Tags

, , , , , , ,

verzamelalbum

Plaatjes uit een Verkade verzamelalbum

Als postliefhebber weet je vast dat je in de kringloopwinkel genoeg boeken kan vinden die je ook voor je post kan gebruiken. In één van de allereerste logjes op de Postfabriek heb ik dan ook mijn favoriete kringloopboeken laten zien die ik in de praktijk regelmatig gebruik voor themapost. Wanneer ik een kringloopwinkel bezoek scan ik altijd even de natuurboeken. Ik herken inmiddels precies de kaften/titels met mijn favoriete illustraties. Afgelopen zaterdag stond op mijn gemak bij het Boekenhuis in Zwolle de natuurboeken te bekijken Ik had al een prachtig maar duur vogelboek in mijn hand, omdat er 50% af zou gaan was ik nog aan het overwegen of ik hem mee zou nemen. Tot ik uit mijn ooghoek op de onderste plank de Verkade verzamelboeken zag staan. Mijn absoluut favoriete boeken!

 

Verkade albums

Mijn verzameling Verkade albums

Op mijn gemak (en met heel veel enthousiasme!) heb ik alle boeken doorgebladerd en de boeken waarvan ik de plaatjes mooi vind heb ik apart gelegd. Zo kon ik het aquarium en terrarium boek makkelijk laten staan omdat er teveel kikkerplaatjes in zaten en ik bang ben voor kikkers hihi. Ook stonden er een twee die ik al heb zoals de dieren in Artis en Kamerplanten. Voor de de Rivieren, Boerderij en Waar wij wonen viel ik als een blok en over de Cactussen heb ik even getwijfeld. Tot ik me een leuk kaartje met cactussen herinnerde en bedacht dat ik daar het boek goed voor kan gebruiken.

Zo mooi als dat de boeken zijn, zo jammer is het dat het eigenlijk verzamelstukken zijn en de prijs daar ook naar is. In Boekenhuis lagen ze dan ook voor €9,95 per stuk op één na. Hiervan ontbraken een paar plaatjes en was hij gelijk maar €4,95. Andere boeken heb ik eerder voor een tientje per stuk gekocht en onlangs vond ik op de Kerstmarkt Dierenleven Artis voor €7,50. In de kringloop vond ik ooit een wat slechter maar compleet exemplaar voor €3,50. Wanneer ik één boek zie is dit de maximum prijs die ik er voor wil betalen. Zie ik er meerdere… dan wordt het toch een erg prijzig feestje en moet ik kiezen van mezelf. Het is dan ook dat alle boeken met 50% korting werden verkocht en met dat excuus kon ik het niet laten om vier exemplaren mee te nemen.

Detail van de plaatjes

Ben je al bekend met de Verkade albums dan weet je hoe prachtig de illustraties zijn, het matte papier is en hoe mooi je de plaatjes voor je post kan gebruiken! Ken je de boeken nog niet (zo goed)? Kijk dan vooral even mee in mijn gevonden boeken! Ook heb ik mijn dubbele exemplaar helemaal leeg gehaald om je te laten zien hoeveel plaatjes er in dat exemplaar zitten. Het verschilt per exemplaar hoeveel plaatjes er in zitten. In Onze Groote Rivieren zitten bijvoorbeeld een stuk minder plaatjes omdat het grote platen zijn terwijl in het bloemenboek wel 130(!) plaatjes zitten!

Van links naar rechts: Bloemen in onze tuin, Boerdery, Waar wij Wonen, Cactussen, Onze Groote Rivieren en Dierenleven in Artis

Van links naar rechts: Bloemen in onze tuin, Boerdery, Waar wij Wonen, Cactussen, Onze Groote Rivieren en Dierenleven in Artis

Van links naar rechts: Waar wij leven, Kamerplanten, Dierenleven in Artis, Cactussen, Onze Groote Rivieren en Boerdery

Van links naar rechts: Groote Rivieren, Kamerplanten, Dierenleven in Artis, Cactussen, Waar Wij Leven en Boerdery

Van links naar rechts: Groote Rivieren, Kamerplanten, Dierenleven in Artis, Cactussen, Waar Wij Leven en Boerdery

Van links naar rechts: Groote Rivieren, Kamerplanten, Dierenleven in Artis, Cactussen, Waar Wij Leven en Boerdery

DE Bloemen in onzen tuin

Bloemen in onzen tuin

Twee exemplaren van de Bloemen in Onzen Tuin

Of het na mijn vondst van afgelopen weekend nog steeds mijn favoriet uit de reeks is durf ik niet te zeggen maar ik vind Bloemen in onzen tuin wel een prachtig plaatjesboek! Zoveel kleur, verschillende bloemen en zo heerlijk veel plaatjes! Speciaal voor jullie haalde ik mijn dubbele exemplaar wat al niet meer zo mooi was helemaal leeg. Ik verbaas me elke keer over het gemak waarmee ik de plaatjes uit dit boek los krijg. Door de jaren heen is de lijm ingedroogd en trek je de plaatjes zo los. Maar je kan ook pech hebben en een fanatieke lijmer treffen, dan kost het veel meer moeite om je plaatjes los te krijgen. Wanneer je op het punt staat een Verkade album te kopen, kijk dan even of je door met je vingers onder het plaatje te gaan makkelijk de hoekjes los scheurt/duwt.

Onzen Tuin

Plaatjes uit De Bloemen In Onzen Tuin

Plaatjes lostrekken

Plaatjes lostrekken

Verkade plaatjes

Verkade verzamelalbum plaatjes

Met inmiddels zeven exemplaren + één dubbele is mijn Verkade album verlanglijstje eindelijk wat korter geworden. Bovenaan staat nog Hans de Torenkraai maar ook Paddenstoelen, Texel en Bloemen en haar vrienden lijken me prachtig! Ik kon het dan ook niet laten om eens op Marktplaats te snuffelen en te ontdekken dat ook daar heel veel Verkade albums worden aangeboden. De één verkoopt ze voor belachelijke prijzen maar er zijn ook albums die voor leuke prijsjes worden aangeboden. Vooral als de verkoper ook nog eens in de buurt blijkt te wonen en je door ophalen verzendkosten kan besparen. De moeite waard om dus niet alleen in kringloopwinkels en op rommelmarkten naar deze boeken uit te kijken maar ook eens op Marktplaats te kijken.

De komende tijd ga ik extra genieten van de mooie plaatjes en er post mee maken om binnenkort terug te komen met een inspiratie logje voor jullie! Ben jij al bekend met de Verkade boeken en heb je ze zelf ook in huis?

Liefs, Ruchama