Tags

, , , , , , , ,

Vorig jaar plaatsten we een blog online vól met tips voor leuke kerstkaarten. Het gaf zo een leuk overzicht, dat we dat dit jaar weer willen doen. We vinden het zelf belangrijk om met al onze aankopen ook de Nederlandse markt en designers te steunen, want er wordt héél veel moois ontworpen en verkocht in ons koude kikkerlandje. Door deze kaarten aan te schaffen, kunnen we zorgen dat de ontwerpers mooie kaarten voor ons kunnen blíjven ontwerpen. In dit blogje daarom een héleboel bijzondere en mooie kerstkaarten ontworpen en verkocht in Nederland.

Tipi(ische) kaartjes van Leuke Lintjes ft Anouck

Hele bijzondere kaarten zijn de tipi-kaarten die werden ontworpen door Anouck en worden verkocht door Leuke Lintjes. Het is namelijk niet zomaar een kaartje, maar een A4tje met stokjes waarvan je zelf een súperleuke Tipi kunt knutselen. Ze zijn er in allerlei varianten, waaronder ook twee kerst tipi’s. De kaartjes zijn met hun €1,25 per stuk of €5,- per 5 stuks ook helemaal niet duur!

Most wonderful tipi of the year: een kerstkaart van Leuke Lintjes ft. Anouck

Rocking around the Xmas tipi: knutsel je eigen kerstkaart van Leuke Lintjes ft Anouk

Rocking around the Xmas tipi: knutsel je eigen kerstkaart van Leuke Lintjes ft Anouck

Kerstproducten van Oktoberdots

Bij Oktoberdots is er meer te krijgen dan alleen kerstkaarten, namelijk ook etiketten, inpakpapier, boekenleggers, sluitstickers en zelfs mokken! Voor alle producten kun je hier een kijkje nemen.

Oktoberdots Seasons Kerst: set van 4 ansichtkaarten voor €2,95.

Oktoberdots Seasons Kerst: set van 4 ansichtkaarten voor €2,95.

Drie kerstkaarten van Ankepanke

In haar shop verkoopt Anke een leuke set van drie kerstkaarten in drie ontwerpen voor €5,00.

Kerstkaart van Ankepanke

Kerstkaart van Ankepanke

Kerstkaarten van Cardcetera

Ook Astrid van Cardcetera heeft een drietal eigen kerstkaarten in de collectie! Je kunt ze per stuk kopen voor €0,79, in een set van 10 dezelfde voor €5,00 of in een set van 15 met alledrie de kaarten voor €7,50. Bijvoorbeeld leuk voor Postcrossing omdat het ansichtkaarten zijn!

Kerstkaart uit de eigen collectie van Cardcetera

Kerstkaart uit de eigen collectie van Cardcetera.

Kerstkaarten & meer van Dreamkey

Zelf heb ik dit jaar gekozen voor de kerstkaarten van de eigen collectie van Dreamkey. Ik hou van de simpele stijl en het gebruik van weinig kleuren, maar de toch feestelijke uitstraling dankzij de gouden accenten. Nienke van Dreamkey verkoopt niet alleen kerstkaarten, maar ook zelf ontworpen cadeaupapier, cadeaulabels en stickers in dezelfde stijl als de kerstkaarten.

Kerstkaarten uit de collectie van Dreamkey

Kerstkaarten uit de collectie van Dreamkey

De kaarten kun je kopen per stuk voor €1,25 of in een set van 8 met van iedere kaarten 2 stuks voor €8,95.

originele Kerstkaart van Femkeroefs

Het is er maar ééntje, maar hij is wel echt weer anders dan anders: de kerstkaart ontworpen door Femke Roefs. Hij is voor €0,99 te koop bij oa Postzegelerop en Cardcetera.

Kerstkaart ontworpen door Femke Roefs

Kerstkaart ontworpen door Femke Roefs

allerlei Kerstkaarten bij hipenstip

Bij Hip & Stip kun je ook allerlei kerstkaarten kopen, bijv. van Blond Amsterdam en Babette Harms. Ook de kaart van Femke Roefs is er te koop. Onderstaande kaart ontworpen door Wendy de Boer van Wendysign is ook te koop voor €1,00 p.s.. Op de ontwerpen van Wendy de Boer kun je het leven met kinderen vaak terug vinden, zo is onderstaande kerstkaart er eentje met een borstvoedende moeder erop. Heel leuk voor mama’s die rond Kerst nét een kindje hebben gekregen, bijvoorbeeld!

