Tags

, , , , , , ,

De vijfde editie van het Flow Book for Paper Lovers!

Jaaa! Daar is ie weer: het jaarlijkse Flow Book for Paper Lovers! De vijfde editie ligt vanaf 14 november in de winkel en zit vól met briefpapier, labels, stickers, inpakpapier, posters, vouwenvelopjes en nog heel veel meer. Een waar feestje voor elke Paper Lover!

Flow Book for Paper Lovers

Heb je nog nooit van het Flow Book for Paper Lovers gehoord? Dan zal ik je even bijpraten. Irene en Astrid begonnen negen jaar geleden met Flow, een tijdschrift zonder haast, over andere keuzes en simpeler leven. Inmiddels wordt het tijdschrift in meerdere talen uitgegeven en daarnaast maken ze allerlei specials. Met voor ons als klapper: het Book for Paper Lovers! In deze speciale uitgave staat bijna geen tekst en vind je honderden pagina’s met paper goodies. Dit boek is ontworpen om aan stukken te scheuren, want alle paper goodies zijn uitneembaar.

Vijfde editie

Het boek is een feest om te maken en dat komt mede omdat we samenwerken met illustratoren van over de hele wereld. Mensen die we (meestal) nooit in het echt hebben ontmoet, maar die moois sturen vanuit Taiwan, Engeland, Amerika, Zuid-Afrika of Australië. Mensen met wie we mailen; vaak slaapt de een als de ander werkt, vanwege de tijdzones. En dan vinden we, als we wakker worden, weer iets moois in onze mailbox. Maar het allermooiste: waar we ook wonen, we begrijpen elkaar. In onze liefde voor papier, voor mooie tekeningen en patronen. Dat maakt voor ons het Book for Paper Lovers zo bijzonder, en daarom gaven we dit vijfde boek het thema: Noord, Oost, Zuid, West.

In de inleiding van dit boek beschrijven Irene en Astrid het ontstaan van het thema. En ze zeggen daarmee zo mooi wat wij steeds weer ondervinden: gezamenlijke liefde voor papier verbindt. Bovendien onderhielden de makers contact zoals wij postliefhebbers dat gewend zijn: via geschreven woorden, ieder op zijn eigen moment en zonder elkaar (meestal) in het echt te hebben ontmoet.

De liefde voor papier, die in de inleiding wordt beschreven, is voelbaar en laat je met nog meer liefde naar het eindresultaat kijken. Wij gebruiken het papier uit deze special dan ook graag voor onze poststukken. Het briefpapier wordt drager van onze zielenroerselen en met alle andere fijne papiertjes uit dit boek pakken we alles met liefde in.

Ruim een kilo!

1229 gram aan paper goodies!

Toen ik vijf jaar geleden het allereerste Book for Paper Lovers kocht, viel mij meteen op hoe zwaar het aanvoelde. Ik kon het daarom niet laten om het even te wegen. Hoeveel gram aan prachtig papier zit er in zo’n boek? En dat wegen werd een traditie. De jaren daarna hebben we meteen na aanschaf de boeken op de weegschaal gelegd. Op de foto hierboven kan je zien hoeveel gram aan papieren moois er in deze editie zit! Wil je het gewicht en de inhoud van de andere edities ook bekijken? In de rechter zijbalk op onze website kan je een categorie selecteren. Als je op Flow Book For Paper Lovers klikt, zie je alle blogjes die we over deze specials hebben geschreven.

Zoals het wegen voor de Postfabriek een traditie is geworden, horen we dat het voor veel van onze lezers ook traditie is geworden om het boek cadeau te vragen óf te geven voor één van de feestdagen in december. En het ís ook een geweldig mooi cadeau! Heb jij dit boek ook op je verlanglijstje gezet en wil je de inhoud nog als verrassing bewaren? Dan adviseer ik je om niet verder te kijken! Ben je vreselijk nieuwsgierig en wil je met me mee bladeren? Klik dan op ‘Lees verder.’

De inhoud

Cadeau- en vloeipapier

Het thema van deze editie zorgt ook voor de indeling van het boek. Tabbladen met daarop Noord, Oost, Zuid en West verdelen het boek in vier onderdelen.

Noord

Briefpapier

Kaarten

Labels

Vouwenvelopjes

Nog meer briefpapier

Oost

Masking stickers

Klein schriftje met blanco bladzijdes

Mini-posters

Gekleurd papier

Ronde stickers

Origami-enveloppen

Kaarten

West

DIY vlaggetjes

Cadeau-zakjes

Uitklap-posters

Grote vellen cadeaupapier

Briefpapier

Slingers

Zuid

Poesieplaatjes

Briefpapier

Het boek zit zó boordevol mooie papiertjes dat je op de foto’s slechts een deel van de inhoud ziet. Maar papier moet je ook eigenlijk zelf voelen, bewonderen, ervaren en aaien. Dus mijn advies is: gauw naar de winkel en beleef het zelf!

Zelfs in de kaft zit papieren moois verstopt!

Korting voor abonnees

€ 3 korting voor abonnees

De vijfde editie van Flow Book for Paper Lovers kost € 19,95 en je kan het bijvoorbeeld bij Bruna of Primera kopen. Heb je een abonnement op Flow Magazine? Vergeet dan niet de flyer die je op de foto hierboven ziet, op te zoeken. Als je die flyer inlevert bij de kassa van Bruna of Primera krijg je € 3 korting en betaal je dus maar € 16,95.

 

Heb jij het nieuwste Book for Paper Lovers al gezien? Of staat het op je verlanglijstje en moet je nog eventjes geduld hebben? We zijn heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Deel je je ervaring met ons en laat je een reactie achter? Dat vinden we altijd erg leuk!

Lieve groetjes,

Nienke