Tags

, , , , ,

Een tijd geleden heb ik zelf kraskaarten gemaakt, heel simpel met plakplastic en zilveren verf. Lees hier hoe ik dit deed. Heel leuk om zo een boodschap aan de ontvanger te verstoppen en ansichtkaarten, enveloppen of brieven mee te pimpen. Laatst in de Hema zag ik een pakje kaarten liggen met ook de optie om een kraslaagje toe te voegen, dus dat wilde ik wel even uittesten! In het pakje kaarten, wat slechts €2,- kost, zitten vijf vrolijke ansichtkaarten en vijf bijpassende stickers gemaakt van een kraslaagje. Ik probeerde ze voor je uit!

Kraskaarten van de Hema

De inhoud van het pakje kraskaarten van de Hema

Echter, ze hebben wel een beetje een gebruiksaanwijzing. Bij de eerste kaart schreef ik met zwarte pen een boodschap, maar die zag je gewoon dwars door het kraslaagje heen!

Bij de tweede kaart heb ik rode pen gebruikt. Mijn logica was het advies van een lingerieverkoopster die me een rode BH adviseerde voor onder witte kleding, omdat dit niet zou doorschijnen. De kaasstickers kun je er gemakkelijk overheen plakken, dat is zó gepiept.

En het rood zie je gelukkig niet door het kraslaagje heen. Natuurlijk heb ik ook het krassen zelf gelijk even uitgeprobeerd en ook dat werkt perfect.

Heel positief ben ik niet, want de mogelijkheden zijn dus wat beperkt met rode pen. De stijl van de kaarten vind ik wel heel leuk en ze zijn niet duur. Maar ik geloof niet dat ik ze nog eens zou kopen. Gelukkig bestaan er ook losse krasstickers. Ik vond ze bijvoorbeeld bij allemaalstickersenzo.nl voor €1,49 per 6 stuks. Ik heb ze nog niet uitgeprobeerd, dus geen idee hoe ze het doen. Mocht jij ze wel testen, laat je dan even weten of ze bevallen?

Ik hou het gewoon bij zelf dat kraslaagje maken! Wil jij wel de kraskaarten van de Hema zelf nog uitproberen? Op de website check je of jouw winkel ze op voorraad heeft, want online zijn ze helaas niet meer te bestellen.

Liefs,
Kim