Tags

, , , , , , , , ,

Peeze Communitea, verantwoord en bewust genieten.

Peeze Communitea, verantwoord en bewust genieten

Mooi verpakte thee blijft een leuk kleinigheidje om mee te sturen met je post. Ik heb al meerdere blogjes over bijzondere theesoorten geschreven en alle soorten hebben iets unieks. Zo zitten de zakjes van Clipper al in zo’n mooi papiertje dat een cadeaupapiertje overbodig is en staan er mooie teksten op de thee-labeltjes van Shoti Maa en Yogi Tea. Maar toen ik de theezakjes van Peeze zag, werd ik helemaal verliefd! Deze thee zit niet verpakt in zakjes, maar in kleine envelopjes! Perfecter kan bijna niet voor een post- en theeliefhebber!

'Post uit Sri Lanka' om een verbinding te maken tussen theedrinker en land van herkomst.

‘Post uit Sri Lanka’ om een verbinding te maken tussen theedrinker en land van herkomst

Peeze is een Nederlandse koffiebranderij, de enige die 100% gecertificeerde Arabica koffie levert. Alle koffie van Peeze draagt het Max Havelaar-keurmerk, het BIO-keurmerk of het Rainforest Alliance-keurmerk. Ook hebben ze een eigen theelijn ontwikkeld: Communitea. De thee uit deze lijn is meer dan een kopje thee. Het laat je op een originele manier bewust genieten. Elk thee-envelopje is een poststuk uit Sri Lanka. Ze hopen hiermee een verbinding te maken tussen de theedrinker en het land van oorsprong. De gemeenschap in Sri Lanka is gevraagd om mee te helpen met de vormgeving van deze verpakkingen. Voorop de envelopjes staan tekeningen, persoonlijke spullen of objecten. En elke theesmaak heeft een eigen boodschap voor de theedrinker. Die kan je vinden op een briefje dat samen met het theezakje in het prachtige envelopje zit.

Communitea is niet alleen thee van goede kwaliteit, maar ook verantwoord! Elke variant heeft het Fairtrade-/Max Havelaar-keurmerk en zes van de twaalf smaken zijn ook nog biologisch! Net als de koffie van Peeze draagt elk kopje Communitea bij aan een ontwikkelingsproject via de Peeze Foundation. In het kopje dat je op de foto hierboven kan zien, zit Groene thee. Maar je hebt ook nog Aardbei, Bosvruchten, Ceylon, Citroen, Earl Grey, English Breakfast, Jasmijn, Kamille, Kaneel, Moroccan Mint en Rooibos. Anita van Meerleuks stuurde me van elke smaak een zakje, zodat ik ze jullie allemaal kan laten zien.

Communitea, alle twaalf smaken

Biologische Kamillethee

Biologische Kamillethee

Biologische Rooibosthee

Jasmijnthee en biologische Rooibos

Biologische Groene thee

Biologische Groene thee

Moroccan Mint, kruidenthee met munt en specerijen

Moroccan Mint, kruidenthee met munt en specerijen

Aardbeienthee

Aardbeienthee

Biologische Citroenthee

Biologische Citroenthee

Earl Grey

Earl Grey

Kaneelthee en biologische English Breakfast

Kaneelthee en biologische English Breakfast

Biologische Ceylon

Biologische Ceylon

Bosvruchtenthee

Bosvruchtenthee

Kortingscode

Vind je ze ook zo mooi? En zit je favoriete smaak erbij? Toen Anita een tijdje terug bij Thermen Bussloo een kopje thee bestelde, kreeg ze daar een theezakje bij van Peeze. Ze was blij verrast en kocht ze daarna meteen in voor haar webwinkel. Bij Meer Leuks vind je een heleboel spulletjes die je goed kan gebruiken bij het maken van je post en deze bijzondere thee-envelopjes ook! Je kan ze per stuk kopen. Dat is ideaal, want zo kun je allemaal verschillende zakjes kiezen. Ze kosten per zakje € 0,59, alleen de kamillethee is ietsje duurder en kost € 0,65.

En je hebt geluk! Deze hele week krijg je 10 % korting op je bestelling bij Meer Leuks met de kortingscode theezakje. Ook krijg je bij iedere € 10 die je besteedt, een gratis thee-envelopje. Dus bij een bedrag tussen de 10 en 20 euro krijg je één zakje gratis. Bij een bedrag tussen de 20 en 30 euro krijg je twee zakjes gratis en ga zo maar door! Tijdens het bestelproces kan je bij opmerkingen aangeven welke smaak/smaken je graag wil ontvangen. Deze actie is geldig t/m zaterdag 13 februari. 

Edit: helaas is de kortingscode nu verlopen!

Ik wens jullie fijne bewuste genietmomentjes!

Lieve groet,

Nienke