Tags

,

Oeps, we zijn op halverwege Mei maar ik wil toch nog even de post van April delen! Hoewel ik eigenlijk door pup Cody verwacht had om weinig post te maken heb ik toch heerlijk zitten knutselen. Kijk je met me mee?

Post voor Nienke

In April vieren Nienke en ik ons briefverkering jubileum. Dit jaar schrijven we alweer 9 jaar brieven en kaartjes aan elkaar! Dat we alledrie wel een beetje gekke humor hebben, heb je natuurlijk allang ontdekt als je de Postfabriek al wat langer volgt. Zo zocht Nienke al een tijdje een ‘niet poepen’ hondje wat ze in haar voortuin kon zetten. Ik vond er één bij Flying Tiger en nam deze natuurlijk voor haar mee als kadootje voor ons 9 jarige briefverkering! De post maakte ik in blauw, wit en zwart stijl. Het prachtige kaartje heb ik bij MetMarjet gekocht waar ik ook de witte inkt kocht waarmee je zo mooi op zwart of kraft papier kan schrijven met kroontjespen.

Post voor Nienke

Post voor Nienke

Post voor Feijntje

Die knappe Feijntje, dochter van Dana die wel eens gastlogjes schrijft, werd in April 2 en verdiende dus wel een poezelig kaartje!

Post voor Feijntje

Post voor Feijntje

Post voor Wilma

Wilma haalde in April een hondje uit het asiel en nu kan ze gezellig samen wandelen. Hoe heerlijk is dat? Want als er iemand gek is op wandelen, dan is het Wilma wel! Voor haar maakte ik in geel thema dus een gezellig kaartje. Ik schoof en probeerde eindelijk heel wat plaatjes tot ik eindelijk tevreden was. Herken je dat, iets in je hoofd hebben maar het maar niet uit je handen krijgen? Persoonlijk blijf ik dus net zo lang schuiven, proberen en wijzigen tot het goed voelt hihi.

Post voor Wilma

Post voor Wilma

 

Post voor Silvia

Op Instagram deelde Silvia dat ze mooie oude bustickets had gevonden en na mijn reactie besloten we een kleine swap te houden. Ze vertelde dat ze o.a. van vogels en vlinders houdt dus besloot ik een vlinder thema te maken. Met plaatjes uit oude natuurboeken, gele tape en groene details ontstond onderstaande post. Voor Silvia maakte ik een zakje met postzegels, stickers, plaatjes en tape met vlinderprint.

Post voor Silvia

Vlinderpost voor Silvia

Post voor Giselle

Giselle en ik volgen elkaar al járen op Instagram en Facebook en onlangs besloten we eens dat we elkaar toch eens beter moesten gaan leren kennen want we kwamen tot de conclusie dat we toch wel erg veel raakvlakken hadden. Beide een beetje onzeker over onze mogelijkheid tot uitgebreide post maken ontving ik al heel snel ge-wel-dige post van Giselle waarmee ze mij weer inspireerde om zelf te knutselen.

Normaal heb ik altijd al een beeld in mijn hoofd wat ik wil maken maar dit keer kwam dat pas al doende. Ik zocht een stapel bijpassende plaatjes en papieren bij elkaar en het enige wat ik wist is dat ik een soort boekje achterop een grote kaart wilde maken. Normaal zou je dan van te voren even opzoeken hoe je het beste kan beginnen maar ik begin dan gewoon. Dit gebeurde dan natuurlijk ook met veel gezucht en gedoe maar het is gelukt om er een soort boekje met vakjes van te maken die uiteindelijk toch aan elkaar vast zaten 😉

Kaart + envelop

Kaart + Envelop

Wat ik normaal ook niet snel doe maar dit keer wel heb gedaan is een soort collage op de envelop gemaakt. Ik ben altijd als de dood dat mijn envelop met hoekjes en dingetjes de sorteermachine laat vastlopen maar dit keer was ik zo enthousiast bezig dat ik gewoon van alles op elkaar heb geplakt hihi. Ik gebruikte o.a. een oude plattegrond, plaatjes uit tijdschriften, tape, alfabetstickers en natuurlijk de leuke postzegels.

Achterkant van de kaart

Achterkant van de kaart

De plaat heb ik op stevig kraftpapier geplakt om er een grote kaart van te maken. Op de achterkant heb ik verschillende grote platen tegen elkaar aan geplakt met de bovenkant open zodat daar nog wat leuks en de brief in kan. Met tape en overlappende stukken papier heb ik er voor gezorgd dat alle flappen aan elkaar vast en het boekje uiteindelijk aan de grote kaart vast zat.

In alle vakjes zaten verschillende dingen om meer over mezelf aan Giselle te vertellen. Zo heb ik verschillende kleine plaatjes en kaartjes gebruikt om daar op te schrijven waar ik bewondering voor heb, een hekel aan heb of juist dol op ben. In het laatste vakje heb ik natuurlijk een lange brief gestopt.

Inhoud

Verschillende vakjes

Inhoud

Inhoud van de zakjes

Midden

Middelste vakjes van het boekje

Laatste pagina's

Laatste pagina’s van het boekje

Inmiddels heb ik alweer post terug van Giselle en ben ik ook alweer aan het knutselen geweest. Dat zie je terug in de post van mei!

Liefs, Ruchama