Tags

, , , , , , , , , , ,

Ik werd verliefd op dit paddenstoeltape

In deze korte blogreeks nemen we jullie mee in het proces van het maken én ontvangen van post. We hebben ons daarbij laten inspireren door geweldige postspulletjes die te koop zijn bij MeerLeuks. In het eerste deel zie je hoe twee poststukken van Kim ontstaan en hoe ze ontvangen worden. In het tweede deel neemt Nienke jullie mee in haar postbeleving en vandaag ben ik (Ruchama) als hekkensluiter aan de beurt.

Ruchama verstuurt post met MeerLeuks.nl

Ik zit meer aan mijn eettafel met daar op en omheen mijn postmateriaal dan op de bank. Tijdens het ontbijt schrijf ik regelmatig nog even een kaartje of zoek ik wat materialen bij elkaar. Wat is het toch fijn als verschillende materialen mooi bij elkaar passen en eindeloos te combineren zijn. Vooral de combinatie van papier en het gladde en simpele van Masking Tape vind ik fijn en Masking Tape behoort dan ook tot mijn absoluut favoriete materiaal. Mijn lade met Masking Tape puilt uit terwijl ik echt eens in de zoveel tijd de tape die niet meer mijn stijl zijn of te weinig tot niet gebruik aan een ander geef. Misschien komt dat omdat er door de jaren heen toch elke keer wéér een tapeje bij komt. In de webwinkel van MeerLeuks.nl kijk ik dan ook altijd even bij de nieuwe tape want Anita heeft zoveel keuze. Dit keer viel ik voor drie totaal verschillende stijlen tape.

Gebruikte materialen

Hier onder zie je alle materialen die ik heb gebruikt die je allemaal bij MeerLeuks.nl kan kopen!

Post voor Nienke

postal

Tim Holtz Postal set

Hoe kan het ook anders dan dat Nienke en ik allebei op slag verliefd werden op de prachtige Tim Holtz Design Tape sets. Waar Nienke voor de ‘French’ set koos (mijn 2e keuze), blijft mijn liefde voor airmail thema en kleuren toch het grootst. Oh wat vind ik dat mooi! Het is lastig te combineren want het staat toch het allermooiste wanneer je dezelfde tinten blauw en rood gebruikt en dan is de set van Tim Holtz een uitkomst. 8 verschillende printjes en breedtes maar in één stijl en matchende kleuren.

Het is dat we helaas geen fysiek kantoor hebben waar al ons materiaal ligt wat we alle drie kunnen gebruiken daarom sturen we regelmatig wat over en weer om uit te lenen. Zo vroeg Nienke of ze mijn Cavallini & Co Par Avion stempelset mocht lenen. Al jaren mijn favoriete stempelset want wat is ie mooi! De stempelset uitlenen is een goede aanleiding om mijn nieuwe tape te gebruiken en voor Nienke in stijl een envelop + kaartje te maken. Normaal vind ik het leuk om een kadootje of iets wat ik uitleen even in te pakken maar het blik van de stempels kan niet beter bij de post passen dus laat ik zo.

pakketje

Een pakketje voor Nienke

Ik gebruik een glimmend blauwe bubbeltjesenvelop die ik bij Flying Tiger heb gekocht waar ik de mooie tape op gebruik en bijpassende postzegels bij zoek. Herken je dat? Dat je tijdens het gebruik van bepaalde materialen al blij wordt omdat je weet dat de ontvanger ook blij van gaat worden. Dat vind ik zo fijn aan het post sturen aan iemand die je zo door en door kent. De verbinding bij het maken van de post is al zo sterk voelbaar dat het voelt alsof Nienke gewoon tegenover me zit tijdens het maken en al glimlacht omdat ze ziet wat ik aan het maken ben voor haar.

