Tags

, , , , ,

Er waaien wat virusjes door onze Postfabriek (of door heel Nederland?) waardoor de motoren van de fabriek vlak nadat we vrolijk joelden “we zijn er weer!” tot stilstand kwamen. Nasnotterend en hopend op geen nieuwe virusjes, starten we nu sputterend weer op. Om te beginnen wil ik een paar leuke dingen delen met jullie!

Incowrimo

In februari is het weer tijd voor de jaarlijkse International Correspondence Writing Month. Als je meedoet aan de uitdaging, is het de bedoeling dat je elke dag van de maand februari een brief schrijft aan iemand. Aan wie, dat mag je helemaal zelf weten. Op de website staan een paar adressen van vreemden aan wie je een brief zou kunnen schrijven, maar het kan ook elke dag aan dezelfde persoon (bijvoorbeeld je vaste schrijfvriend(in)). Het hoeven natuurlijk niet alleen maar lange brieven te zijn. Een verjaardagskaartje aan je beste vriendin, een briefje voor iemand in je directe omgeving of een achtergelaten briefje aan een vreemde: het telt allemaal mee. Voor meer informatie of een filmpje over hoe je een brief schrijft kun je terecht op de website.

brief schrijven

Als je mee doet aan Incowrimo schrijf je in februari elke dag iemand een brief(je)

Brush pen challenge van Carla mét gratis oefenvel

Als je zou willen oefenen met het schrijven met een brush pen zou je mee kunnen doen aan de #brushlettering2017 challenge van Carla Kamphuis. Op haar instagram account laat Carla letter voor letter zien hoe je een mooie letter kunt schrijven (met filmpjes en foto’s!) met een brushpen. In haar webshop kun je pennen en oefenschriften kopen, maar ook een gratis oefenvel. Heb je de smaak helemaal te pakken of wil je extra begeleiding? Carla geeft ook workshops!

Carla Kamphuis daagt je uit om te oefenen met brush lettering

Carla Kamphuis daagt je uit om te oefenen met brush lettering

Post in de winter

De feestdagen en bijbehorende opleving van post zijn achter de rug, en Valentijnsdag laat nog even op zich wachten. Maar ook in de tussentijd, juist in deze koude winterdagen, ontvangen mensen heel graag post. Hoe leuk is dan de speciale wintercollectie van Postenpapier! Sowieso is er veel leuks te vinden in de webwinkel van Anouk, dus neem zeker eens een kijkje.

De wintercollectie van Postenpapier

De wintercollectie van Postenpapier

En, als je je nú inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je de printable van het papier “winter” gratis! Inschrijven kan onderaan de website.

Een cirkelbrief bij Achttien

Het is altijd leuk als lezers ons laten weten dat ze een postproject verzonnen hebben. Zo mailde Laura ons dat ze via haar blog Achttien een cirkelbrief wil opstarten. Als je je opgeeft verstuur je één keer post en ontvang je één keer post. Wil je weten hoe je mee kunt doen? Lees dan hier de blog met instructies van Laura. Let op: je kunt je opgeven tot 5 februari!

Laura van Achttien zet een cirkelbrief op

Laura van Achttien zet een cirkelbrief op en nodigt jou uit om mee te doen!

Stuur vluchtelingen een kaartje

We hebben er al eens eerder over geschreven, maar willen toch nog eens onder de aandacht brengen dat je via vluchtelingenwerk een kaartje kunt sturen om een vluchteling welkom te heten in Nederland. In het volgende filmpje liet Vluchtelingenwerk zien wat voor een verschil zo’n kaartje kan maken.

Wil je ook een kaartje sturen? Lees hier hoe dat in zijn werk gaat.

Tot zover de nieuwtjes die wij nu te delen hebben met jullie. Wil jij je eigen postproject ook terug zien in een blog van ons? Of ben je een heel tof nieuw product tegen gekomen (of verkoop je het zelf?) wat ándere postliefhebbers niet mogen missen? Of gewoon een andere leuke tip voor ons? Stuur ons dan een mailtje op info@postfabriek.nl en wie weet!

Liefs,
Kim