Tags

, , , , ,

Envelop van een Flow-schriftje, met een persoonlijke postzegel van Tuin smakelijk

Envelop van een Flow-schriftje met een persoonlijke postzegel van Tuin smakelijk

Flow stopt regelmatig leuke extra’s in haar magazines. Het schriftje dat je op de foto hierboven kan zien, is er daar één van. Het zat bij een uitgave van Flow Magazine, ik weet alleen niet meer welke. Vanochtend zat ik een brief te schrijven op een bladzijde uit dit schriftje. Terwijl ik daarmee bezig was en verliefd naar de mooie kaft keek, kreeg ik ineens een ideetje! Ik wilde niet alleen de bladzijdes voor dit poststuk gebruiken, maar ook de kaft! Met een paar keer vouwen, een paar keer knippen én een paar stukjes washi-tape toverde ik binnen no-time de kaft om in een envelop. Ook het smalle strookje dat ik daarna nog over had, gebruikte ik om de rest van het poststuk helemaal in dezelfde stijl te versieren. Heerlijk als dat zo vanzelf ontstaat! Toevallig heb ik twee van deze schriftjes. Nu kan ik nóg zo’n envelop maken en stap voor stap foto’s maken. Kijk je met me mee?

Aan de slag

Voorzichtig de nietjes verwijderen met een ontnieter

Voorzichtig de nietjes verwijderen met een ontnieter

Om te beginnen haal ik zo voorzichtig mogelijk de nietjes eruit. Hiervoor heb ik een speciaal hulpmiddel: een ontnieter. Deze leukerd is van het merk Pylones.

Onderkant verstevigen en de kleine gaatjes van de nietjes wegwerken met washi-tape

De kleine gaatjes van de nietjes werk ik weg met washi-tape

Hoe voorzichtig je ook te werk gaat, er blijven altijd kleine gaatjes in het papier achter. Daarom plak ik er een stukje washi-tape omheen. Nu zie je er helemaal niets meer van!

Met het wenskaartzakje meet ik op hoeveel er aan beide kanten weggesneden moet worden

Met het wenskaartzakje meet ik op hoeveel er aan beide kanten weggesneden moet worden

Ik wil de envelop in een doorzichtig wenskaartzakje schuiven. Daarom meet ik op hoeveel ik aan beide kanten weg moet snijden. Door het zakje erop te leggen, kan je dat gemakkelijk zien. Voordat ik alles dichtplak, controleer ik voor de zekerheid of de envelop in het zakje past. Soms snijd ik per ongeluk een beetje scheef, waardoor de envelop toch niet helemaal past. Pas als ik zeker weet dat het mooi aansluit, plak ik ook de zijkanten dicht met washi-tape.

Gooi het strookje niet weg! Ook dat kan je nog gebruiken

Gooi het strookje niet weg! Ook dat kan je nog gebruiken!

De bovenkant van de envelop vouw ik om. Aan de achterkant snijd ik het omgevouwen stuk papier weg. De voorkant van het omgevouwen stuk wordt de flap. Daar snijd ik schuine hoekjes aan. De strook die ik bij het maken van de flap heb weggesneden, bewaar ik. Met behulp van mijn ponsen maak ik daar straks figuurtjes van waarmee ik de inhoud van het poststuk versier.

Versieren

Washi-tape schuin snijden op mijn snijmat

Washi-tape schuin snijden op mijn snij-mat

Met drie verschillende kleurtjes smalle washi-tape versier ik de plek waar de postzegel komt. Voordat ik het bovenste stukje tape erop plak, snijd ik er een schuine hoek aan.

Voorzichtig snijd ik het andere stukje tape ook schuin

Voorzichtig snijd ik het andere stukje tape ook schuin

De stukjes tape die ik onder het bovenste stukje tape plak, snijd ik tijdens het plakken. Zo kan ik de schuine lijn makkelijker doorvoeren.

De drie stukjes tape aan de voorkant lopen door naar de achterkant van de envelop

De drie stukjes tape aan de voorkant lopen door naar de achterkant van de envelop

De uiteindes van de stukjes tape vouw ik om de flap van de envelop heen. Zo komen deze kleurtjes terug aan de achterkant van het poststuk.

Meestuurcadeautjes

Van het strookje maak ik bijpasende sluitstickers

Met mijn cirkel-pons maak ik een bijpassende sluitsticker

Het strookje papier dat ik heb weggesneden bij het maken van de flap, komt nu van pas! Met mijn ponsen ‘knip’ ik er cirkels en hartjes uit. Van de cirkels maak ik sluitstickers. Een paar om mee te sturen als cadeautje en één om de envelop straks mee te verzegelen.

Verschillende uitgeponste cirkeltjes in dezelfde tinten

Verschillende uitgeponste cirkeltjes in dezelfde tinten

In het blogje over mijn postkamer vertel ik over mijn voorraadje zelfgemaakte postmaterialen. Op de momenten dat een roker een sigaretje opsteekt tegen de stress, ga ik graag even envelopjes vouwen om ontspanning te vinden. Ik vind het heel fijn om mijn gedachten even te kunnen verzetten tijdens het vouwen, knippen en plakken. En daar heb ik later weer een heleboel plezier van! Zo ga ik ook regelmatig eventjes in mijn postkamer zitten om door de oude magazines te bladeren en rondjes te ponsen. Nu kan ik uit mijn eigen voorraadje een aantal plaatjes in bijpassende tinten zoeken om mee te sturen als kleinigheidje.

Een bijpassend theezakje in een window bag van HEMA

Een bijpassend theezakje in een vensterzakje van HEMA

Met mijn hartjes-pons maak ik confetti die ik samen met een bijzonder theezakje in een vensterzakje van HEMA verpak. De bovenkant van het zakje maak ik dicht met een stukje washi-tape, een kleine starburst-sticker en een hartje.

Allerlei kleinigheidjes verpakt in de window bags van HEMA

Allerlei kleinigheidjes verpakt in de vensterzakjes van HEMA

Verzegelen

Van het uitgeponste cirkeltje maak ik een bijpassende sluitsticker

Van het uitgeponste cirkeltje maak ik een bijpassende sluitsticker

Voor deze zelfgemaakte sluitstickers gebruik ik een grote starburst-sticker als basis. Daar bovenop plak ik een uitgeponste cirkel. Die versier ik weer met een kleinere uitponste cirkel met een kartelrandje.

Met een strookje papier eronder lijkt de sluitsticker op een medaille!

Met een strookje papier eronder lijkt de sluitsticker op een medaille!

In het derde deel van mijn blogjesreeks over het hergebruiken van magazines laat ik zien hoe je de sluitsticker kan omtoveren tot een medaille. Daarmee verzegel ik deze envelop. Nu heb ik alles van het mooie Flow-schriftje gebruikt voor mijn poststuk. Op naar de brievenbus!

Envelop van Flow-schriftje in de brievenbus

Daar gaat ‘ie!

Lieve groetjes,

Nienke