kaartje

Een kaartje met verschillende plaatjes en tape

Ook op het kaartje laat ik de fijn te combineren tape weer terug komen en plak er een mooi vogelkaartje op die in mijn mandje vol mooie plaatjes zit. Eén van Nienke haar allereerste kaartjes was een zelfgemaakte collagekaart waar Nienke haar stijl helemaal in terug kwam. Zelf heb ik veel meer moeite met het maken van collages en het combineren van niet helemaal matchende plaatjes want dan ‘klopt’ het niet 😉 maar ik begin het te leren en van dit kaartje kreeg niet alleen ik maar ook Nienke hartjes uit onze ogen. Hé en zie je de postzegel op de envelop en het kaartje – mijn lievelingspostzegel die zowaar in Nienke haar post aan mij weer terug komt maar dan op de boodschappentas!

Postbeleving van Nienke

Post van Ruchama!

Achter de schermen gaan er wekelijks een heleboel Whatsapp-berichtjes over en weer. Op die manier bespreken Ruchama, Kim en ik onze blogplanning, houden we elkaar op de hoogte van mailtjes én checken we of het veilig is om in te loggen. Omdat je het risico loopt dat er stukken tekst verdwijnen wanneer je tegelijkertijd aan een blog werkt, vragen we altijd: “Zit er iemand in de fabriek?” Nu is de Postfabriek eigenlijk alleen een plek op het world wide web, maar gevoelsmatig zit dat anders. Als we elkaar vragen of er iemand in de fabriek zit, zie ik altijd voor me hoe één van ons aan een bureau in een grote fabriekshal zit en ruimte maakt voor een ander. Het is een mooie locatie waar we onze postkamers hebben samengevoegd en in alle rust kunnen werken. We fantaseren er weleens over als één van ons verdrietig is. Konden we ons maar teleporteren naar die plek om elkaar even een knuffel te geven of om elkaars postspulletjes te gebruiken.

To send a letter is a good way to go somewhere without moving anything but your heart

Maar dan denk ik terug aan de uitspraak van Phyllis Theroux die je hierboven kan lezen. Daarin wordt de kracht van post prachtig samengevat. Met brieven overbrug je grote afstanden en kan je bij iemand zijn zonder zelf te reizen. Ruchama en Kim wonen niet bij me om de hoek. Toch voelen ze altijd dichtbij. Via de brieven die ze sturen zijn ze bij me en hun woorden omarmen me als ik het nodig heb. En elkaars spullen lenen? Dat kan ook per post! Het duurt meestal een dagje en we hebben een postbode nodig als doorgeefluikje, maar het kan! Zo gaan we in gedachten naar de Postfabriek van onze dromen toe en ‘pakken’ we af en toe postbenodigdheden van elkaar. Samen hebben we een heleboel!

Postspulletjes uitlenen per post!

In die glimmende, blauwe envelop met ál die mooie postzegels zit deze stempel-set van Cavallini & Co. Toen ik deze tapejes van Tim Holtz en deze stickers van Paper Poetry bij elkaar zag, dacht ik meteen aan de prachtige stempels die ik van poststukken van Ruchama ken. En het geweldige is: ik mag die stempels van haar lenen! We lenen onze postmaterialen niet alleen aan elkaar uit, maar verzinnen daarnaast andere manieren om ze te delen. Ruchama stuurde mij bijvoorbeeld een garenklosje met wat kraft tape.

Zien jullie weleens wie je post komt bezorgen? Wisselt dat bij jullie ook zo snel? In de jaren dat ik op dit adres woon, heb ik al verschillende gezichten gezien. En allemaal wisten ze binnen de kortste keren dat ik heel blij word van post. Mijn nieuwste postbezorger wordt er zelf ook blij van. Als ik hem in de straat tegenkom, laat hij altijd even weten of er iets bij zit voor mij. Toen hij dit poststuk van Ruch kwam brengen, keek ik net vanuit het raam van mijn postkamer naar buiten. Ik zag hoe hij begon te stralen toen hij met de grote glimmende envelop naar mijn brievenbus liep. Dus vanaf dat moment ben ik niet alleen blij voor mezelf, maar ook voor mijn postbode als ik dit soort opvallende pakjes op mijn deurmat vind. Hij geniet met me mee!