Kerstkaart uit de collectie van Wendy de Boer van Wendysign

Kerstkaart van een borstvoedende mama uit de collectie van Wendy de Boer van Wendysign te koop bij Hip & Stip

CherishedByDees kerstkaarten

In de Etsy Shop van CherishedByDees zijn ook leuke kerstkaarten te bestellen. Voor een losse kaart betaal je €1,50.

Kerstkaart CherishedbyDees

Kerstkaart CherishedByDees

handgemaakte Kerstkaart met thee erbij van Theeduif

We zijn en blijven enorm fan van Theeduif. De kaarten worden handgemaakt, zijn van hele goede kwaliteit, worden met superveel liefde ingepakt en verstuurd én er zit altijd een theezakje bij. Een waar cadeautje in de brievenbus, dus! Normaal geef je bij de dames van Theeduif op wat er in de kaart moet komen te staan en doen zij deze voor je op de post. In de aanloop naar Kerst kun je nu echter ook een set van vier kerstkaarten (én thee) bestellen om thuis zelf te schrijven! De set kost €14,95, wat in vergelijking met andere kaarten best duur is. Onthoud echter wel dat je er vier prachtige, handgemaakte, grote kaarten voor krijgt! Je kunt zelf bij je bestelling aangeven welke vier kaarten je precies wilt.

Vier kerstkaarten van Theeduif om zelf te schrijven en versturen

Vier kerstkaarten van Theeduif om zelf te schrijven en versturen

Kerstkaartenset van Iloustrations

Milou maakt hele leuke ontwerpen, ook op aanvraag, onder de naam Iloustrations. Voor dit jaar ontwierp ze een set van 5 luxe kerstkaarten die NU gedrukt worden. Je kunt de set al bestellen via het contactformulier op haar website!

Set van 5 kerstkaarten ontworpen door Iloustrations

Set van 5 kerstkaarten ontworpen door Iloustrations

Kerstig postcadeausetje van ByKris

Wil je nét wat meer sturen dan gewoon een kerstkaartje? Via ByKris kun je naast de door haar ontworpen kerstkaarten, het mini kerstmagazine (ook te verzenden en voor maar 1 postzegel) ook een cadeausetje versturen (en ByKris heeft nóg veel meer kerstigs leuks). Zo’n setje kost maar €1,25 en voor het versturen heb je precies 1 postzegel nodig. Heel betaalbaar en héél leuk!

Kerstig cadeausetje om te versturen van ByKris

Kerstig cadeausetje om te versturen van ByKris

Merry Everything van Studio Inktvis

Wat zijn er toch al súperveel leuke kerstkaarten te vinden, in alle prijscategorieën, van allemaal Nederlandse ontwerpers. En we zijn er nog niet! Want ook Studio Inktvis verkoopt hele leuke kerstkaarten, met een zinnetje op de kaartjes wat ook heel geschikt is voor de mensen die net wat minder van Kerst houden (hé Nienke!? ;)). Zo staat er op de cactuskaart “Merry Everything and a Happy Always”. 

Kerstkaarten ontworpen door Studio Inktvis

Kerstkaarten ontworpen door Studio Inktvis

Handlettering kerstkaarten van Paperfuel

Een héél andere stijl zijn de kerstkaarten van Paperfuel, ontworpen in de supermooie zwart-witte handlettering stijl die alle producten van Karin kenmerkt. Voor een set met vier verschillende dubbele wenskaarten met zwarte enveloppe betaal je €7,50.

 

Handlettering kerstkaarten van Paperfuel

Handlettering kerstkaarten van Paperfuel

 

Tot zover de selectie die ik heb gemaakt uit álle toffe tips die we binnen hebben gekregen. Hopelijk versturen jullie allemaal weer een héleboel mooie kerstkaarten van Hollandse bodem. Wat ik alvast kan aankondigen is om vooral zaterdag nog even te komen kijken hier, voordat je definitief je kerstkaarten inkoopt 😉

Liefs,
Kim

PS. Helaas kon ik niet álle kaarten in het blog noemen, daarvoor werden het er gewoon teveel. Volgend jaar maken we weer een nieuwe selectie! Iedereen in elk geval heel erg bedankt voor alle leuke tips.