Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

theeoverzicht

Theeleuten op afstand met je postvriendin

Als postliefhebber kijk ik vaak met een andere blik naar spulletjes. Ruchama, Kim en ik noemen het liefkozend met post-ogen kijken. Ik moet me in wachtkamers inhouden om niet automatisch mooie bladzijdes uit tijdschriften te scheuren. En zie in allerlei verpakkingen en materialen mogelijkheden voor een poststuk. Ik kijk ook met post-ogen rond in supermarkten, reformwinkels en drogisten op zoek naar speciale theetjes.

Een theezakje in een bijzondere verpakking blijft één van mijn favoriete kleinigheidjes om mee te sturen met een poststuk. Het is licht: dat scheelt met de verzendkosten. En door thee te sturen, geef je meer dan een kopje thee. Je geeft je postvriendin een stukje me-time cadeau. Of eigenlijk jullie-time, want op deze manier kan je samen theeleuten en bijkletsen op afstand! Maar mooie theezakjes zitten meestal verstopt in een afgesloten doosje. Toen ik bij De Tuinen vroeg of de verkoopster me kon vertellen hoe de zakjes ín de doosjes eruit zagen, werd ik zelfs vreemd aangekeken! Lezeres Willemijn liep tegen hetzelfde probleem aan en stuurde ons daar een mail over. Op haar verzoek vind je hier een overzicht van de verschillende blogjes over bijzondere theeverpakkingen die we door de jaren heen hebben ontdekt.

Peeze Communitea

Verschillende theesoorten van Peeze

Verschillende thee-envelopjes van Peeze

De theezakjes van Peeze zitten verpakt in kleine envelopjes. Toen ik deze bijzondere verpakking zag, werd ik er helemaal verliefd op! Perfecter kan bijna niet voor een post- en theeliefhebber! Je kan deze zakjes per stuk kopen bij Meer Leuks. Dat is ideaal, want zo kun je allemaal verschillende zakjes kiezen. Ze kosten per zakje € 0,59, alleen de kamillethee is ietsje duurder en kost € 0,65. In het blog over Peeze Communitea vind je meer informatie en foto’s.

Biologische kruidenthee van Etos

etoslove

Etos heeft een redelijk uitgebreid assortiment thee. Je vind er thee van Clipper, Zonnatura, English Tea Shop, Higher Living, Shoti Maa én een kruidenthee-collectie van eigen merk. De lijn van Etos bestaat uit zeven verschillende thee-melanges. Eén daarvan kan je op de foto hierboven zien: Love. Wil je meer lezen over deze kruidenthee? Klik dan door naar het blogje over de Biologische kruidenthee van Etos.

Edit: het thee-assortiment van Etos is veranderd en de theezakjes zijn niet langer bedrukt zoals je op de foto hierboven ziet! In de doosjes zitten nu witte zakjes!

Clipper

Thee van Clipper vind je nu bij winkels van Albert Heijn, Jumbo, Deen, Plus, Hoogvliet en in diverse delicatessen- en natuurvoedingswinkels. Het verschilt per winkel hoe groot het aanbod is. Clipper heeft verschillende theesoorten in prachtige verpakkingen. De doosjes en de apart verpakte theezakjes erin zijn ware kunstwerkjes om te zien. Op de website van Clipper Nederland vind je een overzicht van alle theesoorten van dit merk. Voordat je een doosje speciaal om de apart verpakte theezakjes koopt, raad ik je aan om even goed de tekst op het doosje te lezen. Clipper verkoopt namelijk ook doosjes met alleen losse theezakjes voor de grootverbruikers! Dit staat op het doosje.

Clipper Limited Edition Citrus & Aloe Vera

Clipper Limited Edition Citrus & Aloe Vera

Sommige theesoorten van Clipper liggen maar tijdelijk in de winkel: Limited Editions. De Limited Edition die je op de foto hierboven kan zien, is nu te koop bij Albert Heijn. Eind augustus wordt bekend gemaakt welke nieuwe variant er in het najaar in de supermarkt ligt. Wil je de bekendmaking niet missen? Houd dan de Facebook-pagina van Clipper Tea Nederland in de gaten!

Mijn verzameling Clipper theetjes

Mijn verzameling Clipper theetjes

Wil je meer foto’s van de verpakte zakjes van Clipper bewonderen? Ik heb ze al in verschillende blogjes laten zien.

Natural Temptation

Lots of love, Thanks a lot en You are sweet van Natural Temptation

Lots of Love, Thanks a Lot en You Are Sweet van Natural Temptation

De biologische thee van Natural Temptation is verkrijgbaar in 12 verschillende soorten met 12 verschillende teksten erop: Charge You Up, Congratulations, Dreams Come True, Happy Birthday, Home Sweet Home, Lots of Love, Pretty And Pure, Rise And Shine, Thanks A Lot, Welcome Little Baby, Wish You Luck en You Are Sweet. Voor elke gelegenheid zit er wel een passende tekst/smaak bij! Deze thee is bijvoorbeeld te koop bij Ekoplaza.

