Tags

, , , , , , , , , , ,

Notitieblokken van Studio Inktvis

Notitieblokken van Studio Inktvis

Twee jaar geleden werd ik op slag verliefd op de kleurrijke en originele postkaarten van Studio Inktvis en. Door het kleurgebruik, de illustraties en teksten pik je de kaarten van Studio Inktvis er zo uit! Naast postkaarten ontwerpt Studio Inktvis van geboortekaartjes tot huisstijl en van brochures tot hele websites. Hun creativiteit en diversiteit zie je ook gelijk in de webshop terugkomen. Daar vind je namelijk naast papierwaren ook buttons, pins en posters, koffertjes en muurdecoratie.

Nieuw in het assortiment

Nieuw in het assortiment

Nieuw zijn de notitieblokken die je perfect als briefpapier kan gebruiken. Wie veel brieven schrijft zal herkennen dat je aan die leuke briefpapiersetjes nooit genoeg hebt. Je brieven zijn te lang voor het aantal vellen die er in zitten en je uiteindelijke brief past niet eens in de bijbehorende enveloppen. 😉 Daarom ben ik zo dol op briefpapierblokken. Lekker lange brieven kunnen schrijven op leuk papier zonder bang te hoeven zijn dat het (snel) opraakt!

Mary-Ann heeft gekozen om de populaire illustraties van haar kaarten en bijpassende pins/posters ook voor de briefpapierblokken te gebruiken. Zo is er een A4 blok in lila met de eenhoorn waar je een hele serie aan kaartjes bij kan matchen. In A5 heb je drie opties. Namelijk het postslakje, de panda en de kat. Bovenaan elk blok staat een bijpassende quote. Daarbij hebben ze ook nog eens een leuke prijs want voor de A5 blokken betaal je €4,50 en voor het A4 blok €5,95.

teksten

Teksten bovenaan de blokken

 

Jullie weten dat ik dol ben op matchende post dus ik werd heel enthousiast van de bijpassende kaartjes die Mary-Ann meestuurde. In haar assortiment zie je de kat, panda en eenhoorn regelmatig terug komen! In de webwinkel kan je helemaal onderin kiezen voor een #tag en zo vind je alle artikelen met dat ontwerp. Zoals bijvoorbeeld hier alles met de poes.

Matchende kaarten

Matchende kaarten

Eenhoornpost

Eenhoorn kaarten

Eenhoorn kaarten

Ik heb een nichtje dat dol is op eenhoorns. Zo heeft ze knuffels, een heus Mier Kakelbont rokje, en Playmobil van eenhoorns. Bij het zien van de eenhoornkaarten en het briefpapierblok ben ik gelijk aan post voor Eva begonnen. Zelfs de achterkanten van de kaarten zijn weer leuk, precies zoals we van Studio Inktvis gewend zijn. Voor deze post koos ik voor de Only Awesome People Can See Me kaart, met het briefpapier en het leuke kadootje wat er ook nog bij zat. Namelijk een pin in de vorm van de eenhoorn. Wauw! Hoe leuk is het om deze vrolijke pins op je tas of jas te dragen!

Om een bijpassende envelop te maken kies ik voor een shiny bubbeltjes envelop van Action en knip uit een vel briefpapier de tekst en de eenhoorn. Deze plak ik goed vast en maak de envelop af met de nieuwe postzegels voor speciale momenten. Leuk zijn ze he?

Ben je benieuwd naar de rest van de eenhoornkaarten, pins en of zelfs een rammelaar? Kijk dan even hier.

Achterkant

Achterkant van de kaarten

Themapost

Themapost

Kaarten met Quotes

Naast de vrolijke illustraties is een andere typische stijl van Studio Inktvis de kaarten met quotes. Ook weer origineel, grappig en soms een beetje brutaal. Maar ik hou wel van een beetje brutaal! Een nieuwe serie is de ‘Neon Fun’ die je in felle kleuren een kaart biedt voor elke gelegenheid. Ik kreeg een aantal van mijn favorieten opgestuurd maar er zijn er nog veel meer, ook in andere kleuren want het valt op dat ik in een roze bui was hihi. Je kan de gehele serie hier bekijken. Mooi he, ze lijken wel geperst met verf!

Neon Fun

Kaarten uit de Neon Fun serie

Themapost in mint en oker

Themapost

Themapost

Met niemand speciaal in gedachten maar enorm zin om met die kleuren aan de slag te gaan maakte ik met het mint kaartje ook themapost. Ik wilde een troostend en verwarmend poststuk maken. Niet eens voor een hele verdrietige situatie maar wel voor iemand die zich gesteund en geliefd wil voelen. In mijn ladebak vol plaatjes heb ik verschillende bijpassende platen gevonden. Ik heb even getwijfeld of ik de kaart op een grotere plaat zou plakken om zo een soort poster te maken maar ik wilde perse een waterverf envelop en daar zou hij niet inpassen. Dus kies ik voor de envelop waarop ik een met waterverf gemaakte matchende ’tekstwolk’ plak waar ik het adres op kan schrijven. Het kaartje versier ik met een heel smal randje washitape. Het brede gedeelte van de tape komt aan de achterkant uit en daar plak ik weer een vel papier overheen. De handige fotohoekjes die ik graag gebruik vind je hier bij MeerLeuks.

van Kaartje tot poster

Van kaartje tot poster

Mint en Oker

Mint en Oker

Er zijn teveel leuke kaarten en spullen uit de webshop om te laten zien maar nog een favorietje waar ik het in mijn Verkade boeken logje over had. Deze ge-wel-dig verzonnen ‘Kakdus‘ kaarten hihi.

Winactie

Om in mijn blijdschap te delen heb ik besloten één van de blokjes weg te geven aan een lezer. Namelijk die met het slakje. Ik weet dat er eveel postliefhebbers dol zijn op het snailmail symbool terwijl ik er zelf de kriebels van krijg. Een goed idee dus om er iemand anders blij mee te maken 😉 Wat je moet doen? Ik vind het leuk als je Studio Inktvis op Facebook en/of Instagram volgt en als je een leuke reactie achterlaat onder dit logje doe je automatisch mee. Donderdag 7 april krijgt de winnaar een mailtje dus let er op dat je een geldig e-mailadres invult!

De winactie is gesloten door Laura Naert gewonnen! 

Liefs, Ruchama