Tags

, , ,

zelfgemaakte envelop van bladzijdes uit Flow Magazine

Zelfgemaakte envelop van bladzijdes uit Flow Magazine

Ik zit al een aantal weken in een schrijfflow. En ik maak dan weinig creatieve post en schrijf vooral brieven. Maar zoals je in het blogje over mijn postkamer kan lezen, maak ik in dit soort periodes gebruik van mijn voorraad zelfgemaakte postspulletjes. De enveloppen die ik willekeurig vooruit maak als ik alleen met mijn handen bezig wil zijn, komen dan van pas. En samen met mijn brief vormen ze dan weer een bundeltje aandacht.

Na een middag schrijven, ben ik vaak erg ongeduldig en wil ik het liefst nog gauw voor de lichting van de brievenbus mijn poststuk wegbrengen. Dan heb ik de rust niet meer om met stift in mooie sierlijke letters het adres van de ontvanger op een envelop te schrijven. Door de haast maak ik dan ook weleens een foutje. En soms ontstaan er door die snelheid ook nieuwe ideeën! Zo zat ik een paar weken geleden ook in een enorme schrijfflow. Ik kon gewoon niet wachten tot Kim mijn brief zou lezen. Ik schreef een reactie op een brief van Kim en wilde die nog voor vijf uur naar de brievenbus brengen. Omdat ik geen passende zelfgemaakte envelop kon vinden voor de dikke brief en een aantal gekopieerde pagina’s pakte ik hiervoor een saaie, bruine envelop. Ik begon uit mijn hoofd het adres van Kim erop te schrijven, maar voordat ik het wist, schreef ik automatisch haar oude adres op de envelop. In de iets meer dan acht jaar dat wij post uitwisselen stuurde ik mijn brieven steeds naar hetzelfde adres: ik kan het dromen! Maar Kim is onlangs verhuisd en de straatnaam die ik had opgeschreven klopte dus niet meer. Gelukkig kwam ik er op tijd achter, maar hoe moest ik dit nu oplossen? Ik keek rond op mijn bureau en zag mijn pot vol washi-tape staan. Tadaaaa! Daar was mijn oplossing! Ik plakte gauw een stuk tape over de plek van het oude adres en ontdekte toen dat ik niet alleen mijn foutje verstopte. Het hielp ook om het juiste adres mooi recht te schrijven! En zo was er een nieuw idee geboren!

bruine envelop met wat eigen toevoegingen

Bruine envelop met wat eigen toevoegingen

Na die ene keer, heb ik al meer enveloppen versierd met washi-tape. En niet alleen om een foutje weg te werken. Het is ook een perfect hulpmiddel én de saaie enveloppen krijgen wat extra aandacht!

Lieve groetjes,

Nienke