Lots of Love in een zakje met een voorvakje

Lots of Love in een zakje met een voorvakje

Shoti Maa

Move On/Mittagspause

Move On/Mittagspause

Flow/Teatime

Flow/Teatime

Shine/Vor Mittag

Shine/Vor Mittag

Unwind/Abendruhe

Unwind/Abendruhe

Rise/Aufgeweckt

Rise/Aufgeweckt

Thee van Shoti Maa kan je bij De Tuinen en Etos kopen. Maar het aanbod verschilt per winkel. Bij Etos in mijn woonplaats kon ik maar een paar soorten Shoti Maa vinden. Bij De Tuinen heb je meer keuze. Op de foto’s hierboven zie je de vijf verschillende soorten uit de Sundial-lijn. Maar je hebt ook nog Elements, die bestaat uit vijf verschillende melanges. En Chakras, die bestaat uit zeven verschillende melangesNiet alleen de verpakte zakjes zien er leuk uit. Op de labeltjes aan de theezakjes staan ook nog mooie spreuken.

English Tea Shop

Englishteashop

Kende je  Tea Loving Care van English Tea Shop al? Deze serie bestaat uit zeven verschillende smaken, waarvan je er drie op de foto ziet. Ik kocht Energise Me, Sensual Me en Happy Me bij De Tuinen. Maar je hebt ook nog Youthful Me, Slim Me, Sleepy Me en Refresh Me. In ieder doosje zitten twintig theezakjes, apart verpakt in kleurrijke papiertjes. Naast deze serie heb je ook nog andere theetjes van dit merk. Op die zakjes staat een theepotje, ook heel lief! Thee van English Tea Shop kan je kopen bij Etos en De Tuinen.

Pukka

pukkatheetjes

pukkaappel

pukkaberry

Pukka noemt haar theelijnen liefkozend Five families of teas. De thee-families heten: Taste Alive, Speciality Blacks, Super Fruity, Green Revolution en Feel Alive. Elke thee-familie bestaat weer uit verschillende thee-melanges. Dat zijn er samen een heleboel! De doosjes vallen meteen op in het schap, het zijn ware kunstwerkjes. En de zakjes die erin zitten zijn ook erg kleurrijk, zoals je op de foto’s hierboven kan zien. Thee van Pukka kan je o.a. kopen bij Ekoplaza en Sissy Boy.
Op de website van Pukka kan je zelfs informatie vinden over de kruiden en planten die ze gebruiken voor hun producten: Pukkapedia! Leuk als je meer wil leren over de kruiden die je drinkt.

Pickwick

Pickwick tea topics: vanaf nu vind je op alle theelabels van Pickwick originele vragen.

Pickwick tea topics: vanaf nu vind je op alle theelabels van Pickwick originele vragen.

Mijn vriend en ik zijn echte theeliefhebbers. Als je bij ons een kopje thee komt drinken, kan je kiezen uit een heleboel verschillende soorten. Zelf drinken we alleen kruidenthee, maar voor onze gasten hebben we ook wat andere smaakjes in huis. In een blogje over thee van Pickwick vertel ik over Milou. Zij kwam op dinsdag helpen in het huishouden en koos altijd én als enige deze thee. Op de labeltjes aan de theezakjes van Pickwick staan sinds een tijdje verschillende vragen. En daardoor was dinsdag ook de dag van deze vragenkaartjes geworden! Ik vind het zo’n leuke manier om iemand (beter) te leren kennen! Soms kwamen er zulke verrassende verhalen boven dat ik de vraag van het theezakje diezelfde week ook aan een ander stelde. De verpakking van de zakjes zelf vind ik niet zo bijzonder, maar de vragenkaartjes maken dit toch een bijzonder kleinigheidje om mee te sturen. Wil je er meer over lezen?

Yogi Tea

Oude verpakking van Yogi Tea, foto uit 2013.

Oude verpakking van Yogi Tea (foto uit 2013)

Nieuwe verpakking van Yogi Tea, foto gemaakt in 2016.

Nieuwe verpakking van Yogi Tea (foto gemaakt in 2016)

De theezakjes van Yogi Tea zijn misschien niet zo kleurrijk als die van Clipper, maar de theetjes die je op de foto hierboven kan zien, drink ik het allerliefst. Én aan alle theezakjes van Yogi Tea zit een labeltje met een spreuk erop. Daardoor doen ze me altijd denken aan gelukskoekjes! Mijn allereerste blogje over thee als meestuurcadeautje schreef ik over Yogi Tea.

Mooie doosjes

Alle mooie verpakte theezakjes die je op de foto’s hierboven kan bewonderen, zitten ook nog verpakt in een prachtig doosje! Ook die mooie doosjes kan je natuurlijk gebruiken voor je post!

Labels gemaakt van doosjes van Clipper thee

Labels gemaakt van doosjes van Clipper thee

Labels gemaakt van doosjes van Shoti Maa thee

Labels gemaakt van doosjes van Shoti Maa thee

Labels gemaakt van doosjes van Yogi Tea

Labels gemaakt van doosjes van Yogi Tea

#theestuurjemee

De bijzondere theezakjes die je op de foto’s hierboven kan zien, zijn natuurlijk maar een kleine selectie uit álle mooie theezakjes die er te koop zijn. Ik heb de middelen niet om je alle merken en soorten te laten zien. Ook verandert het uiterlijk van de verpakking weleens, zoals je misschien bij Yogi Tea was opgevallen. Daarom bedacht ik #theestuurjemee. Als je een foto van een bijzonder theezakje op Instragram plaatst, kan je deze tag gebruiken. Zo maken we samen een handig overzicht van de verschillende zakjes. Misschien is het handig om naast het zakje ook het doosje op de foto te zetten. En eventueel ook een verkooppunt. Zo kunnen kunnen post- en theeliefhebbers elkaar een beetje helpen! Doe je mee?

Lieve groetjes,

Nienke