Tags

, , , , , , ,

In de adventskalender kan een vakje over postzegels natuurlijk niet ontbreken. Vandaag kan je lezen over een kortingscode voor het maken van persoonlijke postzegels, de laatste kans om bepaalde uitgiften te kopen en helaas ook over de prijsverhoging vanaf januari 2016.

Decemberzegels 2015

Dé postzegel van December is natuurlijk de Decemberzegel die je de gehele maand kan gebruiken om voor een lagere prijs je (kerst)post te versturen! Dit jaar betaal je €0,64 per decemberzegel en zijn ze per velletje van 20 zegels voor €12,80 te koop Supermarkten, Kruidvat, Postkantoren en online. Zijn ze niet prachtig?

Hieronder een lijstje met een aantal handige tips over de Decemberzegels en het gebruik daarvan!

  • De decemberzegels van 2011, 2012, 2013, 2014 én 2015 zijn tot 6 januari geldig op een poststuk tot 50 gram.
  • Na 6 januari zijn al deze Decemberzegel nog bruikbaar als je bijplakt tot het huidige tarief van €0,74 tot 20 gram.
  • Post uit de daarvoor bedoelde postzakken in postkantoren wordt sneller bezorgd dan post uit de buitenbrievenbussen.
  • Bij de aanschaf van drie velletjes Decemberzegels krijg je een leuk gevuld postkaartenblik!

Laatste kans op uitgiften van 2015

collect club

Elk jaar brengt PostNL mooie postzegels uit dat ze aan het eind van het jaar weer ruimte maken voor nieuwe uitgiften. Dit betekent dat de oudere uitgiften uit het assortiment gaan. Benieuwd welke postzegels allemaal uit het assortiment gaan, kijk dan hier op de klikbare bladzijdes van hierboven, als je op de postzegels klikt ga je gelijk naar de webwinkel.

FQStamps

Waar Collect Club de oude uitgiften uit het assortiment gooit, neemt FQStamps ze juist graag in hun assortiment. Veel van de oude uitgiften kan je gelukkig nog bij hen kopen! Mocht je bijvoorbeeld verliefd zijn op de Decemberzegels van vorige jaren, kan je hier de oude velletjes nog bestellen en gebruiken voor je kerstpost van dit jaar.

Met de code ‘korting’ krijg je i.p.v. een gratis velletje oude kinderpostzegels 8% korting op je bestelling!

Kortingscode Persoonlijke Postzegels

persoonlijke postzegels

de bestelde postzegels van Ruchama

 

Het is misschien wel de favoriete kortingcode onder de postliefhebbers. De kortingscode op Persoonlijke Postzegels! Onze lieve lezeres Rachel tipt ons elke keer weer als eerste wanneer er weer een kortsingcode is. Dit keer is de korting helaas niet zo hoog als vorige acties maar liever een kleine korting dan helemaal geen korting toch? et de code ‘PPZkerst2015‘ krijg je tot 14 December 50% korting op de servicekosten van een velletje postzegels. Hierdoor komt de prijs van €9,95 op €8,43 uit. Hoe meer postzegels je betaalt, hoe lager het bedrag wordt. Met meerdere velletjes kwamen wij op €7,90 per velletje uit. Dit komt toch al in de buurt van het reguliere tarief!

Nog inspiratie nodig? Hieronder zie je de zegels die wij zelf hebben besteld. De postplaatjes komen gewoon van internet, waar genoeg moois te vinden is!

Postzegelnieuwtjes v-004

Verschillende postthema postzegels

Persoonlijke Postzegels van Lupa

Persoonlijke Postzegels van Lupa

PRIJSVERHOGING PER 2016

Hoeveel post we ook versturen, PostNL blijft de prijs verhogen. In de afgelopen tien jaar is de prijs bijna verdubbeld. Herinner je de tijd nog dat we €0,39 voor een postzegel betaalden… Helaas komen die bedragen niet meer terug en betaal je per 1 januari 2016 €0,73 voor een postzegel binnen Nederland. Dat is een prijs waar je best van schrikt als je graag en veel post stuurt… Om de pijn iets te verzachten hebben we de tip om voor 31 december 2015 nog wat postzegels in te slaan. Tot deze tijd betaal je namelijk nog €0,69 per postzegel en deze postzegels blijven geldig! Voor een internationale postzegel gaan we €1,25 betalen.

Voorproefje postzegels 2016

Om iets gezelliger af te sluiten dan met de prijsverhoging laten we je vast wat postzegels zien die op de planning staan voor 2016.

klik hier voor de klikbare bladzijde

klik hier voor de klikbare bladzijde

Op 5 januari wordt dit postzegelvelletje uitgegeven in het kader van de viering van de vijfhonderdste sterfdag van Jheronimus Bosch. Op elke postzegel staat een tafereel uit het schilderij De Hooiwagen van Jheronimus Bosch uit de collectie van het Museo Nacional del Prado in Madrid. Het vel is hier te bestellen.

Op 1 februari komen er drie velletjes in de ‘Mooi Nederland’ serie uit in het thema ‘Vissersplaatsen’. De verschillende velletjes vind je hier.

Dit waren de postzegelnieuwtjes voor vandaag. Een fijne dag en tot morgen op onze Adventskalender!

Liefs, Ruchama