Tags

, , , , , , ,

Zo’n 10 jaar geleden woonde ik in Finland voor een jaar en was ik voor het eerst in m’n leven niet in Nederland met Sinterklaas. Van mijn familie kreeg ik toen een groot pakket per post opgestuurd, gevuld met pepernoten, chocoladeletters, banketstaaf, speculaas en nog veel meer Sinterklaas-lekkers. Ik deelde alles met mijn (niet Nederlandse) klasgenoten daar, die het allemaal heerlijk vonden (vooral de kruidnootjes waren favoriet). Ik legde hen uit wat Sinterklaas is, althans.. Dat probeerde ik. Rondom het hele stuk van Zwarte Piet kwam ik toch een beetje in de knoop en een paar dagen laten bleek ook wel dat het kwartje rondom het hele feest niet hélemaal gevallen was… Nadat ik op 5 december van een paar klasgenoten postkaartjes in de bus kreeg met “Happy Sinterklaas!” Grappig om je dán pas te realiseren dat het bij alle feestdagen  gebruikelijk is om elkaar een fijne feestdag te wensen, maar we dat bij Sinterklaas dan weer níet doen! Inmiddels bestaan er ook postkaartjes met Sinterklaas thema, maar 10 jaar geleden kwam je dat echt nog wat minder tegen.

Nu, met 5 december in zicht, besloot ik mijn liefste Finse vriendinnetje die diep in Noord-Finland in de metershoge sneeuw woont, een Sinterklaaspakketje te sturen!

Sinterklaaspakkertje met versiering besteld bij leukelintjes.nl

Allerlei moois en lekkers om een fijn Sinterklaas pakketje mee samen te stellen

Ik kocht allerlei leuke versiersels via leukelintjes.nl en haalde bij de Jumbo wat Sint-lekkers. Eveliina, mijn lieve vriendin, heeft ook een prachtige dochter: Alma. Ik wilde voor beiden een chocoladeletter, maar in alledrie de schappen met chocoladeletters was er geen E te bekennen. Dus dan maar een A voor Alma en gevulde speculaas voor Eveliina. En natuurlijk een flinke zak kruidnoten. Ik pakte alles feestelijk in in Sinterklaas-thema en stopte alles in een verzenddoosje. Zal vast een leuke verrassing zijn!

Sinterklaaspakketje in een verzenddoos

Alles ingepakt maakt een gezellig Sinterklaas pakketje

Bij het pakketje stopte ik natuurlijk een brief! En deze schreef ik op met de scanner gemaakt briefpapier. Natuurlijk deel ik dat met alle liefde ook met jullie. Ik maakte twee versies, een kleurige met pepernootjes en een witte met chocolademunten.

Chocolademunten briefpapier

Chocolademunten briefpapier (klik op de afbeelding voor een grote versie)

Klik hier voor een PDF versie van het chocolademunten briefpapier

Pepernoten briefpapier

Pepernoten briefpapier (klik op de afbeelding voor een grote versie)

Klik hier voor een PDF versie van het pepernoten briefpapier

Leuk om je Sinterklaasgedicht op te schrijven of om gewoon gauw nog een brief in Sint-thema te verzenden vandaag!

Liefs,
Kim