Een prachtige combinatie van oude en nieuwe materialen

Ruchama en ik delen niet alleen de liefde voor post, maar ook de liefde voor oude, vintage spulletjes. We zijn heel verschillend en toch hebben we op dat gebied precies dezelfde smaak. Ik zie het terug in de materialen die ze kiest en herinner het me van de keren dat we samen op stap zijn geweest. Ruchama kan ook verliefd worden op spulletjes en uit dat door vol ontroering “ohhhh” te zeggen. Als ik iets zie waarvan ik wéét dat zij dat zou waarderen, hoor ik haar dat geluid gewoon maken en dat maakt me blij!

Post maken met de stempels van Ruchama

Met de stempels van Ruch op mijn bureau denk ik weer aan die mooie uitspraak van Theroux. Want ook al zit Ruchama in Soest en ik Hengelo, het voelt zo toch een beetje alsof we samen post maken: heel bijzonder! Door ons jarenlange briefcontact zijn we op een unieke manier met elkaar verbonden. En die verbinding wordt met ieder poststuk versterkt.

Post voor Kim

Ik heb een aantal ‘slim’ (smalle) tapejes in mijn verzameling en gebruik ze zo graag. Soms zijn de gewone breedte tape net te opvallend of te druk en dan snij ik ze zelf een stukje smaller. De ‘slim’ tapejes zijn ideaal om snel te gebruiken want ze zijn 7 mm breed. Tel daarbij op dat ik een énorm zwak heb voor de regenboogkleuren op een rij en je snapt dat ik dit setje Rainbow tape van MT móest hebben. In het echt blijkt het tape nog veel mooier te zijn dan ik had verwacht want ik had op mijn telefoon niet goed gezien dat de kleuren óp de tape doorlopen in plaats een kleur per tapeje. Zo mooi!

Ik begon met een kraft envelop in plaats wit zodat al die kleur niet té zou worden en ben verrast hoe mooi de kleuren van de regenboog op kraftpapier staan! Met witte, permanente kalligrafie inkt schrijf ik op een wenskaartzakje om wat witte details in de post te verwerken.

Daarna besluit ik dat ik een regenboog wil maken van waterverf om ook daar met de witte inkt op te schrijven. Ik gebruik hiervoor de ZIG Clean Color Real Brush pennen want oh wat zijn ze fijn! Ze zijn mooi om mee te ‘brush letteren‘ maar nog geweldiger om als waterverf stift te gebruiken en kleuren makkelijk in elkaar over te laten lopen. In dit logje kan je het gebruik van deze pennen uitgebreid lezen. Onlangs kocht ik wat kleurtjes die ik nog niet had over van een Instagramvriendinnetje en ze stuurde per ongeluk twee extra kleuren mee die ik al heb. Een mooi moment om Kim, die heel dapper aan het brush letteren is begonnen, kennis te laten maken met deze pennen.

ZIG clean color

ZIG Clean Color Real Brush pennen

Regenboogbriefje

Een regenboogbriefje

Als de geschilderde regenboog goed droog is plak ik het aquarelpapier op een stukje kraftpapier en knip daar een postzegelrand omheen. Op de achterkant plak ik een stukje vellum en schrijf daar enthousiast met al mijn verschillende vulpennen een kaartje aan Kim. Herinner je je nog dat je als jong meisje hele brieven schreef met afwisselende kleuren? Daar kwam ik snel weer op terug want het is veel te veel opletten met welke kleur je schrijft in plaats van wat je schrijft hihi. Ik schrijf naar Kim alsof we even staan te kletsen in een winkel en ik iets geks zie waar ik enthousiast van word. Wanneer ik iemand graag mag en me prettig bij iemand voel, kraam ik de meest bizarre dingen uit omdat ik me vrij genoeg voel om het te vertellen. Dus ja, ik schrijf Kim over hondenpoepzakjes in regenboogkleuren en hoe blij ik daar van werd 😉

