Tags

, , ,

Helemaal aan het begin van dit jaar benoemde ik de brushlettering challenge van Carla Kamphuis in een blogje met nieuwtjes. Carla vroeg destijds om mijn adres als bedankje, iets wat ik inmiddels natuurlijk helemaal vergeten was. En ineens lag er ongeveer twee weken geleden iets op de deurmat. “Ik heb toch nergens iets besteld?” schoot er door mijn hoofd en ik kon het pakketje dan ook totaal niet plaatsen.

Zo mooi stond mijn naam nog nooit op een pakketje

Het bleek een pakketje te zijn van Carla Kamphuis met daarin een brushlettering pen, een micro pen, een oefenschrift, een notitieboekje en een tweetal kaarten in wit karton. Het pakketje was zo prachtig en liefdevol verpakt!

Brushlettering stond al maanden op mijn wensenlijstje om iets mee te gaan doen, maar over het algemeen vind ik het een stuk leuker om iets te kúnnen dan om iets te léren en ben ik weinig gedisciplineerd om ergens echt mee te gaan oefenen. Ik had me er dus nog niet eens in verdiept hoe ik een start zou kunnen maken en had ook geen idee waar te beginnen. En nu had ik ineens een kant en klaar pakketje in mijn handen, met een pen én een oefenschrift! En zo zat ik al snel op een avondje met een uurtje over aan de eettafel.

Het basis oefenschrift van Carla Kamphuis met het hele brushlettering alfabet erin

Het brush lettering oefenschrift met thema “home sweet home” van Carla Kamphuis

Stap voor stap leren de quote "Home sweet home" te schrijven in brush letters

Stap voor stap leren de quote “Home sweet home” te schrijven in brush letters

Een avondje oefenen met Brushlettering met Carla Kamphuis

Resultaat na een avondje oefenen met Brushlettering met Carla Kamphuis

Tijdens dat avondje zette ik, ongeduldig als ik ben, ook meteen mijn eerste brushlettering quotes op papier. Toegegeven, de flow heb ik nog niet helemaal en ook mijn handschrift moet zich nog ontwikkelen. Hoe vloeiender je schrijft, hoe strakker de lijnen en vooral uit de losse hand is dat echt wel even oefenen! Maar, wonder boven wonder, via deze methode vond ik het oefenen zelfs al heel erg leuk! Zo is aan een quote geschreven door Carla echt wel te zien hoe het er eigenlijk uit zou moeten gaan zien 😉

Een quote geschreven door Carla Kamphuis als verrassing op de eerste bladzijde van het notitieboekje

Het oefenschrift in het pakketje was eigenlijk een vervolg op het basis oefenschrift van Carla, waarin je alle kleine en hoofdletters uit het alfabet kunt oefenen. En nu ik een beetje geproefd had van brushlettering, was ik direct hongerig naar meer. Ik bestelde het basis oefenschrift bij Carla en daarbij nog twee brushlettering pennen met een dunnere punt. Carla stuurde me een lief én erg waar kaartje bij de bestelling!

Brushlettering werkt verslavend, het is echt waar!

Brushlettering werkt verslavend, het is echt waar!

Zo’n persoonlijk berichtje bij een bestelling maakt mij altijd heel erg blij!

Het basis oefenschrift van Carla Kamphuis met het hele brushlettering alfabet erin

Het basis oefenschrift van Carla Kamphuis met het hele brushlettering alfabet erin

Per letter oefenen hoe je deze schrijft met een brush pen

Per letter oefenen hoe je deze schrijft met een brush pen

Ook in hoofdletter kun je elke letter apart oefenen in het oefenschrift

Ook in hoofdletter kun je elke letter apart oefenen in het oefenschrift

Het fijne van de oefenschriften is dat je op alle rechterpagina’s kunt oefenen door alle letters over te trekken. Stap voor stap leer je welke lijnen je omhoog (dunne lijn) en welke je omlaag (dikke lijn) moet schrijven voor het echte brushletter effect. Door over te trekken krijg je de flow te voelen in je hand, zonder dat je heel erg hoeft na te denken. Vervolgens kun je overal op de linker bladzijdes oefenen op de voorgedrukte lijnen die je helpen met het bepalen van de grootte van de letters voordat je echt op blanco papier aan de slag gaat. Heel erg stap voor stap en duidelijk door Carla vol liefde in elkaar gezet.

Alle producten uit deze blog zijn te verkrijgen in de webshop van Carla. Zij verkoopt alleen maar producten die zij zelf ook graag gebruikt, wat mij ook het vertrouwen geeft dat ik een bestelling kon plaatsen zonder al precies te weten wat ik nodig zou hebben voor brushlettering.

Leuke weetjes:

  • Carla Kamphuis geeft ook workshops (vanaf september 2017 weer)! Op haar website kun je precies zien wanneer je haar kunt treffen.
  • Op de Facebook pagina van Carla las ik dat er zelfs een heus boek in de maak is wat in september uit komt! Ik kan alvast niet wáchten!
  • Wil je ook beginnen? Voor €14,95 heb je een complete starterskit Brush Lettering met het cursus schrift basis, een brush pen en allerlei papierwaren om op verder te oefenen!
  • Op Carla’s website kun je gratis een aanvullend oefenvel downloaden om zelf thuis uit te printen!

De komende tijd ga ik in elk geval flink oefenen met brush lettering! Hopelijk kan ik jullie over een paar maanden in een blog alle mooie resultaten laten zien. Nu al meer inspiratie? Ruchama blogte al eens over schrijven met penseel.

Ga je ook aan de slag? Of heb je al ervaring met brushlettering? Leuk als je je resultaten deelt op onze Facebook pagina of via instagram met de hashtag #postfabriek. Sowieso, als je de hashtag #postfabriek gebruikt bij je creaties, komen wij altijd even kijken wat je gemaakt hebt! Ook kun je er lekker browsen door alles wat wij zelf maken en delen op social media!

Liefs,
Kim