Tags

, , , ,

DSC_0186

het te winnen setje kaarten van Studio Inktvis

De eerste kerstkaarten werden in 1843 al gestuurd maar het is sinds de jaren ’60 dat de kerstkaarten niet meer uit onze tradities weg zijn te denken. Er zijn mensen die zomers al beginnen aan een flinke stapel handgemaakte kerstkaarten om élk familielid een eigengemaakte kaart te sturen. Ik maak nooit mijn kerstkaarten zelf, simpelweg omdat ik daar het geduld niet voor heb. Al begreep ik vorig jaar, toen ik een aantal kerstkaarten zelf maakte, gelijk waarom mensen dit doen… het is zo leuk! Ik haal sowieso veel plezier uit het sturen en schrijven van kerstkaarten.

DSC_0167

Zelfs de achterkanten zijn leuk!

Hoewel ik niks met kerst heb en normaal uit principe niet mee doen aan ‘commercieel gedoe’ vind ik kerstkaarten juist wel een hele fijne traditie. Vanaf September verheug ik me al op de nieuwe kerstkaarten en Decemberzegels van dit jaar. Wat voor mooie ontwerpen komen er dit jaar weer uit en voor welke kerstkaart val ik als een blok. Soms ben ik er zó mee bezig dat ik er zelfs een beetje stress van krijg want ik heb pas rust als ik hét kaartje in huis heb.

Waarom? Omdat ik zo dol ben op de kracht van een kaartje. Het hele jaar door stuur ik kaartjes naar mensen die ik lief vind, die ik niet ken maar toch wat aandacht wil geven, naar een collega die jarig is, naar mijn nichtjes om ze op te vrolijken. De kracht van een kaartje werkt het hele jaar door en juist om samen het jaar af te mogen sluiten stuur ik een kerstkaart. Ik neem de tijd om stil te staan bij het afgelopen jaar van iedereen die ik een kaartje wil sturen. Gelukkig hebben de meeste mensen een fijn en rustig jaar gehad, heerlijk! Maar er zijn ook kindjes geboren, oma’s overleden, er zijn hondjes geadopteerd en liefdes verloren. Een jaar vol kleine geneugtes, op je blote knieën over die figuurlijke berg, mooie gesprekken met een vreemde en sprongen in het diepe. Ik stuur geen kerstkaart omdat het kerst is, ik stuur een kaart om het leven te koesteren, onze levenslessen te vieren en het afgelopen jaar te herinneren. Ik wil schrijven hoe ongelooflijk trots ik op je ben, dat ik wel duizend keer aan je heb gedacht of hoe blij ik ben dat we het nieuwe jaar weer samen mogen beginnen. Bij het kiezen van een kaart, bij het schrijven de kaart en van het adres, bij het plakken van de postzegel, bij het dicht maken van de envelop en uiteindelijk bij het in de brievenbus stoppen denk ik elke keer weer aan degene die binnen enkele dagen deze kaart van de mat zal pakken.

DSC_0198

Winactie en kortingscode van Studio Inktvis

Je kan er voor kiezen je ‘kerstgroet’ in een brief te schrijven en te versturen maar een mooie kerstkaart maakt de boodschap nog fijner om te ontvangen. Daarom verzamelden we vorig jaar en afgelopen woensdag alle mooie kerstkaartjes met de leukste en mooiste ontwerpen uit eigen land! Nieuw in het rijtje kerstkaarten van dit jaar is Studio Inktvis, welke je misschien wel kent van deze leuke kaarten. Mary-Ann heeft niet stil gezeten en ontwierp verschillende series met kerstkaarten!

DSC_0203 DSC_0207 DSC_0200

Op de postkaarten vind je een cactus, hertje en het koekemannetje met leuke teksten. Totaal anders dan traditionele kerstkaarten heeft deze serie heldere kleuren en een fleurige stijl en zijn ze toch heel kersterig. Ik vind vooral de zin ‘Merry Everything and a Happy Always’ geweldig, van mij mag dat op elke kerstkaart komen te staan!

Van Mary-Ann mogen we twee setjes met bovenstaande zes postkaarten weggeven en heeft ze ook nog eens een leuke kortingscode voor jullie! In het begin van dit logje schrijf ik over de kracht van een (kerst)kaartje en waarom ik zo graag kerstkaartjes stuur. Wil je kans maken op één van de twee setjes postkaarten. Laat een reactie achter en hoe jij de kracht van een kaartje hebt ervaren. Natuurlijk mag je er ook bij vertellen wie jij graag een kerstkaartje wil sturen. Zorg er voor dat je een geldig emailadres invult zodat we je kunnen bereiken. Je kan meedoen tot vrijdag 20 november 18:00, daarna maken we de twee winnaars bekend!

Deze winactie is gesloten! De winaressen Lies en Anika hebben inmiddels een mailtje ontvangen. 

Naast deze fleurige kaartenserie heeft Mary-Ann nog twee andere kaartenseries in haar webwinkel. De zwart wit serie is ook een postkaarten met verschillende lettertypes en teksten. Ook heeft ze een zeefdruk kerstkaartenserie ontworpen. Met het zwart en neon oranje is deze kaartenserie een stoer én uniek want ze zijn handgemaakt. De dubbele kaarten hebben zelfs een neon oranje rand en zijn maar beperkt verkrijgbaar. Mocht je ze dus willen hebben, wees er dan snel bij!

Met de kortingscode ‘postfabriekkerst’ krijg je tot 30 november, 15% korting op alle kerstkaarten van Studio Inktvis! Je vindt ze hier in de webwinkel. 

 

kerstkaarten inktvis

totaal-zeefdruk-kerstkaarten1

Prachtige handgedrukte zeefdrukkaarten

Ik ben heel benieuwd welke kerstkaarten jij dit jaar gaat versturen of maak je zelf je kaarten?

Liefs, Ruchama