Tags

, , , ,

typemachine accessoires

Typemachine accessoires

Eens in de zoveel tijd krijg ik een leuk mailtje van Huub, eigenaar van GTB kantoorartikelen. Huub heeft veel artikelen voor de typemachine in zijn webshop. Niet alleen alle soorten inktlinten, zelfs in leuke kleuren maar ook hele handige attributen. Zo was Huub de enige verkoper van de handige correctieblaadjes die helaas niet meer gemaakt maar heeft nu een alternatief. Een gumpotlood!

Gumpotlood

Waarschijnlijk kijk je nu net sceptisch en verbaasd als dat ik keek. Ik moest vooral even lachen. Ik heb namelijk ooit een gumpotlood van Nienke gekregen met roze kusjes er op hihi en heb hem nooit met een typemachine geassocieerd. Dat blijkt ook wel logisch wanneer ik het door Huub opgestuurde gumpotlood zie want dat is een mooi Faber Castel potlood mét een kwastje aan de achterkant. Het handige aan dit gumpotlood is dat wanneer je een tikfoutje maakt met je typemachine je de letter weg kan gummen en de juiste letter er over heen kan typen. Met een normale gum kan je geen inkt weggummen maar met dit speciale gumpotlood kan dat dus wel. Doordat de letter met best een kracht op het papier wordt geslagen heb je niet alleen de inkt maar ook de afdruk in het papier. De mis getypte letter is dus niet 100% weg te halen maar genoeg om er een nieuwe letter over heen te typen! Je kan hier het gumpotlood voor €2,75 bij GTB Kantoorartikelen bestellen.

Verkeerde letter

Verkeerde letter getypt

juiste letter

En nu de juiste letter!

Typenreiniger

Ik verwachtte alleen een gumpotlood met de post maar was blij verrast met een klein plastic doosje met daarin een soort klei. Hoewel ik een enorme liefde voor typemachines heb, heb ik totaal geen verstand van alles wat er bij komt kijken. Ik had dan ook nooit gehoord van typenreiniger maar leuk dat ik het vind! Met het rekbare spul kan je de typen van je typemachine schoonmaken. Wel is het belangrijk dat mocht je een typemachine met oude ingedroogde inkt te hebben, de eerste keer even met spiritus en een oude tandenborstel de typen schoon te maken. Daarna kan je de typenreiniger gebruiken. Een blokje typenreiniger kost €3,95 en kan je lekker vaak gebruiken!

typen

Typen schoonmaken

typenreiniger

Afgehaalde typenreiniger

Gekregen spulletjes

Gekregen spulletjes

Gekleurde inktlinten

Het schoonmaken van je typen is ook heel handig als je een ander kleur inktlint in je typemachine wil. Dacht je dat er alleen zwarte en rood/zwarte inktlinten bestaan? Laat je dan maar verrassen door alle kleurtjes die Huub verkoopt in zijn webwinkel. Eerlijk? Ik kijk er al maanden naar en toch heb ik er nooit één besteld. Om de simpele reden dat ik niet kon kiezen en weet dat als ik één kleur heb, ik ze allemaal wil. Ik jubelde dan ook toen bleek dat Huub ook een blauw inktlint heeft meegestuurd. Perfect om bijvoorbeeld bij Airmail themapost te gebruiken i.c.m. rode inkt! Ook testte ik natuurlijk even het gumpotlood bij gekleurde inkt en ook daar werkt het bij!

Wil je ook een leuk kleurtje inkt? Je kan kiezen uit blauw, groen, oranje, rood, paars en roze. Ze kosten €12,90 per stuk en zijn universeel!

Leuk nieuwtje

Vorige week kregen we een mailtje of we één van onze typemachines konden uitlenen voor de opnames van de verfilming ‘Het leven is vurrukkulluk’. Er was haast bij en na wat over en weer gemail werd er de volgende middag aangebeld om twee van mijn typemachines op te halen. Daar gingen mijn lievelings groene Remington en leuke witte Triump op de voorbank van een verhuiswagen vol opgehaalde filmattributen. Het voelde heel gek om mijn typemachines aan een wildvreemde mee te geven maar hóe leuk is het als mijn typemachine in de film terug te zien is? Je kan je voorstellen dat ik met mijn liefde voor mijn oh zo fijne typemachines toch best een beetje trots ben hè 😉

Liefs, Ruchama