Tags

, , , , , , , , ,

Sinterklaaspost

Sinterklaaspost voor mijn nichtjes

Eigenlijk is het typisch dat uitgerekend ik van ons drieën dit logje over Sinterklaaspost schrijf want ik gil altijd “Ik heb niks met Sinterklaas!” en ik ben zelfs een beetje bang voor pieten (ja echt, ik vind het vervelend om niet te weten wie er onder die pruik, laag schmink en handschoenen zit). Hoewel ik op de basisschool en bij vriendinnetjes thuis wel het enthousiasme van het Sinterklaasfeest meekreeg, vierden wij thuis geen Sinterklaas. Niet dat we ook maar iets tekort kwamen hoor want wij kregen de kadootjes twee dagen eerder van onze eigen vader, die Nicolaas heette én op 3 december jarig was. Dáar heb ik de goede en warme herinneringen aan maar Sinterklaas, nee dat ken ik niet goed genoeg om er blij van te worden zoals héél veel mensen er wel blij van worden.

Ik was dan ook blij verrast toen ik vorig jaar heuse Sinterklaas post ontving van Joke en ik oprecht dacht ‘Wat leuk!’. Niks met het feest of de beste man hebben en toch blij worden van Sinterklaaspost. Dat is toch weer een voorbeeld van de kracht van post. Met aandacht en liefde iets maken wat in eerste instantie helemaal niet bij iemand lijkt te passen, maar toch als een warme jas voelt! Ik zal je eerlijk vertellen dat ik dit jaar al een sneak peek van Joke op Instagram voorbij zag komen, ze was weer Sinterklaaspost aan het knutselen en heel ergens, diep van binnen hoopte ik weer op leuke Sinterklaas post. Ik was dan ook zo blij als een kind toen ik na een lange, leuke dag thuis kwam en ‘de zak van Sinterklaas’ in mijn brievenbus vond.

DSC_0321

In verschillende webwinkels kom ik leuke Sinterklaaskaarten tegen. Het is iets in de kleuren en de gezelligheid van de kaarten wat me steeds maar weer aan trekt. Naast deze kaarten komen er op Instagram genoeg leuke ideeën voor Sinterklaas post langs en gaat er steeds iets kriebelen. Zou ik? Het voelt onwennig en gek om iets leuk te gaan vinden wat ik al 28 jaar níet leuk vind. Ongemerkt kocht ik wat Sinterklaaschocolaatjes en leuke Sintcadeauzakjes en waagde ik me toch aan post voor mijn nichtjes. Vandaag deel ik meerdere leuke ideeën van ánderen om Sinterklaas post te maken maar ook mijn eerste Sinterklaaspost ooit.

Sinterklaaspost

Post van Joke
Sinterklaaspost

De post die ik van Joke kreeg

Om te beginnen met de post die ik dit jaar van Joke kreeg. Sommige ideeën zijn simpelweg geniaal. Het omtoveren van een kraftzakje tot dé zak van Sinterklaas. Hoe leuk!? Joke denkt aan alles om je een behaaglijk gevoel bij de Sinterklaaspost te geven. Niet alleen een ‘kopje warme chocolademelk’ maar ook wat lekkers. Gezellig! Alsof je even samen op de bank wegkruipt!

Inhoud Sinterklaaspost

Allemaal lekkers in de Sinterklaaspost

DSC_0330

 

Post van PileofPaper

Sinterklaaspost van PileofPaper

Ook om dit idee begon ik bijna te gillen, PileOfPaper is al een grote inspiratiebron wat prachtige post betreft. Alles past altijd perfect bij elkaar en de liefde voor post spat van elke poststuk af. Het idee om een gouden lintje te combineren met rood lint en op een envelop te plakken… geweldig. Het oogt zo écht! Alsof we stiekem een stukje tabbert of mijter hebben uitgeknipt hihi.

