren. Dus op een terrasje bedachten we dat we Kim haar adres helemaal niet uit ons hoofd wisten… Lang leve Google hihi. Inmiddels dromen we elkaars adressen!

timehop

Oude brief gevonden

Een Amstelveense schrijfster verstopte in 1970 een brief in haar ouderlijk huis, welke dit jaar is terug gevonden.

“Ze kan zich de brief nog goed herinneren. ‘Ik was een erg dromerig kind en deed vaker dit soort gekkigheden. Dit briefje stopte ik in een fles, waarna ik de dop vastlijmde’, vertelt Van Hattum. ‘Ik hoopte dat mensen me zouden herinneren door dit schrijfsel, mocht er een ramp gebeuren.”

http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/4110689/2015/07/30/Amstelveense-schrijfster-van-brief-uit-1970-gevonden.dhtml

Regenjas voor je post

De herfst is aangebroken en er is ook alweer heel wat regen gevallen. Het is zo zonde als je post nat wordt op weg naar de brievenbus of in de handen van de postbode tijdens het bezorgen. Daarom krijgt onze post regelmatig een regenjasje aan! Eigenlijk zijn wenskaartzakjes bedoelt voor het bewaren van kaartjes maar wij versturen er graag onze post in. Het staat niet alleen mooi, het beschermt je post ook tegen de regen!

Kaartje van lezer Hans

Elke keer zijn we weer verrast als we een kaartje van lezer Hans in de brievenbus vinden. Dit keer een zelfgekleurd herfstkaartje met herfstgedicht!

Dit waren weer alle Facebook nieuwtjes voor dit keer. Mocht je wel een Facebookaccount hebben en ons graag willen volgen, je kan ons hier liken!

Liefs, Kim, Nienke en Ruchama