Tags

, , , , , , ,

Brieven aan mijn kleinkind & Brieven aan mijn lief

Brieven aan mijn kleinkind & Brieven aan mijn lief

Simon Garfield vertelt over het belang van brieven in zijn boek Ode aan de brief: je schrijft daarmee geschiedenis! We weten veel over het verleden uit brieven die bewaard zijn gebleven. Maar wat laten we nu achter voor de toekomst? De gebeurtenissen van nu zullen ook ooit geschiedenis zijn. Maar in deze tijd, waar communicatie vooral digitaal gaat, worden steeds minder brieven geschreven. Een e-mail heeft niet hetzelfde effect. E-mails vind je niet terug op zolder of onder een losse plank in de vloer als mensen doodgaan. Misschien heb je zelf al eens kunnen ervaren hoe een oude brief je echt even mee terug neemt in de tijd. Woorden laten je een gevoel opnieuw beleven en halen herinneringen weer naar boven. Brieven zijn papieren tijdcapsules!

Schrijf nu. Lees later. Bewaar voor altijd.

De boekjes die je op de foto hierboven kan zien, helpen je bij het maken van zo’n papieren tijdcapsule. Aan de binnenkant vind je twaalf uitvouwbare brieven die je zelf kan beschrijven. Weet je niet wat je aan je lief of kleinkind kan schrijven? Op elke brief staat een originele vraag die je uitnodigt om herinneringen en gedachten vast te leggen.

De bladzijdes kun je uitvouwen tot een groot vel briefpapier

De bladzijdes kun je uitvouwen tot een groot vel briefpapier

Brieven aan mijn lief

Een papieren tijdcapsule: Brieven aan mijn lief

Een papieren tijdcapsule: Brieven aan mijn lief

Wat is er nou romantischer dan één liefdesbrief? Twaalf liefdesbrieven gebundeld in een prachtig boekje! De vragen in dit boekje dagen je bijvoorbeeld uit om te vertellen over jullie eerste ontmoeting, wanneer het duidelijk was dat dit echte liefde is en door welke kleine dingen je steeds weer vlinders in je buik krijgt. Een hele romantische manier om je liefde te uiten en samen terug te blikken. Wie weet ooit zelfs wel samen met jullie kleinkinderen?

Eén van de vragen uit Brieven aan mijn lief

Eén van de vragen uit Brieven aan mijn lief

Brieven aan mijn kleinkind

Een papieren tijdcapsule: Brieven aan mijn kleinkind

Een papieren tijdcapsule: Brieven aan mijn kleinkind

‘Oma, vertel nog eens over vroeger.’ Grootouders kunnen in dit boekje belangrijke wensen, herinneringen en verhalen schrijven aan een kleinkind. Niet alleen een prachtige vorm om de familiegeschiedenis vast te leggen, maar ook een leuke manier om je (schoon-)ouders te vertellen dat ze opa en oma gaan worden!

Eén van de vragen uit Brieven aan mijn kleinkind

Eén van de vragen uit Brieven aan mijn kleinkind

Brieven aan…

Eén van de bladzijden uit Brieven aan mijn lief

Eén van de bladzijden uit Brieven aan mijn lief

Beide boekjes zijn prachtig vormgegeven. De herkenbare airmail-stijl en kleine afbeeldingen op postzegelformaat geven je een echt postgevoel! Achterin kan je stickers vinden, waarmee je de brieven kan verzegelen. Op een door de schrijver gekozen datum mag de ontvanger de zegel verbreken. Dat betekent steeds weer een cadeautje en een moment van aandacht voor elkaar! Heb je geen lief of kleinkind? Er zijn ook andere titels te koop, zoals Brieven aan mijn baby en Brieven aan mijn toekomstige zelf. Wil je deze papieren tijdcapsules ook bekijken? Ruchama laat ze je uitgebreid zien in haar blogje over deze brievenboekjes. De nieuwe uitgaves zijn in (bijna) elke boekhandel te koop, in de winkel of online en kosten € 12,50 per stuk.

De illustraties op postzegelformaat geven je dat echte postgevoel

De illustraties op postzegelformaat geven je dat echte postgevoel

Voor wie zou jij een papieren tijdcapsule willen maken?

Lieve groetjes,

Nienke