Tags

, , , , , ,

trouwuitnodigingen

De trouwuitnodiging van Marjan

Wanneer er een leuk, grappig of mooi mailtje binnen komt gilt er altijd één van ons ‘achter de schermen’ of de andere twee dat ene mailtje hebben gelezen want: oooh of aaah. Zo werd er bij het mailtje van Marjan gelijk “Ruch iemand wil je lakzegel lenen!” geroepen en keek ik een beetje gek. Mijn lakzegel!? Ik opende het mailtje van Marjan en moest gelijk glimlachen. Wat een léuke vraag en nog leuker dat ze ons ook gewoon een mailtje heeft gestuurd. Ik help met liefde een ander vooral als iemand anders blij maken zo simpel is als met deze vraag! Vandaag lees je in Marjan haar gastlogje waarom ze mijn lakzegel wilde lenen.

‘Gezocht lakzegel stempel met spoed voor onze trouwerij’

“Sinds anderhalf maand wist ik het zeker.. een lakzegel die wil ik op onze uitnodiging. Verliefd werd ik erop door Pinterest. Borden vol kon ik pinnen maar toen ik dit had gezien wist ik het zeker. Maar door alle drukte en andere voorbereidingen vergat ik om er eentje aan te schaffen met alle toebehoren. Misschien raad je het al, ik ga 15 juli aanstaande de liefde van mijn leven trouwen. Poeh en wat komt daar veel bij kijken zeg! De kaarten waren besteld en ik dacht ‘Oh jee, hoe ga ik het nog voor elkaar krijgen een lakzegel te bemachtigen die ik mooi vind?’ Dus ik ging druk op zoek op internet en na een tijdje vond ik de stempel die ik nodig had voor de lakzegel… in een logje op de Postfabriek. Na heel wat zoeken verder kwam ik tot de conclusie dat deze stempel allang niet meer werd verkocht. De moed zakte al wat bij mij in de schoenen.

Lakzegel

De lakzegel die Marjan op het oog had

Toch besloot ik gewoon het te proberen… ik stuurde een mailtje met de vraag of ik de stempel mocht lenen! Wauw en na een aantal minuten kreeg ik direct al een berichtje terug dat het goed was. Yes! Dan ging het toch nog lukken. Diezelfde avond bestelde ik flexibele zegellak en een lakpistool. Een paar dagen later vond ik een super lief pakketje in mijn brievenbus met de zegel erin.. hartverwarmend en heel oprecht. Een dag later arriveerde met de post ook de zegellak en het lijmpistool. Haha en nog een dag later kon ik dan eindelijk de kaarten ophalen en de enveloppen.

De flexibele zegellak en lakpistool werkte prima. Gaande weg merkte ik hoe belangrijk het is de zegel tussen door even af te laten koelen met ijs en het daarna goed af te drogen met keukenpapier. Mijn lieve toekomstige echtgenoot en mijn moeder hielpen druk mee. Heerlijk om wat extra handen te hebben op die manier! Na een middag en halve avond bezig te zijn geweest waren we erdoor heen! En dat voelde héérlijk. Vooral ook omdat ik wist dat de enveloppen verstuurd waren naar dierbaren om ons heen die zeker weten ervan konden genieten.

lakzegel

Uitnodiging met lakzegel

Tips voor lieve meiden die deze klus ook aan willen gaan:

– Weeg van tevoren alles even af dan weet je zeker dat je bij het postkantoor niet voor verassingen komt te staan qua extra postzegels.

– Koel elke keer na het gebruik even de stempel af in wat ijswater, het is een heel gedoe als zo’n ding anders steeds blijf plakken haha.

– Wij hadden te veel lak staafjes aangeschaft. Uit één staaf kunnen echt heel veel zegels.

– In de blog van de Postfabriek staan nog veel meer handige tips!

En vergeet niet van het karweitje te genieten! Want als je geniet gaat het ook beter.. en geeft het ontspanning.

Via deze weg wil ik Ruchama bedanken voor haar vertrouwen in een meisje wat ze helemaal niet kon en toch een zegel opstuurde in goed vertrouwen. Dankzij haar en de ontzettend leerzame blog over lakzegels zijn onze trouwkaarten toch het succes geworden wat wij graag wouden. Jullie van de Postfabriek worden bedankt!

Lieve groetjes,
Marjan Zuidersma”