vulpennen

Met verschillende vulpennen op vellum schrijven

Bij het maken van post voor Kim voel ik veel minder de drang om alles kloppend te willen hebben. Het is zo fijn om te weten dat Kim juist dol is op foutjes en gekke dingen dus dan durf ik veel meer alles op zijn beloop te laten. Bij deze post ben ik misschien iets té los gegaan met de regenboog tape want het werd een beetje hysterisch hihi. Gelukkig weet ik dat Kim daar wel om kan lachen dus dóe ik het ook gewoon. Zo vind ik onderstaand kaartje toch echt iets te hysterisch en en ik een tijd bezig met het ‘goed’ krijgen van de plaatjes en het evenwicht in de kaart. Na dit kaartje ben ik het dan ook helemaal zat om met het regenboog thema te werken hihi.

rainbow

De prachtige Rainbow tapjes op kraftpapier

Wanneer ik post maak trek ik letterlijk alles uit de kast en moet ik tussendoor echt even opruimen of gewoon lomp alles wat verder mijn bureau op schuiven om weer wat plek te creëren. Ik heb dan ook niet voor niets voor een meter diepe tafel gekozen. Zo kan ik een tijdje door schuiven en gewoon verder gaan met knutselen in plaats van steeds te moeten opruimen hihi. Benieuwd naar mijn tafel tijdens mijn creatieproces… niet schrikken hoor! Zoals je kan zien heb ik verschillende bakjes met stickers op thema, een bakje voor mijn vulpennen, ben ik aan het schilderen geweest en kijk ik ondertussen een serie. Dat vind ik het fijnste om te doen tijdens het post maken – met één oog een serie volgen of vlogs kijken.

creatief proces

Middenin mijn creatieve proces

regenboog thema

Het totaalpakketje voor Kim in vrolijk regenboog thema

Postbeleving van Kim

Vol verwachting klopte mijn hart, maar de post van Ruchama bleef uit. En toen kwam de kreet “OEPS! Ik heb het al naar je nieuwe adres gestuurd, maar daar ben je de komende dagen helemaal niet!” en dus werd mijn geduld extra op de proef gesteld. We zitten namelijk middenin een verhuizing van Zeeland naar Zuid-Holland met het hele gezin, een hele hoop geregel dus! Gelukkig zou ik die woensdag nog in het nieuwe huis komen, dus kon ik dan de post mooi meenemen. Ik opende de deur op dinsdag en ja hoor, daar lag een práchtig kaartje van Ruchama!

Kaartje van Ruchama met "Welkom thuis in jullie nieuwe huis" in een groot rood hart

Ruchama verwelkomt me in mijn nieuwe huis

Maar, verwarring alom, want hoe prachtig ik dit kaartje ook vond.. ik kon de materialen die Anita naar Ruchama had gestuurd niet op terugvinden? Ik appte Ruchama, maar het bleek dat ze nóg iets had gestuurd, maar dát lag er nog niet. En de eerstvolgende dag dat ik weer in het nieuwe huis zou komen was vandaag, zaterdag. Ik type dit blogje dan ook met mijn billen op de koude plavuizen vloer en mijn rug tegen de muur, want stoelen hebben we hier nog niet. Gelukkig was de post van Ruchama er nu wél, ik herkende het regenboogtapeje, wat een feestje!

Stapeltje post op de deurmat

Een stapeltje post met daartussen duidelijk het poststuk van Ruchama, ik herkende de regenboogtape!

Omdat de kinderen nog opgehaald zouden worden door opa en oma, moest ik mijn geduld echt nog even bewaren en legde de post apart voor een rustig moment. Een paar uurtjes later was dat er en ben ik middenin de woonkamer gaan zitten om het open te maken, inmiddels héél nieuwsgierig natuurlijk. Mijn vriend maakte foto’s, waarop duidelijk de concentratie te zien is van het gaan lezen van het kaartje en daarna een grote grijns om wat Ruchama me schrijft, omdat het zó typisch Ruchama is <3 Alles is prachtig, met mooie regenboogstrepen, op het kaartje jubelt Ruchama hoe blij ze zelf wordt van regenboogkleuren om vervolgens lékker te mopperen op het werken ermee. Zelfs alles wat ze schreef was in regenboogkleuren geschreven!

