Tags

, , , , , , , ,

Vandaag wil ik graag een simpel ideetje delen om zelf een speciale kaart te maken voor iemand. Ik heb zelf al meerdere variaties gemaakt op deze kaart en vind hem leuk voor allerlei gelegenheden, van verjaardagskaart tot bedankkaartje tot zomaar! Het idee is om een kaart te maken met daarop kleine envelopjes die je allemaal vult met iets wat past bij de gelegenheid of bij die persoon. Ik legde van de laatste kaart vast hoe ik deze precies maakte.

Enveloppenkaart5Omdat ik nu in een tijdelijke, kleine woning zit met mijn gezin, heb ik maar een fractie van mijn postspullen bij de hand. De rest ligt netjes opgeborgen in een opslag. Wat ik wél heb mee genomen, zijn de Flow Book for Paper Lovers editie I, II en III. Er zit zoveel in, dat ik zo toch van alles kan maken op postgebied. Karton voor kaarten had ik niet, maar gelukkig was Nienke zo lief geweest me wat te sturen! Zo kon ik tóch aan de slag. Ik wilde voor een vriendin een kaart maken voor haar verjaardag met nét dat beetje extra.

Drie flow books for paper lovers

Ik ging aan de slag met de Flow Books for Paper Lovers

In de boeken zitten ook velletjes met neutraal papier. Omdat ik niet echt velletjes kon vinden met matchende patroontjes, koos ik voor de neutrale kleuren.

Papier uit een Flow Book for Paper Lovers

Papier uit een Flow Book for Paper Lovers

Van de papiertjes besloot ik envelopjes in allerlei verschillende formaten te vouwen. De envelopjes vouwde ik op het oog en knipte ik uit de losse hand. Ik ben nooit zo’n pietje precies in dit soort dingen en van mij hoeft het allemaal niet zo perfect. Het fijnst werk ik op deze losse manier, waarbij ik de eventuele foutjes op de koop toe neem.

Uit de losse hand knipte en vouwde ik envelopjes in verschillende formaten

Uit de losse hand knipte en vouwde ik envelopjes in verschillende formaten

Alle envelopjes zijn gevouwen en liggen klaar om opgeplakt te worden

Na elk envelopje keek ik hoe ik ze neer wilde leggen en paste het formaat van het volgende envelopje hieraan aan

Als kaart gebruikte ik een vel stevig blanco karton in A5 formaat. Nadat ik alle envelopjes klaar had plakte ik ze op en ging aan de slag voor de inhoud. Uit één van de Flow boeken maakte ik een klein slingertje, ook knipte ik een bloempje uit. Van papierrestjes ponste ik confetti. Ik schreef felicitaties op een klein kaartje. Verder verzamelde ik nog een ballon, kaarsjes en een parasolletje. Ik stemde de inhoud van elk envelopje af op het formaat ervan.

De inhoud van alle envelopjes: een kaartje, kaarsjes en parasolletje, een ballon, een bloempje, confetti en een mini-slinger

De inhoud van alle envelopjes: een kaartje, kaarsjes en parasolletje, een ballon, een bloempje, confetti en een mini-slinger

Nadat ik alle envelopjes gevuld had, smeerde ik er een mini beetje pritt op om ze dicht te plakken. Vervolgens plakte ik elk envelopje nog extra dicht met een hartjesstickertje.

Alle envelopjes zijn gevuld en dicht geplakt met een hartjessticker

Alle envelopjes zijn gevuld

De achterkant van de envelop voelde wel erg kaal.. Daarom heb ik deze nog opgeleukt met wat vrolijk gekleurd papier waarop ik uiteindelijk mijn boodschap schreef.

Achterkant van de kaart met vrolijke kleurtjes

Achterkant van de kaart met vrolijke kleurtjes

De kaart was klaar! Uiteindelijk was ik op het nippertje op tijd om er nog een enveloppe omheen te maken en de kaart op de post te doen, waardoor ik daar uiteindelijk geen foto’s van gemaakt heb helaas. Maar het idee is duidelijk, denk ik!

Op deze kaart heb ik al meerdere variaties gemaakt, maar het oorspronkelijke idee haalde ik van Pinterest. Om wat extra mogelijkheden te laten zien, hier nog een paar voorbeelden van kaarten met envelopjes op de voorkant via Pinterest (klik op de foto om naar de Pin te gaan).

Een valentijnskaart met envelopjes via Pinterest

Een valentijnskaart met envelopjes via Pinterest

Een kaart van Pinterest met een envelopje vol confetti en happy birthday erop

Met een open envelopje maak je een vrolijke verjaardagskaart!

Een witte kaart met acht kleine envelopjes van hetzelfde formaat, in allerlei leuke kleurtjes.

Een kaart vol met gelijke envelopjes geeft ook een leuk effect!

Heb jij nog een andere leuke variatie op een kaart met envelopjes, hoor of zie ik het natuurlijk heel erg graag!

Lieve groetjes,
Kim

PS Het licht in dit huis is vre-se-lijk, dus vergeef me dit en komende blogs voor de slecht belichte foto’s.. Ik kan nergens het daglicht goed vangen helaas!