Post van Ruchama
Hema cadeauzakjes

cadeauzakjes van Hema

Zoals ik al eerder schreef, dit is mijn eerste Sinterklaaspost ooit. Bij Hema viel ik voor de leuke A5 Sint cadeauzakjes, je hebt er vier voor €1,- en bij Wibra/Zeeman had ik al Sintchocolade gekocht. Hiermee kon ik het niet laten om toch wat Sinterklaaspost naar mijn nichtjes  te sturen.

 

Dat de cadeauzakjes als enveloppe zouden dienen, daar was ik al snel over uit. Met een A5 wenskaartzakje er over heen kan ik mooi het adres op Sint zijn baard schrijven zonder het zakje te ‘verpesten’. Ook pik ik het idee van Joke om een kraftzakje als de ‘zak van Sinterklaas’ te gebruiken om daar wat lekkers in te stoppen. Maar dan? Ik heb geen enkel Sinterklaasplaatje of kaartje in huis… Niks glimmends en ik krijg ook geen papieren folders in mijn brievenbus. Ergens onderin een lade vind ik twee vellen goud papier, jeej. Rood papier heb ik wel in huis en ook heb ik leuk jute-papier van Action. Daar kan ik wel wat mee en ik maak dan ook mijtertjes uit het gouden en rode papier. Het enige wat nog een beetje in de buurt komt van Sinterklaas in mijn postkamer, is dit ‘Amerigo’-kaartje wat ik verknip en versier tot een Sinterklaaskaartje. Uiteindelijk stop ik alles in het cadeauzakje en word ik zowaar blij van het eindresultaat! De gevulde zakjes staan toch wel erg gezellig en wetende dat mijn nichtjes hier blij van worden, maakt mij weer blij!

Een mijter uit goud en rood papier op jute papier

Een mijter uit goud en rood papier op jute papier

Sinterklaas themapost

Sinterklaas themapost

DSC_3107 DSC_3116 DSC_3122

DSC_3123 DSC_3124

 Sinterklaaskaarten

Heb je geen tijd meer voor creatieve Sinterklaaspost, dan vind je op internet genoeg Sinterklaaskaarten. Zo heeft ByKris een hele serie collage kaarten in het Sint thema. Allemaal even kleurrijk en vrolijk! De postkaarten kosten €1,- per stuk en je kan kiezen uit acht verschillende designs.

de vrolijke Sintkaarten van ByKris

de vrolijke Sintkaarten van ByKris

Op zoek naar realistische en komische Sintkaarten? Neem dan een kijkje in de Sintrubriek van PostzegelErop

Waar je ook leuke ansichtkaarten én gelukspoppetjes in Sintvorm is bij PapierDier!

Leuke Sinterklaasproducten van PapierDier

Leuke Sinterklaasproducten van PapierDier

Voor keuze uit ruim 200(!) geïllustreerde Sinterklaaskaarten kijk je in de webwinkel van ArtUnlimited!

Eindeloos veel keuze op ArtUnlimited

Eindeloos veel keuze op ArtUnlimited

Sinterklaaspostzegels

Sinterklaaszegels uit 2013

Twee jaar geleden werden veel mensen enthousiast van de Sinterklaaspostzegels die ook nog eens naar kruidnootjes ruiken. Toendertijd dacht ik ‘En…?’ maar inmiddels vind ik het jammer dat de Sinterklaas zegels niet vast in het assortiment zitten. Hier en daar wordt er nog een velletje aangeboden… Mocht je ze dus willen hebben, dan moet je er snel bij zijn. Je kan ze hier bij FQStamps, hier op Ebay of hier op Marktplaats vinden.

Van welke zegels mijn hart wel harder gaat kloppen zijn deze oude zegels. Hoe leuk zou het zijn als deze zegels kinderpostzegels uit 1961 weer gedrukt worden! Wat maakten ze vroeger toch prachtige zegels!

 

Stuur jij wel Sinterklaaspost? Deel je foto’s met ons op Instagram of Facebook! En tot morgen bij vakje 3 in onze adventskalender!

Liefs, Ruchama