Ik moet lachen om wat Ruchama me schrijft

Zo met post in mijn handen, voelt dit huis meteen een beetje meer als een thuis. Er moet nog veel gebeuren, een andere vloer en natuurlijk onze eigen meubels. Vandaag was ik aan het schoonmaken en zo was de post een heerlijk welkom rustmomentje. In de enveloppe zaten twee kaartjes, maar óók een cadeautje!

Het regenboogthema is práchtig!

Stik nieuwsgierig heb ik het cadeautje natuurlijk open gemaakt! Erin zaten twee ZIG brush pennen om uit te proberen, vanwege mijn recente liefde voor brush lettering! Ruchama is vaak zo enthousiast en deelt haar enthousiasme over materialen direct met me, wat heel fijn is want zo hoef ik niet zelf op ontdekkingstocht met alles. Natuurlijk moest ik de pennen direct even uitproberen. Ik moet alleen wel nog even oefenen geloof ik!

Iets anders wat ik trouwens ook erg leuk vind, is de persoonlijke touch die een postzegel toe kan voegen. Zo plakte Ruchama op de enveloppe een postzegel van de zeeuwse bolus (Zeeland is de provincie waar we nu wonen) en de goudse stroopwafel (Gouda ligt in Zuid-Holland, de provincie waar we heen verhuizen). Het is zo klein, maar het maakt de post wel éxtra persoonlijk.

En nu moet ik gauw stoppen met schrijven, want mijn kindjes worden zo weer terug gebracht door opa en oma. Maar Ruchama, bedankt voor de geweldige post!!

Post voor een nog onbekende ontvanger

Totaal niet matchend bij de andere thema’s maar te mooi om niet tóch even mee te knutselen is het paddenstoeltapeje. Sinds ik mijn Paddenstoelenboek van Verkade in Maart kocht, heb ik al zin om paddenstoelenpost te maken. Normaal probeer ik een beetje de seizoenen bij te benen en probeerde ik mijn paddenstoelendrang weg te duwen maar hé, nu kon ik me niet meer bedwingen. Ik ben op zoek gegaan naar mooie paddenstoelplaatjes en leg ze dan bij elkaar om te kijken wat ik waar wil hebben.

paddenstoel

Post in een paddenstoel thema

Het kaartje met de gouden verf uit het ZIG Pearlescent paletje had ik nog liggen van een creatieve test eerder deze week. Net zoals Kim met cold foiling bezig was, was ik deze week met de gouden verf bezig. Qua kleur past het hart perfect dus besluit ik hem uit te knippen en te gebruiken. Uit een oud woordenboek zoek ik de pagina met de definitie van paddenstoel op en maak hier een achtergrond van. Daarna schuif en twijfel ik wat om eindelijk tot het definitieve ontwerp te komen. Wanneer ik post maak heb ik niet altijd een ontvanger in mijn hoofd. Soms wil ik zo graag de creativiteit en liefde kwijt in post dat ik gewoon begin met maken en vanzelf wel zie naar wie ik uiteindelijk de kaart of brief schrijf.

Wanneer ik de bijpassende envelop maak ontdek ik hoe mooi de regenboogtape bij het paddenstoeltape past. Daar kan ik dan weer zo blij van worden!

paddenstoelen

een kleine maar fijne paddenstoelenthema post

Je hebt nu drie dagen op rij de beleving van Kim, Nienke en mij mogen lezen van niet alleen het post maken/sturen maar ook van de ontvangen post. Morgen hebben we een leuke verrassing voor je dus kom zeker even onze Postfabriek bezoeken!

Liefs, Ruchama