Tags

, , , , , , ,

Deel II Inspiratie1-003

kaartjes versierd met Pipoos stickertjes

Een jaar geleden begon ik met drie velletjes alfabet stickers maar inmiddels heb ik een heel bakje vol en een groot zwak voor alfabet stickertjes ontwikkeld. Ik gebruik ze heel regelmatig en op steeds meer verschillende manieren. Juist nu ik meer stickers heb, maak ik makkelijker een wat langere zin en maak ik de restjes op aan korte woorden of namen. In april liet ik jullie in dit logje de kaartjes zien die ik in die periode had versierd met de alfabet stickers. In dat logje geef ik ook verschillende verkooppunten en tips. De laatste maanden heb ik weer alle post en kaartjes waar ik alfabet stickers op heb geplakt gefotografeerd en voor jullie verzameld in dit logje.

postkaartjes met alfabet stickers

Ik verbaas mezelf er mee hoe vaak ik een velletje alfabet stickers er bij pak om een tekst of een naam op een kaartje of envelop te plakken! Er gaat bijna geen kaartje meer op de post, zonder die gezellige alfabet stickers. Het kiezen van een bepaald kaartje voor juist die ene ontvanger vind ik een fijn iets om te doen. Vaak is het de print op de kaart die voor mij al duidelijk maakt naar wie ik het kaartje schrijf. Het is een bepaalde stijl, kleuren of juist het gevoel van het bij mij opwekt. Ik stuur kaartjes naar mensen die me lief zijn of die ik graag een beetje aandacht geef en dan passen persoonlijke kaartjes daar het mooiste bij. Niet alleen met de geschreven tekst op de achterkant, maar ook door het kiezen van een bepaalde illustratie of foto en het af maken met wat leuke lettertjes.

Een voorbeeld van een typisch kaartje is de ‘poezenpostbode’ die ik hier bestelde en gelijk drie keer kocht want ik ken drie echte poezenmeisjes met een grote liefde voor post, die dolgelukkig van dit kaartje zouden worden. Het kaartje is al prachtig van zich en zit vol mooie details. Toch wilde ik er wat ‘liefs’ op plakken in het hoekje.

IMAG5436

Maar ook onderstaand Ikea vogeltje is een heel ander kaartje nu ik er een tekst op heb gezet die alleen Kim en Nienke zullen begrijpen door een insidersjoke. Het pechvogel idee met pleister komt trouwens van de pechvogel die het kaartje kreeg zelf, mijn collega Nienke hihi.

IMAG5511Zo kan je elk kaartje nog persoonlijker maken met de mooie alfabetstickertjes. Onderstaande stickers komen van Scrapbookdepot en hebben licht blauwe lettertjes, mooi! Ze zijn ook een stuk steviger dan de stickers van Pipoos.

IMAG7175

IMAG7781

een echt Hema kaartje met Pipoos stickertjes

IMAG7982

deze tijger kreeg wiebeloogjes én alfabet stickers

Dat ik niet zo van standaard hou, dat is inmiddels wel bekend. Voor een verjaardag stuur ik echt niet altijd een echt verjaardagskaartje of een kaartje met een ballonnen, slinger of taart thema. Nee, soms kies ik bewust voor een mooi, vrolijk kaartje wat juist bij de ontvanger past. Zo is deze jarige dol op vosjes en dan past zo’n vrolijk ‘blanco’ kaartje perfect bij een feestelijke dag!

Ook voor kraampost stap ik wel eens van het roze en blauwe muisjes thema af en kies ik voor het gevoel wat ik bij een bepaald kaartje kreeg. Op het geboortekaartje wat ik ontving stond de tekst ‘Hoera, het is een broertje!’ en besloot deze terug te laten komen op het lieve Fiep kaartje.

IMAG8223

Een Kaartje of Kip kaartje

IMAG8502 Deel II Inspiratie1-002

 

themapost met alfabet stickers

Hoewel ik meestal voor postkaartjes naar mijn bakje met alfabet stickers grijp, ben ik de laatste tijd ook vaker de stickers voor themapost gaan gebruiken. Ik ben aan het ontdekken hoe ik post weer op mijn eigen manier kan maken, terwijl ik moet accepteren dat ik veel langzamer knutsel dan twee jaar geleden en ik vaker kies voor kleine themapoststukken dan voor lange brieven in een geheel passend thema. Langzaam aan begin ik daar mijn draai in te vinden en dan is zoiets als stickertjes wat snel een leuk effect geeft, heerlijk materiaal om mee te werken!

Hieronder een aantal thema poststukken die ik de afgelopen tijd heb gemaakt en waar ik toch weer de stickertjes in verwerkt heb. Ook hier zal je zien dat ik voor twee verjaardagen een ‘vreemd’ thema heb gekozen maar beide ontvangers waren erg enthousiast. Het mooie hartjes kraftpapier van Kim haar verjaardagspost kocht ik bij MeerLeuks.nl (voorheen PostpapierEnzo) en past prachtig bij het antieke kaartje wat ik ooit op een kerstmarkt kocht.

IMAG7725

Zeethema post voor Wilma

IMAG5874

Airmail verjaardagspost voor Desiree

IMAG7095

Masking tape met stickers van Scrapbookdepot.nl gecombineerd in een gerbera thema.

IMAG7118

verjaardagspost voor Kim met Hema stickers

IMAG4761

Ook voor troostpost heel goed te gebruiken!

Deel II Inspiratie1

Een verjaardagspocketletter versierd met alfabet stickertjes

 

Nou nog drie foto’s ter inspiratie hoor, om het af te leren!

IMAG2510 IMAG2113

Ik versier niet alleen mijn post met de alfabet stickers, ook mijn dagboek heb ik beplakt met de stickertjes. Op mijn prachtig okergele dagboek koos ik voor de quote die ik op internet tegenkwam en zo mooi en treffend vind!

IMAG5419
In de week tijd tussen het moment dat ik dit logje schreef en hij online komt heb ik nog een hele stapel post met alfabetstickertjes gemaakt. Over een week kan je dus nog meer inspiratie terug zien in een logje ‘Post voor huisdieren II’ e blijkt maar weer hoe dol ik ben op die kleine maar fijne stickertjes!

Liefs, Ruchama